• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

13.11.2021

11:10

GRENEL U RASPRAVI SA VIOLOM FON KRAMON! EU nema uticaj na Šiptare!

Fotoilustracija/Beta/Tanjug

Politika

GRENEL U RASPRAVI SA VIOLOM FON KRAMON! EU nema uticaj na Šiptare!

Podeli vest

Evropskoj uniji je bolje da ćuti jer nema nikakvu kontrolu nad Šiptarima na Kosovu i Metohiji

 

Ovo je izvestiocu EU Violi fon Kramon juče poručio Ričard Grenel, Trampov specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine.

Dvoje političara sukobili su se na društvenoj mreži Tviter, nakon što je Grenel postavio fotografiju sa administrativnog prelaza Merdare uz objašnjenje da je upravo Donald Tramp, bivši predsednik SAD, omogućio rad tog prelaza. Fon Kramonovu je ovo isprovociralo, pa mu je cinično odgovorila.

"Bilo bi lepo kada bi to bilo istinito. Prelaz Merdare je izgrađen sa šest miliona evra, novca poreskih obveznika Evropske unije. Sledeći put umesto preimenovanja jezera Gazivode donesite neki novac", napisala je Fon Kramonova.

Foto: Beta

Viola fon Kramon

Grenel je u odgovoru potvrdio da EU jeste izgradila prelaz, ali da bez Trampa nisu mogli da ga puste u rad.

"Da, zaista ste ga vi izgradili. Ali niste bili u stanju da ga otvorite. Sve dok ga Donald Tramp nije otvorio. Niste uspeli da naterate dve strane da vas saslušaju", napisao je američki diplomata.
Ova rasprava završila se pokušajem spinovanja od strane Viole fon Kramon, koja je poručila da "istorija nije počela sa Donaldom Trampom", kao i da oni iz EU ne "zbacuju demokratski izabrane vlade kako bi instalirali nove koje će ih slušati"
. Naravno, Grenel ni na ovo nije ostao dužan, već joj je odbrusio.

Foto: Tanjug

Ričard Grenel

"Upravo ste promenili temu jer niste mogli da otvorite prelaz, i stoga niste znali šta da kažete. Tramp je to uradio, pošto vi niste mogli. Možda vaši pregovori ne funkcionišu", poentirao je Grenel.

U pravu je

Tačno je da EU nema nikakav kredibilitet i nije ništa uspela da uradi još od potpisivanja Briselskog sporazuma

Milisav Paić, diplomata

Komentarišući sukob Grenela i Fon Kramonove, diplomata Milisav Paić kaže da je Ričard Grenel zaista u pravu, jer EU nema nikakav autoritet nad političarima iz Prištine, koji izazivaju sukobe.

- Tačno je da EU nema nikakav kredibilitet i da nije ništa uspela da uradi još od potpisivanja Briselskog sporazuma. Nijednu krizu koju je izazvala Priština, počev od uvođenja taksa na srpske proizvode, nisu uspeli da reše. Jedino SAD mogu da stvore pritisak na Prištinu, naravno, u momentima kada one to stvarno žele. Trampova administracija je držala jedan prilično uravnotežen odnos Beograda i Prištine, jer su bili svesni da ništa ne može da se reši bez Srbije, a ne postoji ni mogućnost nametanja rešenja na štetu Beograda - ocenjuje Paić.

 

Moj ugao

MARKO MATIĆ, ANALITIČAR

Viola fon Kramon trebalo bi da uloži napore kako bi Srbi u ugroženim sredinama na KiM napokon dobili pravo na normalan život, umesto što se iz petnih žila upinje da obesmisli Vašingtonski sporazum. Svedoci smo višedecenijskih praznih politikantskih priča raznih evropskih izaslanika, koje nisu ni za jotu promenile stanje na terenu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Viola Fon Kramon je licemerna, bezobrazna, a pristrasna prema šiptarima.

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija