• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Tanjug

30.09.2021

07:31

Fon der Lajen danas nastavlja posetu Beogradu, sa Vučićem u 11 časova na početku radova na pruzi Niš-Brestovac!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Fon der Lajen danas nastavlja posetu Beogradu, sa Vučićem u 11 časova na početku radova na pruzi Niš-Brestovac!

Podeli vest

Predsednica Evropske komisije danas nastavlja posetu Beogradu u okviru posete regionu Zapadnog Balkana gde će se sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i učestvovati u pokretanju projekta na železničkom Koridoru 10

Fon der Lajen je sinoć doputovala u Beograd a na aerodromu je dočekao predsednik Aleksandar Vučić posle čega su dvoje zvaničnika imali razgovore u vili "Mir", prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen prisustvovaće danas ceremoniji obeležavanja početka radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš-Brestovac, na međunarodnom železničkom Koridoru 10.

Planirano je i da ona prisustvuje potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Autoputu mira (Niš-Priština) koji se radi uz finansijsku podršku Evropske unije.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Fon der Lajen je obilazak Zapadnog Balkana počela u utorak posetom Tirani, zatim je otišla u Skoplje, Prištinu i Podgoricu.

Nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtije ona je poručila da Priština i Beograd treba da razviju konstruktivan dijalog i spuste tenzije na severu Kosova.

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu završava danas u Bosni i Hercengovini.

Poseta čelnice Evropske komisije je priprema za predstojeći samit EU i Zapadnog Balkana, 6. oktobra u Sloveniji, koji će biti važna prilika za potvrdjivanje evropske perspektive regiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sima

pre 2 godine

Srbija nastavlja da se razvija. Ova poseta i podrska mnogo znaci nasoj zemlji.

Sara

pre 2 godine

Podrska EU je veoma znacajna za Srbiju i ocuvanje mira u regionu

Biljana

pre 2 godine

Zemlja se gradi, imamo sta da pokazemo. A, za to vreme, citam opozicija se sali na racun predsednikovog zdravlja. Apsurdno ponasanje.

Jovan

pre 2 godine

Srbija se gradi i razvija i na pravom je putu da postigne još bolje i veće reultate.

Vučić i Fon der Lajen obići će početak radova na Koridoru 10!
Politika

Vučić i Fon der Lajen obići će početak radova na Koridoru 10!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen prisustvovaće u četvrtak, 30. septembra, ceremoniji obeležavanja početka radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš-Brestovac na međunarodnom železničkom Koridoru 10, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

29.09.2021

11:16

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija