• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2022

20:27

DEO OPOZICIJE OGOLIO TAJKUNOV PLAN: Janković i Ponoš su ĐILASOVI KANDIDATI, nas niko ništa nije pitao! (VIDEO)

Beta/Tanjug

Politika

DEO OPOZICIJE OGOLIO TAJKUNOV PLAN: Janković i Ponoš su ĐILASOVI KANDIDATI, nas niko ništa nije pitao! (VIDEO)

Podeli vest

Dobar deo opozicionih stranaka smatra da su Vladeta janković i Zdravko Ponoš isključivo Đilasovi kandidati za gradonačelnika Beograda i predsednika Srbije i protivi se njihovoj kandidaturi

- Da kažem da nas apsolutno niko ništa nije pitao kada je u pitanju njegova kandidatura. Ono što je bio dogovor i zapravo ono o čemu su svi govorili da to treba da bude zajednički kandidat i prema tome način na koji je on kandidovan i sve to zajedno, to je odluka Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i tog dela opozicije - rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta iz pokreta Ekološki ustanak.

O tome da kandidate samovoljno bira Dragan Đilas govorio je i Boris Tadić.

- Imam pre svega ogroman problem sa kandidovanjem i Vladete Jankovića i Zdravka Ponoša za te pozicije u Beogradu i Republici od strane tog Đilasovog bloka zato što su to evidentno desničarski kandidati - rekao je Boris Tadić.

Tadić ne zamera Jankoviću samo način na koji ga je Đilas kandidovao.

- Vladeta Janković je bio potpredsednik stranke koja je bila izričito protiv evropskih integracija, izričito, i htela da uđe u koaliciju sa Šešeljom - podsetio je Boris Tadić.

A šta bi tek Tadić rekao na Jankovićevu izjavu prilikom objavljivanja kandidature:

- Lično nisam kvalifikovan da vodim jedan takav mehanizam kao što je veliki, moćni grad - rekao je Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković.

Tadić priznaje da je Zdravka Ponoša, protiv čije je kandidature sada, svojevremeno protežirao pa ga, razočaran njegovim postupcima, smenio sa mesta načelnika generalštaba.

- On je preskočio mnoge lestvice u vojnoj karijeri, to je problem sa kojim sam se suočavao u Ministarstvu odbrane ili kao predsednik Srbije i glavnokomandujući oružanih snaga trpeo sam kritiku i to u opravdano zbog svega toga. Zdravko Ponoš nakon toga je učinio u vojničkom smislu, političkom, profesionalnom smislu ogroman gaf, ogroman propust. Doveo je u pitanje uverenje građana Srbije da li smo mi ili nismo bezbedna zemlja, sa mojim dubokim uverenjem u tom trenutku sa pogrešnim konstatacijama, i ono što je za mene bilo potpuno neshvatljivo, izlazio u javnost sa nekontrolisanim izjavama. Načelnici Generalštabanikada ne daju takve vrsta izjava koje imaju duboku političku i bezbednosnu konotaciju, i to je razlog zbog čega sam ga na kraju i smenio - rekao je Tadić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!
Fudbal

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!

Fudbalski klub Pariz Sen Žermen užurbano traži zamenu za Kilijana Mbapea, koji je napustio ekipu i uskoro će postati novi član madridskog Reala. Kako navode specijalizovani fudbalski sajtovi, umesto reprezentativca Francuske na "Park Prinčeva" stiže gruzijski napadač iz redova Napolija, Kviča Kvarackelija.

01.06.2024

16:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00