• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2021

13:27

Neka probaju sve što hoće da urade, mi ćemo zaštiti naš narod! A kako, nadam se da to nikada nećete morati da vidite!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Neka probaju sve što hoće da urade, mi ćemo zaštiti naš narod! A kako, nadam se da to nikada nećete morati da vidite!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, odgovarajući na pitanja posle obilaska fabrike Brose u Pančevu, rekao da jučerašnji upad kosovske policije i Rosu jedinica na sever Kosova i Metohije nije smislio Aljbin Kurti, već "tuđa pamet", ali i da će Albanci uvek imati podršku velike petorke, šta god da uradili. Vučić je istakao i da će Srbija zaštiti svoj narod, a na pitanje "kako" rekao je da se nada da to "nikada nećete morati da vidite"

 

- Što se tiče Kurtija, zna od da ne govori istinu kada o tome priča i zna šta su mu bile stvarne namere. O tome ću sutra mnogo više da govorim. Šta god da uradili Albanci, imaće podršku velike petorke. Mi možemo da očekujemo podršku Rusije, Kine i nekih manjih zemalja, ali to neće da promeni stvari na terenu. Sutra ću takođe da govorim o ulozi svih njih i užasnom licemerju, tim lažima o borbi protiv kriminala i hapšenju zbog čokoladica, ispucanih stotinu metaka - naveo je Vučić.

- Nije im prvi put, to je treći put. To je nečija tuđa pamet smislila, nije to Kurti. Razne objave napišu moji saradnici na mrežama, ali sam ja sam napisao one rečenice: Teško je čoveku da donese određenu odluku, lomite se nekada danima, nedeljama, mesecima, a kada donesete tu odluku, potpuno ste rasterećeni. Znate šta ste sve učinili, prvi put kada su to radili, drugi put kada su to radili, molio sam i objašnjavao svima. Onda kada su im za tablice bila potrebna oklopna vozila, ćutali su i govorili da im je to dobro, pa su ponižavali Srbe. Nek oni rade svoj posao, mi ćemo svoj - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vučić: Nama ostaje da se borimo za svoj narod

- Pa su onda juče hapsili čokoladice sa dugim cevima i oklopnim vozilima i nisam video cilj u nikakvim čokoladicama. Njima nisu bile cilj nikakve čokoladice, već isključivo provokacije, napadi na Srbe. Sve je to bilo, kao i prošli put u Tačijevo vreme, pokriveno uvek šupljom pričom kojoj stranci nas ubeđuju: Jeste, to je bobra protiv kriminala, hajde nemoj da lažete. 

"Zaštitićemo naš narod"

Novinarka N1 započela je pitanje Imajući u vidu Briselski sporazum... , na šta ju je Vučić pitao šta piše.

- Ja znam šta piše u Briselskom sporazumu. Šta piše? - pitao je Vučić.

On je podsetio novinarku, koja je postavljajući pitanje o tome kako će zaštititi Srbe apostrofirala navodnu obavezu Srbije po Briselskom sporazumu, rekao da je pitanje postavljeno bez znanja sta piše u Briselskom sporazumu.

- To nema veze sa tim sporazumom - rekao on i objasnio da postoji jedino aneks sa NATO.om u vezi dolaska oklopnih vozila na sever.

- Oni nemaju pravo da imaju svoju vojsku, a to što izmišljaju Kosovske bezbednosne snage uz pomoć stranaca to je drugo. Jasno je da nemaju pravo da dolaze na sever bez saglasnosti četiri gradonačelnika i Kfor-a. Ovo je 7 ili 8 upad ne bi li prikazali silu - rekao je Vučić i dodao da je to kršenje onoga što je NATO potpisao i samog duha dijaloga.

- Dakle, na koji način Srbija može da pomogne tim ljudima? U slučaju da ponovo budu napadnuti i krenu da brane svoje porodice, to je pitanje - upitala je đilasovska novinarka.

- Dobro, sada smo uspeli da ustanovimo draga Aleksandra da pojma nemate šta piše u Briselskom sporazumu. Sada ću vam odogovoriti na ovo pitanje. Ništa od toga ne piše u Briselskom sporazumu. To što oni izmišljaju i maju podršku zapada, oni nemaju pravo na vojsku. Bilo je poptuno jasno da nemaju pravo da dolaze na sever sa oklopnim vozilima bez saglasnosti 4 gradonačelnika i NATO - kaže Vučić.

Predsednik je rekao da svi koji žele mogu da pokušaju da urade sve što žele protiv Srbije.

- Sve što misle da mogu da urade protiv Srba, neka probaju, pa će da vide kakva je reakcija Srbije. Svi su dobro razumeli, nisam rekao ništa pod emocijalnim pritiskom, iako mi nije bilo lako da odgovaram ljudima koji su bili pod emocijalnim pritiskom - rekao je Vučić.

- Predaja nije opcija i nama ostaje da se borimo za svoj narod, a na nekim drugima je da razmisle hoće li da opravdaju divljanje na severu Kosova. Što se mene tiče, koliko god da je teško i u koliko god da smo u teškoj situaciji, mi ćemo zaštiti naš narod. Tačka! Kako? Nadam se da nečete morati da vidite.

- Dobijao sam izveštaje šta mediji tajkunski pišu i da su zabrinuti za bezbednost Srba. Imao sam u vidu bezbednost i položaj Srba, ono što sam imao želju da kažem rekao sam i nemam nameru da išta dodam - rekao je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoky

pre 2 godine

A mi im kao poklanjamo vakcine protiv korone umesto da malo mislimo kao oni. Oni non-stop govore o casti zato sto je nemaju.

Srecko

pre 2 godine

Ima ovo što Vučić reče i drugu dimenziju.Kad počne ovo na Kosovu i Metohiji, a hoće, jer zapad nema izlaz iz svoje greške, pa će nagovoriti šiptare na grešku i Srpske snage će izaći na granicu sa Albanijom.Vrlo uskoro će to biti. E, tada će početi istraga petokolonaša. I to nemilosrdna. Običan narod će ih motkama poterati. Zato Šešelj priča o travnjaku ispred Američke ambasade, da će biti tesan.

nesko09

pre 2 godine

Preci ce oni liniju koliko puta budu hteli jer iza ledja imaju sile,a ne ko mi.Stalno nam pricate kako sve znate ,a niste upoznati sa akcijama na Kosmetu uperenih ka srbima.Gde su ti nasi prijatelji,gde su spijunu?Ovako se sve svodi na onu narodnu "trla baba lan...".Blago nama sa Vama.

MIRNA NOĆ NA KOSMETU, BARIKADE UKLONJENE! Epilog upada Kurtijevih specijalca na sever KiM - izrešetana kuća tromesečne bebe, žena preminula zbog stresa i gušenja od šok bombi i suzavca!
Politika

MIRNA NOĆ NA KOSMETU, BARIKADE UKLONJENE! Epilog upada Kurtijevih specijalca na sever KiM - izrešetana kuća tromesečne bebe, žena preminula zbog stresa i gušenja od šok bombi i suzavca!

Zloglasni specijalci ROSU i pripadnici 'kosovske policije' juče ujutro su ponovo sa dugim cevima upali na sever pokrajine i bojevom municijom pucali na Srbe, a sve pod izgovorom 'borbe protiv šverca!?! Tokom ove terorističke šiptarske akcije teško je ranjen Srećko Sofronijević (36), koga su Šiptari upucali leđa i vrat i kome su lekari jedva spasli život, dok je više od deset Srba ozbiljno povređeno

14.10.2021

07:55

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija