• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.11.2021

13:48

Ovaj svet nije mesto na kome se odmaramo, već testiramo! Muamer je zaslužio svoje mesto u dženetu! Video

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Ovaj svet nije mesto na kome se odmaramo, već testiramo! Muamer je zaslužio svoje mesto u dženetu! Video

Podeli vest

U centralnom holu Skupštine Srbije održana je komemoracija preminulom potpredsedniku parlamenta Muameru Zukorliću

Komemorativnom skupu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, Zukorlićeva porodica, predstavnici Islamske zajednice, predstavnici stranaka, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Govor Ivice Dačića

- Pripala mi je teška dužnost da se danas u ime Narodne skupštine oprostim od Muamera Zukorlića. Kao i svi vi sam očekivao da sa njim sarađujemo još mnogo godina i da uradimo mnogo više nego do sad. Bio je sledbenik Božje reči, ali i rođeni predvodik, čovek sa vizijom boljeg i humanijeg društva - rekao je Dačić.

- Mnoge ideje nismo stigli da realizujemo. Želeo je da se u ovoj zgradi odvoje prostorije za molitve, nismo stigli da to realizujemo.

- Hvala mu što je imao veru i snagu da se bori za druge. Njegov odlazak je ostavio veliku prazninu u našem društvenom i političkom životu, ali i velik trag. 

- Večna slava našem prijatelju Muameru - završio je Dačić. 

Foto: printscreen

Govor Aleksandra Vučića

- Ovaj svet nije mesto na kojem se odmaramo, nego mesto na kojem se testiramo. Čini mi se da danas kada žalimo za Muamerom Zukorlićem, možemo mirno da kažemo da je on za života svoje testove položio. On je zauzeo ono mesto kojem je težio, zaslužio je svoje mesto u dženetu - rekao je Vučić.

– Najveći deo života i kada je bio muftija i kada je bio poslanik posvetio školama, univerzitetu, znanju, vratima kojima se zatvara put mržnji. Kao Bošnjaku i muslimanu njegova otadžbina je bila Srbija. Kada sam razgovarao sa njim uvek je isticao važnost povezivanja i puteva.

- Posle njega svakako ostaje praznina, ali i lekcije koje smo naučili od njega. I vama, porodici njegovoj, da kažem veliko hvala. Ne znam koliko ste od njega čuli i o našem odnosu. Viđali smo neretko, razgovarali o svim problemima, nekada imali žučne rasprave, nekad plodonosne razgovore, ali samo sa jednom željom, da i Srbima i Bošnjacima učinimo život boljim. Posle njega će nam ostati velika pouka - naše telo jeste prolazno, ali ono što uradimo može da bude večno. Muamer je danas na mestu na kojem je trebao da bude, uz Tvorca. 

-  Želim vam da ostane nezaboravljen, a mi ćemo se potruditi da tako i bude. Neka mu je rahmet i slava - završio je Vučić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

13.50 - Minutom ćutanja odata počast preminulom potpredsedniku parlamenta Muameru Zukorliću

Foto: Informer

13.40 - Predsednik Vučić se upisao u knjigu žalosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se upisao u Knjigu žalosti koja je postavljena u holu Skupštine.

Podsetimo, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Muamer Zukorlić, iznenada je preminuo 6. novembra 2021. godine.

Ko je bio Muamer Zukorlić?

Muamer Zukrlić je bio predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlić je rođen u Tutinu 1970. godine. Osnovnu školu je završio u selu Ribariće, općina Tutin i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Islamski fakultet, odek šerijatsko pravo, upisuje u Konstantini u Alžiru, a završava ga u leto 1993. god.

Za prvog predsednika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka izabran je oktobra 1993. godine njegovim osnivanjem, da bi na tu funkciju bio ponovo izabran 1998. i 2003. godine. Postdiplomske studije je apsolvirao u Libanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20