• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

10.12.2021

23:35

PREVARANT TAJKUN PROMENIO 'EKOLOŠKU' PLOČU! Đilas: Ja sam za kopanje litijuma, ali kad ja dođem na vlast!

Informer DN

Politika

PREVARANT TAJKUN PROMENIO 'EKOLOŠKU' PLOČU! Đilas: Ja sam za kopanje litijuma, ali kad ja dođem na vlast!

Podeli vest

Mislim da će jednog dana litijum biti šansa za Srbiju, kao što će biti za Nemačku i druge države. Pobeda opozicije na izborima na svim nivoima je sasvim realna

Lider SSP, tajkun Dragan Đilas, koji je protekle subote na mostu Gazela lično učestvovao u nasilnim blokadama autoputa, naglo je i radikalno promenio 'ploču', pa je juče tako poručio da se zalaže za eksploataciju litijuma u Srbiji!?

Đilas je rekao da je ova ruda 'velika šansa za našu državu', kao i za druge zemlje koje je imaju. Lider SSP istovremeno je poručio će 'sasvim sigurno' pobediti na izborima u aprilu sledeće godine!?!

Sedeo bi na dve stolice

Đilas pokušava da balansira između lova na birače i velikih stranih kompanija
Vladimir Pejić, direktor agencije 'Faktor plus'

Sačekajte izbore

Samoproglašeni lider srpske opozicije rekao je da se nikako ne treba odreći iskopavanja litijuma, već da je samo potrebno sačekati određeno vreme, dok se ne promeni vlast!?!

- I dalje mislim da će jednog dana litijum biti velika šansa za Srbiju, kao što će biti šansa i za Nemačku i za mnoge druge države koje imaju jadarit, kada i ako se usavrši način eksploatacije koji neće ugrožavati životnu sredinu. Verujem da će tehnološki razvoj jednog dana to omogućiti... Ovde je suština problema što nas zemlje zapadnog sveta, bogate zemlje, tretiraju kao koloniju gde će da vade litijum i gde nije važno šta će to izazvati - rekao je Đilas u intervjuu za NIN.

POTVRDIO PISANJE INFORMERA

Blagojević jeste prodao zemlju 'Rio Tintu', on radi kod mene...

Dragan Đilas je potvrdio pisanje Informera da je njegov bliski saradnik Marko Blagojević u junu i avgustu ove godine zemljište u Slatini kod Loznice prodao 'Rio Tintu' za 717.174 evra.

Foto: Informer DN

- Blagojević je jedna od najvećih žrtava režima. Proveo je 11 meseci u pritvoru 2013-2014, sa još desetak ljudi, a sve zbog izmišljene afere 'Bulevar'. Sedam godina kasnije nema još ni optužnice, a kamoli sudske presude. Prolazio je pakao... Zaposlio sam ga u svojoj kompaniji jer čovek mora od nečeg da živi, a realno - sve mu se to i desilo zbog mene. On nikada nije bio član SSP i ima pravo da privatnu imovinu proda kome hoće. Razgovarao sam njim i rekao mu da je trebalo da me o tome obavesti. S obzirom na to da je sada finansijski obezbeđen, dogovorili smo se da raskinemo radni odnos u mojoj firmi - rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, pobeda opozicije na predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima potpuno je realna.

- Potpuno je realno da opozicija dobije više glasova na parlamentarnim izborima od liste SNS, da pobedi u Beogradu i da kandidat opozicije uđe u drugi krug predsedničkih izbora. To pokazuju sva istraživanja koja radimo više od godinu dana, ali i razgovori sa ljudima širom Srbije. Uz svu kampanju koja, naravno, ostavlja posledice, apsolutno sam ubeđen da ćemo posle aprila imati drugačiju Srbiju - rekao je Đilas, dodajući da će i on sam biti na izbornoj listi jer je 'predsednik najveće opozicione stranke'.

Direktor agencije 'Faktor plus' Vladimir Pejić, komentarišući Đilasove reči, kaže da je borba za životnu sredinu veoma važna svakom čoveku i da niko nije protiv toga.

Moj ugao

MIROSLAV ALEKSIĆ NARODNA STRANKA

Organizatori ekoloških protesta treba da odluče kako će dalje da se odvijaju njihove aktivnosti. Protesti treba da budu nastavljeni i da se time vrši pritisak na vlast do 3. aprila naredne godine, za kada su najavljeni izbori.

- To je jako prijemčiva tema za biračko telo i normalno je da Đilas, kao iskusan političar, sada zagovara tu priču. Međutim, realnost je nešto drugo... Đilas, naime, ne želi sukob sa moćnim kompanijama i državama koje stoje iza njih, pa sada očigledno pokušava da balansira između lova na birače i onoga što praktično zahteva međunarodna zajednica. Ovo je, dakle, Đilasov pokušaj da 'hoda po tankoj žici' - ističe Pejić.

Politički protesti

Vladimir Orlić, potpredsednik SNS, na drugoj strani naglašava da je celoj Srbiji od prvog dana jasno da su zvanični razlozi za protest i blokade puteva najobičnije laži i da je pravi cilj skidanje glave predsedniku države Aleksandru Vučiću.

- Na protestima su bili oni koji su doveli 'Rio Tinto' u Srbiju, pa im sada ta firma kao smeta. Znamo mi dobro da će oni nastaviti da divljaju, jer je pravi cilj ono što je rekao Mlađan Đorđević, Đilasov kum, a to je da protesti traju dok ne dođu glave Vučiću... Jasno je da je divljanje na ulici kampanja dela opozicije. Pokušaće da se dokopaju vlasti preko ulice - naglašava Orlić.

Da se ja pitam

JADRANKA JOKSIMOVIĆ MINISTARKA ZA EU

U Srbiji se ne zagovara, niti želi ništa što je mimo najviših evropskih standarda, ali uvek treba razmotriti sve aspekte nekog projekta, uključujući i projekat Jadar, gde donosi korist, a gde potencijalne štete.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BOKI

pre 2 godine

Nećeš ti osvojiti ni kućni savet a kamoli Beograd

boki

pre 2 godine

Drzava na svojoj teritiriji ureduje i donosi zakone i ti zakone neko mora stiti a to je drzava.Zakon na papiru nista neznaci.Cesto se vlast drzava povlaci pŕed napadima kritikama drugih .Radimo onaki kako to rade uredene drzàve u svettu da u drzavi vlada zakon a ne tajkuni nasilnici bahati snagom krse zakon i drzava nista nepredyzima.To raxocara postene i pristojne gradane

Mile sumadinac

pre 2 godine

Da bu mogao da pola stavis u Dzep znas ti lopove sta je za tebe najbolje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija