• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.02.2022

07:22

Vučić danas u jednodnevnoj poseti Španiji!

printscreen

Politika

Vučić danas u jednodnevnoj poseti Španiji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj radnoj poseti Kraljevini Španiji


Vučić će imati odvojene susrete sa kraljem Španije Felipeom VI i predsednikom Vlade Pedrom Sančezom, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Tokom boravka u Madridu, Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona C-295 Casa kompanije "Erbas".

Uoči odlaska u Madrid, Vučić je najavio da će pozvati kralja Filipa i premijera Sančeza da posete Srbiju.


"Srpski i španski zvaničnici imaju retko susrete, oni nisu bili u Beogradu 50 godina. Pozvaću kralja Filipa Šestog i premijera Sančeza da posete Srbiju, oni su iskreni prijatelji naše zemlje i to je veoma važno za nas", rekao je Vučić.

Kada je reč potpisivanju ugovora kojim Srbija kupuje dva transportna španska aviona, Vučic je istakao da je to veoma važno za našu zemlju.

"To je značajno jer ćemo imati sve više aerodroma, moći ćemo da povezujemo Kraljevo i Niš, i Beograd, i Bačku i Banat, i Pčinjski okrug, a to je veoma važno i u savremenim manevrima i u trenucima kada vam je potrebno pomeranje vaših snaga i pomeranje jedinica", rekao je Vučić.

Španija je jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a Srbija sa tom zemljom neguje prijateljske odnose.

Robna razmena izmeđh Srbije i Španije beleži rast poslednjih godina, a kao najatraktivnije sektore za ulaganja u Srbiji, Španija izdvaja obnovljive izvore energije, saobraćajnu infrastrukturu, agroindustriju, energetiku i zaštitu životne sredine.

Realne izglede za povećanje izvoza na špansko tržište imaju proizvodi gumarske, drvne i industrije nameštaja, te prehrambeni proizvodi, smrznuto i konzervirano voće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sonja

pre 2 godine

Zahvaljujući politici naseg predsednika Srbija ima dobre I prijateljske odnose sa Španijom.

Peđa

pre 2 godine

Španci su naša braća baš zato što su uz nas i što ne daju na Kosovo!

janko

pre 2 godine

Dva transportna španska aviona će obogatiti naš avionski saobraćaj i učiniti ga još boljim!

Sehemimi1

pre 2 godine

Tokom boravka u Madridu, Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovati će potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona C-295 Casa kompanije "Erbas". To je veoma značajno za našu zemlju,jer ćemo da poboljšamo naše avio kompanije.

JAna

pre 2 godine

Srbija i Spanija su zemlje koje se izuzetno postuju..

JAna

pre 2 godine

Španija je jedna od država koja poštuje naš teritorijalni integritet..

Sanja

pre 2 godine

Kupovina dva aviona je od velike vaznosti za zemlju, a isto tako dobra saradnja sa Spanijom.

Sanja

pre 2 godine

Španija je jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, i to treba da cenimo itekako..

Irina

pre 2 godine

Robna razmena izmeđh Srbije i Španije beleži rast poslednjih godina.

Aleksa

pre 2 godine

Španija i Srbija su dve zemlje koje se izuzetno cene.

Nenad

pre 2 godine

Odličan posao.Od velikog značaja nam je kupovina aviona.

Fauna

pre 2 godine

Bravo za naseg predsednika koji vredno radi na tome da Srbija bude primecena u celom svetu.

Jelena

pre 2 godine

Svuda su mu vrata otvorena, a i Srbiji pored njega.

Milica

pre 2 godine

Naše dve zemlje su i dobrim odnosima a zahvaljujuć dobrom vladavinom našeg predsednika unapredjujemo odnose i poštujemo prijatelje.

Milica

pre 2 godine

Oni su nasi veliki prijatelji, bravo predsednice.

Ivana

pre 2 godine

Odlična poseta predsednika Vučića našim vernim prijateljima u Španiji. Treba negovati odnose sa zemljama koje nas toliko poštuju kao Španija.

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija