• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2021

09:18

Uhapšen Novopazarac koji je pokušao da uništi tablu Aćif Efendiji!

printscreen

Politika

Uhapšen Novopazarac koji je pokušao da uništi tablu Aćif Efendiji!

Podeli vest

Pripadnici Policijske uprave Novi Pazar uhapsili su P.M. iz tog grada, zbog sumnje da je pokušao da uništi tablu Aćif Efendiji, a potom učestvovao u tuči, prenosi portal Indeksonline.rs


Brzom i efikasnom akcijom, policija je ušla u trag, a potom i lišila slobode lice koje je sinoć oko 22 sata pokušalo da uništi tablu u ulici 28. novembra, nakon čega se potukao sa grupom mladića.

Aćif Hadžiahmetović, poznat i kao Aćif Bljuta, među bošnjačkim pristalicama i kao Aćif Efendija, bio je albanski političar iz Sandžaka u Kraljevini Jugoslaviji tokom međuratnog perioda i Drugog svetskog rata.

HAOS U NOVOM PAZARU! Muškarac pokušao da uništi tablu Aćif Efendiji, pa došlo do fizičkog obračuna!

Tokom međuratnog perioda bio je gradonačelnik Novog Pazara i zamenik predsednika regionalne političke partije muslimana Džemijeta.

Posle invazije Sila osovina na Jugoslaviju za vreme Aprilskog rata 1941. Hadžiahmetović je postavljen za gradonačelnika Novog Pazara.

DVOSTRUKI ARŠINI ĐILASOVACA! Ratko Mladić je "zločinac" i poželjno je skidanje njegovog murala, dok je skidanje table Aćifu efendiji je ZABRANJENO! Foto

Krajem rata, partizani su ga streljali zbog saradnje sa okupatorom i masovnih ratnih zločina nad Srbima i ubistava onih Albanaca i muslimana koji su bili protiv njegove vlasti.

On je u avgustu 2012. godine, kada je Bošnjačko nacionalno veće obeležavalo godinu znamenitih ličnosti iz bošnjačke istorije, u centru Novog Pazara dobio spomen ploču.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 2 godine

Ne mogu da verujem da NI VI ne smete da napisete da je covek pretucen maltene do smrti. I da naravno, niko nije uhapsen za pokusaj ubistva coveka. A sta bi bilo da je slucajno Aida izgledala posle svog pokusaja unistavanja murala kao sto sad izgleda UHAPSENI Pazarac.

Mile

pre 2 godine

Zbog ovakvih stvari nam je i kosovo izmaklo, polako otpor mic po mic pa neplacabje poreza pa neplacanje struje i komunalija pa bespravna sjeca sume i onda se dodje do toga da drzava srbija vise nema vlast na svom dijelu teritorije, ove stvari treba odmah sasjeci u korijenu

xxdet

pre 2 godine

Kako niste uhapsili one sto su rusili mural Ratku Mladicu a cuvate plocu ubici Srba ? Braco Srbi, prestanite da bude manjina u svojoj zemlji. OVO JE SRBIJA. Kome se ne svidja neka ide odavde.

Aleksa Žunjić

pre 2 godine

Још један спин партије.

Penzionerj

pre 2 godine

Da. To je poznato. Zločinci zaštićeni. Bravo za sudstvo!To su Srbi. Ubijati Srbe nije zločin, nagrada. Sramno!

Saradžogla

pre 2 godine

Пошто се начуло да ће албанци поставити таблу са сликом ратног злочинца требало је оформити исту таблу са описом злочина.Они поруше нашу ми порушимо њихову.Да је било памети за ово би знао Евро суд.

Goksy0

pre 2 godine

Policija hapsi čoveka koji je hteo da polupa tablu jednog fašiste i srbomrca! U zemlji koja je među najstradalnijima od fašista! Ponekad se stvarno pitam gde ja ovo živim!

zzz

pre 2 godine

cija je policja u pazaru? jel srbija tamo i dalje ili? kakve su ovo gluposti?!

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija