• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/informer.rs

19.02.2022

21:11

BESPLATNI VRTIĆI I JASLICE - DODATNI PODSTICAJ ZA RODITELJE! Vučić otkriva šta mu je plan...

printscreen

Politika

BESPLATNI VRTIĆI I JASLICE - DODATNI PODSTICAJ ZA RODITELJE! Vučić otkriva šta mu je plan...

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se razmišlja o tome da vrtići, a za godinu i dve i vrtići i jaslice budu besplatni za sve građane Srbije

"Moramo još da računamo, posebno ako bi krenuli od 1. septembra. Na ivici smo i gledamo da narednih dana, do kraja nedelje ili za deset dana donesemo odluku", rekao je Vučić večeras u intervjuu za Tanjug.

On je objasnio da je u pitanju 53 miliona evra na godišnjem noivou koliko bi država trebalo da izdvoji za to, a i do 70 miliona evra, jer bi verovatno u tom slučaju i siromašniji građani poslali decu u vrtiće.

Vučić je objasnio da bi se sa druge strane dobila veća socijalna inkluzivnost, deca bi manje bila na ulici ili kod kuće, a više sa drugom decom.

Time bi se za decu obezbedila veća odgovornost, i bolji socijalni pristup, a roditeljima olaksalo da razmiljaju o drugom trecem , cetvrtom, petom, detetu, napomenuo je Vučić.

On je dodao da nije problem u 50 miliona evra, ali bi ta obaveza morala da se preuzme u za narednih, najmanje 10 , do 15 godina, i zato moraju da se saberu svi prihodi i vidi da li to može da se izdrži.

Vučić je rekao i da bi država to pratila, privreda mora da raste i istakao da je ove godine rast na nivou od pet odsto, što je veoma značajno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zlata

pre 2 godine

Država se bori da pomogne roditeljima,da im olakša odgajanje dece,da im da podstrek da zasnivaju porodicu,proširuju porodice,da se deca socijalizuju. Roditeljima ce biti od velikog značaja.

Verica

pre 2 godine

To za vrtice bi mnogim roditeljima olaksalo sto se finansijskih troskova tice i dalo sadisfakciju za jos dece

Jovo

pre 2 godine

Nadam se da ce se ideja za vrtice sprovesti u delo,to bi mnogo znacilo roditeljima sa vise od dvoje dece

Milan

pre 2 godine

Uvek je dobro smanjiti troškove domaćinstva i dati podsticaj i olakšice za porodice sa decom.

Krsman

pre 2 godine

Aleksandar Vucic se bori za svoj narod. Ova pomoc ce dobrodoci roditeljima malisana. Svakog dana predsednik nam pokazuje svoju plemenitost.

shira elijah

pre 2 godine

pozdrav svim mojim prijateljima vani, svatko tko danas čita ovo svjedočanstvo trebao bi slaviti sa mnom i mojom obitelji jer je sve počelo kao šala za neke ljude, a drugi su rekli da je nemoguće. Moje ime je Shira elijah i sretno sam oženjen, dvoje djece i ljupkom ženom. Mojoj obitelji se dogodilo nešto strašno, ostao sam bez posla, a supruga je napustila kuću jer se nisam mogao brinuti o sebi i potrebama. Moja obitelj. Ona i moja djeca u tom trenutku. Uspio sam devet godina, nijedna žena me neće podržati da se brinem o djeci. Pokušavam poslati testove svojoj ženi, ali ona me blokira u komunikaciji s njom. Pokušavam razgovarati s njenom prijateljicom i obitelji, ali još uvijek znam da mi netko može pomoći i prijavio sam se tada na toliko prijatelja, ali oni me i dalje neće zvati, sve dok ne dolazi vjerni dan koji nikad u životu neću zaboraviti. Kad sam sreo svog starog prijatelja objasnio sam sve svoje poteškoće i on mi je pričao o sjajnoj osobi koja mu pomaže da nađe dobar posao u kompaniji Coca Cola i rekao mi je da piše, ali ja sam osoba koja nikada ne vjeruje u pravopis, ali ja odlučio probati i dr. Apata me uputio i pokazao što da radim. U sedam dana ručka čarolija. Slijedite sve upute i dobro učinite ono što je tražio od mene. Dr. Apata je siguran da će sve proći kako treba i da će me supruga ponovno vidjeti nakon prekrasnog posla dr. Apate. Nazvala me supruga na nepoznati broj i ispričala mi se i rekla mi da joj jako nedostajem i da se naša djeca i moja žena vraćaju kući. Danas vodim tvrtku Paragon u SAD-u. Preporučam vam da ako imate bilo kakvih problema pošaljete e-poštu na ovaj {drapata4@gmail.com} ili WhatsApp preko njegovog kontakta ispod +1(425) 477-2744 Hvala dr. APATA. i dobit ćete najbolji rezultat. Uzmite stvari zdravo za gotovo i to će vam oduzeti. Želim vam najbolje .......

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih
Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih

Tri osobe povređene su danas oko 13 sati u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila nedaleko od skretanja za nekadašnji aerodrom na putu Bor – Zaječar, kod semafora kojim se reguliše saobraćaj zbog radova na asfaltiranju.

08.05.2024

21:15

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija