• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.03.2022

08:42

Bitka za resurse i štednja dostupnih resursa! ANALIZA STANJA SA VLADIMIROM ĐUKANOVIĆEM!

printscreen

Politika

Bitka za resurse i štednja dostupnih resursa! ANALIZA STANJA SA VLADIMIROM ĐUKANOVIĆEM!

Podeli vest

Advokat Vladimir Đukanović je u podkastu "Analiza stanja" govorio o prilikama i neprilikama koje se dešavaju na nivou čovečanstva, a svakako i na našem prostoru

Glavni razlog za snimanje ovog podkasta je izjava nemačkog ministra poljoprivrede Džema Ozdemira, a teme emisije su bitka za resurse i ušteda.

Kako Đukanović ističe, od kada je sveta i veka ratovi su se vodili zbog resursa. Da li je u vreme starog Rima bila potreba za nabavkom robova ili danas potreba za energentima, obučenom radnom snagom, hranom ili nečim trećim, sasvim je nebitno. Bitno je da se rat vodi za onim što ti nedostaje, a onaj ko resurse poseduje može da uslovljava.

Danas je na snazi zbog sukoba u Ukrajini nedostatak pšenice, kukuruza, energenata... Ministri najjačih zemalja u Evropskoj uniji predlažu uštede u ishrani i trošenju energenata, što je do skoro bilo nezamislivo, ali što suštinski menja gledište evropskog čoveka koji je do sada nemilice bacao hranu i trošio grejanje bez svesti da u nekom momentu to može da nestane.

Zamislite da u Srbiji neko danas predloži da manje spremamo hranu ili da ne grejemo sve oko nas? Bio bi linčovan i osramoćen, ali činjenica je da se takvi apeli sa najviših mesta događaju svuda po Evropi.

Pogledajte! 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija