• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.01.2022

10:08

Poručujemo da će za predsednika Srbije, 3. aprila, glasati ovde na Kosovu i Metohiji!

printscreen

Politika

Poručujemo da će za predsednika Srbije, 3. aprila, glasati ovde na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pročitao je na protestu u Kosovskoj Mitrovici zaključke srpskog naroda i poručio da će parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji zakazani 3. aprila biti održani i na KiM

U zaključcima srpskog naroda koje je Rakić pročitao je navedeno. 

- Srpski narod stoji uz Srbiju i želi da glasa na referendumu. Od EU i Kvinte zahtevamo da omoguće Srbima na KIM pravo glasa.

- Srbi sa KIM zahtevaju jednaka prava za sve i neće dozvoliti da ih Priština posmatra kao građane drugog reda. Poručujemo da će srpski izbori 3. aprila biti održani

- Opredeljeni smo za mir ali smo zabrinuti zbog odluke Prištine o zabrani referenduma i najavama obračuna sa srpskim narodom. Upozoravamo Prištinu i međunarodnu zajednicu da će odluka o zabrani referenduma i eventualna zabrana izbora 3. aprila proizvesti posledice-reciprocitet u svim onim poljima u kojima se krše naša prava. 

Srbi širom KiM okupili su se danas u srpskim sredinama i protestom iskazali svoje ogorčenje odlukom Prištine da se ne dozvoli glasanje na referendumu za promenu Ustava Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija