• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.11.2021

14:32

Moj otac je imao partnerstvo sa samo dva političara pokojnim premijerom Đinđićem i aktuelnim predsednikom Vučićem!

Tanjug

Politika

Moj otac je imao partnerstvo sa samo dva političara pokojnim premijerom Đinđićem i aktuelnim predsednikom Vučićem!

Podeli vest

Danas je u centralnom centralnom holu Skupštine Srbije održana komemoracija preminulom potpredsedniku parlamenta Muameru Zukorliću na kojoj su govorili predsednik Srbije Alesandar Vučić, predsednik Skupštine Ivica Dačić i Usame Zukorlić, sin preminulog muftije

 

- Poštovani predsedniče Republike Srbije Aleksandre Vučiću, poštovani predsedniče Skupštine Ivice Dačiću, hvala vam na lepom govorima. Pre svega želim da se zahvalim svim delegacijama koje su došle u Pazar na dan dženaze i ukopa našeg oca i vođe. 

- Pravda i pomirenje koje je muftija proklamovao je našla mesto u svim srcima naroda Srbije. On nije bio samo porodici uzor i ponos. Većina je muftiju izbliza upoznala kroz delovanje u Skupštini Srbije. On je osvežio koncept Skupštine i podigao moral i etiku narodnog poslanika na visok stepen. Politiku je akademik muftija Zukorlić izgradio na univerzalnim vrednostima tolerancije, mira i progresa, a snagu je crpeo u veri u jednog Boga. Politika i-i umesto politike ili-ili, partneri a ne poltroni. To nam je putokaz kojim ćemo mi, njegovi sledbenici, nastaviti da koračamo. 

- Partnersku politiku je uspostavio samo sa dva lidera - pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem i aktuelnim predsenikom Aleksandrom Vučićem. Bilo mu je drago što je prvi put jedna politička partija iz Sandžaka potpisala koalicioni sporazum sa vladajućom partijom po kojoj su definisani srateški projekti za razvoj Sandžaka. Ceo njegov život je vakuf, zadužbina. Život je posvetio služeći islamsku zajednicu i njegova želja je bila vraćanje jedinstva islamskoj zajednici, onakvog jedinstva na kakvo ima pravo i srpska pravoslavna crkva koja je ugrožena od strane neodgovornih politika 2007. godine. Sav narod Sandžaka sad želi da ispuni muftijinu želju, pa nam i Vi gospodine predsedniče pomozite.

- Bio je pravedan ali uvek sa ispruženom rukom mira. Poštovani predsedniče, obećali ste mu da ćete poštovati Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu, i to ste mnogo puta dokazali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija