• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.10.2021

19:18

NE PRIZNAJEMO NI TZV. KOSOVO NI ODLUKE "VLADE"! Priština proglasila dvojicu ruskih diplomata PERSONAMA NON GRATA, Moskva BRUTALNO ODGOVORILA!

Fotoilustracija

Politika

NE PRIZNAJEMO NI TZV. KOSOVO NI ODLUKE "VLADE"! Priština proglasila dvojicu ruskih diplomata PERSONAMA NON GRATA, Moskva BRUTALNO ODGOVORILA!

Podeli vest

Ruska ambasada u Srbiji saopštila je da ne priznaje odluku tzv. kosovske vlade o tome da dvojicu ruskih diplomata proglasi za persone non grata. Smatramo da je ovaj korak Prištine provokacija, ističu u ambasadi

- Ne priznajemo ‘nezavisnost’ Kosova a samim tim i ‘vladu’ pokrajine i druge ‘strukture’. Za nas nikakve ‘odluke’ Prištine nemaju pravnu snagu. Na osnovu rezolucije SB UN 12 44 sarađujemo sa UNMIK-om u vezi sa datim pitanjem - rekli su u pres-službi ruske ambasade.

U ambasadi ističu da su apsolutno neprihvatljivi pokušaji da se diplomate akreditovane kod UNMIK-a ometaju da obavljaju svoju delatnost koja je u skladu s međunarodnim pravom.

Ranije danas, predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani rekla je da su dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji proglašena personama non grata zbog, kako tvrdi, njihove štetne aktivnosti „koja je ugrozila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zagor

pre 2 godine

Brutalno da brutalnije ne može biti :) jbg jedino neće moći da šetaju Republikom Kosovo....kakva god da je misija ;)

Rade R

pre 2 godine

"Bravo" šiptari! Trebali bi vi da krenete i da porobite Ruse! Šta oni tu izigravaju, ne priznaju vašu "državetinu", vi ste "sila" bre! Au, kukala vam majka, kako će te da dobijete svoje, kad-tad! Budaletine jedne najobičnije!

ZAvram

pre 2 godine

Само се Руси и Срби трипут љубе! Волимо вас, браћо наша драга!

MrKamenjarac

pre 2 godine

....konacno da RUSI kazu ko pije a ko placa;ko je gazda kuce SRBIJE....

Zoran

pre 2 godine

Ti si persona non grata podržavaš šiptarske teroriste...

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija