• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2022

12:06

Šokiran sam što nema reakcija na napade na novinare! Da je neko od nas rekao da su novinari N1 ili Nove S paščad, ne bi se završilo u Briselu, organizovali bi vešala na Arktiku!

printscreen RTV Pink

Politika

Šokiran sam što nema reakcija na napade na novinare! Da je neko od nas rekao da su novinari N1 ili Nove S paščad, ne bi se završilo u Briselu, organizovali bi vešala na Arktiku!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je šokiran optužbama koje su na račun novinara koji imaju kritički odnos prema kandidatima dela opozicije za sledeće izbore, a koji su te kritike nazvali "lavežom pasa puštenih sa lanca", a posebno je razočaran, kaže, time što nije bilo reagovanja ni stranih ni domaćih organizacija i udruženja


"Zamislite da je neko od nas rekao da su novinari N1 ili Nove S paščad. To ne bi završilo u Briselu nego bi organizovali vešala na Antarktiku i na Arktiku, ne znam gde ... Ovoga puta je to prošlo nezapaženo i nijedna organizacija evropska, svetska, čak ni domaća udruženja nisu reagovala", ukazao je Vučić gostujući u Novom jutru na TV Pink.


Na pitanje da prokomentariše uvrede koje se njemu upućuju i da li su mu neke duhovite, smatra da uvrede ne donose rešenje, ali da mu ne smeta ako ga neko napada ako to ima smisla.

"Lako ih trpim, ali nije jednostavno kada je u pitanju porodica", naveo je.

Foto: printscreen

Primećuje i da ljudi vole da veruju u sopstvene laži, da u svetu socijalnih mreža žive u svojim balonima iz kojih ne žele da izađu i da sve one koji drugačije misle ne čuju i ne vide, i onda im se čini da je na ulicu izašlo pet ili 10.000 ljudi..

"To sam proučavao 2017. godine kada sam pobedio na predsedničkim izborima, teško da je moglo ubedljivije. Neki ljudi su verovali da smo nešto ukrali, a nijedan glas nismo ukrali, niti je to bili moguće niti je bilo potrebno. Verovali su jer su živeli u mehuru od sapunice, nisu mogli da videli drugačije mišljenje", rekao je Vučić dodajući da su političari znali da lažu, ali neki su stvarno verovali da je to tako.

Komentarišući pitanje da li u politici ima prijateljstva i da li zna kada će ga i ko izdati, Vučić napominje da nije Bog da bi to mogao da prepozna, kao i da ljude ceni ne po utiscima već po delima.

"To vidite posle godinu, pet i deset. Sa nekim ste manje sa nekim više prijatelj, to je život", kaze i dodaje da nekada dođe do razočaranja, ali da on svakome daje i više od druge šanse, a da to daje i sebi.

"I sebi sam oprostio bezbroj gluposti...Trudim se da stvari racionalizujem, a ponekad imam višak emocija koje ne mogu da sakrijem", priznaje Vučić i dodaje da je za njega najvažniji rezultat, a ne to da li ga neko voli ili ne.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan Kovač

pre 2 godine

Veliki pozdrav za Vučića iz Srpske hercegovine

Krsman

pre 2 godine

Nazivati bilo koga psom je uzasno, prosto nepojmljivo. Takve izjave kose se sa zdravim razumom. Da je neko iz SNS-a tako nesto rekao odmah bi krenula medijska hajka i poziv na linc.

Vladana

pre 2 godine

Na takav bezobrazluk opozicije treba reagovati što pre, niko nema prava da vređa nikoga pa ni novinare, to je bizarno.

Vladana

pre 2 godine

To vređanje novinara i tabloida govori o opoziciji.Zamislite šta bi tek narodu uradili...

Vladana

pre 2 godine

Što pre reagovati i stati na kraj opoziciji.Zbog čega su oni zaštićeni?

jelena

pre 2 godine

Sramota je za bilo koga reci tako nesto,pa i za novinare

Maja

pre 2 godine

Izjave opozicionih lidera su zapaljive i uvredljive i konstatno u prvi plan isticu jezik mrznje kao njihov program.

Nikola

pre 2 godine

Ogromna je razlika izmedju Vuciceve odgovorne politike i politike tajkunske opozicije, zasnovane iskljucivo na lazima, nasilju i uvredama.

Sandra

pre 2 godine

Djilasovcima se sve svodi na vredjanje, osudjivanje i laganje. To je njihov nacin privlacenja paznje na sebe, jer drugi nemaju. Uvrede na bilo ciji racun sa njihove strane su svakodnevne i govore samo o njima.

Krsman

pre 2 godine

Nazivati bilo koga psom je uzasno, prosto nepojmljivo. Takve izjave kose se sa zdravim razumom. Da je neko iz SNS-a tako nesto rekao odmah bi krenula medijska hajka i poziv na linc.

Sehemimi1

pre 2 godine

Sramno i bezobrazno! Novinari i mediji su ipak ljudi,kakvi takvi oni zaradjuju za svoj hleb. Jesu bahati sa svojim rdjavim jezikom,ali nije lepo da se nazivaju tako pogrdnim imenima.

Ema

pre 2 godine

Djilasovi i Solakovi mediji nazivaju sve nas pogrdnim imenima i to su novinari?! Mada sta nam je tu cudno, kakve gazde takav i novinar!

Anja

pre 2 godine

Izrecene uvrede, lazi o predsedniku Vucicu, porodici Vučić, novinarima, clanovima vlade, gradjanima od strane opozicije mogu biti i kaznjive. Ipak opozicija sebe najvise time ugrozava, pokazuje svoje lice i pada u ocima naroda.

Lazar

pre 2 godine

Kad neko iz opozicije naziva pogrdnim imenima novinare koji realno izveštavaju Đilasovi mediji ćute. Da je došlo do supratne situacije pa vlast i predsednik bi bili razapeti i napravila bi se takva halabuka.

Ljilja

pre 2 godine

Reaguju samo kad njima odgovara i u zavisnosti od toga ko nešto izjavi.

Giga

pre 2 godine

Opozicionari su sebi dosta za pravo. Da je neko od predstavnika aktuelne vlasti reko bilo šta npr za Žaklinu T. bio bi na stubu srama.

Ljilja

pre 2 godine

Vladaju dvostruki aršini među opozicijom. Oni mogu da pljuju po novinarima, koji im ne odgovaraju, jer pišu istinu.

Nikola

pre 2 godine

Uzasno je bilo koga nazivati ovakvim imenom, ali to je opozicija i njihov nivo!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija