• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.10.2021

11:29

Kancerogena izjava Vjose Osmani!

Kancelarija za KiM

Politika

Kancerogena izjava Vjose Osmani!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je, povodom izjave predsednice privremenih institucija Vjose Osmani da je Srbija kancer Evrope zbog destabilizujuće uloge u regionu, da nije Srbija kancerogena, već da je kancerogena njena izjava koja pokazuje pravu prirodu vlasti privremenih institucija u Prištini i njihov maligni uticaj na izgradnju mira i stabilnosti na prostoru KiM i regiona

On je ocenio da je jasna namera "takozvane predsednice samoproglašenog Kosova" da zapaljivom retorikom pokuša da izazove novu krizu na prostoru KiM i antisrpskim izjavama i da se nametne kao važan politički faktor u Prištini, navodi se u saopštenju Kancelarije za KIM.

Prema njegovim rečima, Srbi sa Kosova i Metohije, kao ni zvanični Beograd neće biti taoci njenih političkih ambicija, niti će dozvoliti nove akcije u srpskim sredinama.

Petković je podsetio da je formiranje Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima ne samo obaveza Prištine preuzeta Briselskim sporazumom, već i obaveza koju je Priština preuzela pred sopstvenim institucijama.

- Zato je jasno da nepoštovanjem i briselskih dogovora i sopstvenih insitucija, Vjosa Osmani zapravo mržnju prema Srbiji stavlja ispred svakog drugog motiva, te da je ne zanima ni potraga za nestalima, ni normalizacija odnosa i izgradnja međusobnog poverenja kroz dijalog, već samo zapaljiva politička agenda - istakao je Petković.

On je dodao da će formiranje ZSO biti glavna tema na prvom sledećem sastanku u Briselu, zbog čega je krajnje vreme da Osmani i drugi albanski političari što pre prihvate tu realnost i pokrnu procedure za formiranje Zajednice.

- A to što bi Vjosa Osmani htela da svede život Srba na KiM na nivo nevladine organizacije, jasno govori o nameri Prištine da Srbe na KiM stavi u politički i ekonomski geto, u kome ne bi postojala ni sloboda kretanja, ni pravo na slobodno mišljenje, ali im tako nešto neće poći za rukom - rekao je Petković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Vjosa Osmani je potpuno nebitna likuša na političkoj karti Zapadnog Balkana tako da su njene izjave lupetanje bez kraja i konca. Bitan je Kurti jer on pokušava da opet uključi zapadne sile proriv Srbije. Od osmanlijskog carstva pa do danas Šiptari ništa drugo i ne rade osim da pridobiju velike sile na svojoj strani. To je kukavička strategija, ali, misle oni, dobitna kombinacija. Verujem da će proći jednog dana kao i oni u Avganistanu. Niko Srbe nikada nije pokorio, pa neće ni Kurta ni Murta.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija