• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2022

08:55

Momčilo Babić novi ambasador Srbije u Rusiji!

Tanjug

Politika

Momčilo Babić novi ambasador Srbije u Rusiji!

Podeli vest

Profesor Momcilo Babić imenovan je za novog ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji, objavljeno je u Službenom glasniku


Ukaz o postavljenju Babića na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Rusiji doneo je predsednik Srbije Aleksandara Vučić na osnovu člana 112 stav 1. tačka 5. Ustava Republike Srbije.

Babić je završio Medicinski fakultet, a magistrirao je u Moskvi kao stipendista Svetske zdravstvene organizacije na Međunarodnom fakultetu zdravstvene zaštite.

Doktorirao je u Beogradu na Medicinskom fakultetu 1986. godine.


Na mestu ambasadora Srbije u Moskvi naslediti Miroslava Lazanskoj koji je preminuo pre četiri meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan vasic

pre 2 godine

Posto nije nista uradio u Braislavi-Slovacka ,ali baš nikakvu korist,gradjani Srbije nisu imali od njegovog rada.Doduše mozda jesu Rusi ali to je druga priča.Kao nagradu da ga pošaljemo u Rusiju i da molimo boga da tamo i ostane,jer je to mediokritet par excelance.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija