• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2021

14:50

Srpski narod je uvek bio na boljoj strani sveta!

Tanjug

Politika

Srpski narod je uvek bio na boljoj strani sveta!

Podeli vest

Najviše društveno priznanje SUBNOR-a Srbije uručeno je danas ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu koji je na svečanosti povodom osamdeset godina od formiranja Prve proleterske narodnooslobodilačke udarne brigade istakao da među Srbima fašizma nikada nije bilo niti će ga biti, jer je naš narod uvek bio na boljoj strani sveta


„Da je neko generaciji naših ratnika, pre 80, 90 godina, stroju Prve proleterske rekao da ćemo morati da se srećemo i da podsećamo kakvo je zlo bio nacizam, da ćemo morati da se podsećamo i govorimo čitavom svetu koliko su duboke jame u ličkim krševima i koliko je poklane dece u Jasenovcu, taj stroj Prve proleterske ne bi verovao, jer bi rekao da je svet zgađen užasima nacizma i da to nikada neće moći da zaboravi, a zaboravio je“, rekao je ministar u Domu Vojske Srbije.


Kako je istakao, antifašizam je sadašnjost i budućnost ovog naroda, a fašizam u sadašnjem svetu nije prošlost - „možda više nema onih koji su Jasenovcem komandovali, ali ima onih koji bi ga ponovili“.

„Ima onih koji bi napunili jame, a zapitajmo se mi ovde i vi iz Prve proleterske, da ste ponovo u tim godinama, da se vreme promenilo, a vi isti, da li biste bili na strani onih koji su proganjani u Oluji ili onih koji su proganjali u Oluji. Da li biste bili uz žrtve martovskog pogroma ili one koji su martovski pogrom započeli“, rekao je Vulin.

Naglasio je da se možda menjaju oznake na uniformama, oblik kape, ali da se vrednosti koje su pripadnike Prve proleterske brigade učinile vrednim ponavljanja i trajanja ne menjaju nikada.

„Zato ovaj narod nema razloga da se stidi pred bilo kim. Veilki, bogati, moćni koriste protok vremena da nam kažu strašnu laž da smo svi bili isti, da su svi zapravo žrtve rata. Laž koja vređa i potomke i savremenike, laž koja vređa svaku žrtvu. Ne može biti isti pripadnik naroda čija su deca stradala u Kragujevcu i pripadnik naroda koji je u Kragujevcu streljao. Nismo svi isti i nikada nećemo biti isti“, poručio je ministar policije.

Bogatstvo i moć potomaka, kako je naglasio, nisu opravdanje za zločine i kukavičluk predaka.

Najviše društveno priznanje SUBNOR-a Srbije uručeno je i predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću i ministru odbrane Nebojši Stefanoviću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija