• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.05.2022

13:05

HRVATI PRETE OPTUŽNICOM PROTIV VUČIĆA! Novi udar na Srbiju iz "lijepe njihove"

Tanjug

Politika

HRVATI PRETE OPTUŽNICOM PROTIV VUČIĆA! Novi udar na Srbiju iz "lijepe njihove"

Podeli vest

Iz susedne Hrvatske pristižu nove pretnje protiv Srbije - da se podigne optužnica protiv predsednika Aleksandra Vučića!

Iz Hrvatske su stigle nove pretnje zbog optužnice koju je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četiri visoka hrvatska oficira, koji su tada naredili napade na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti. Ovaj put jedan od predloga je i podizanje optužnice protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Optužnica kojom se nastoji privođenje pravdi odgovornih za ubijanje 13 civila i ranjavanje 24 ljudi koji su bežali od zločinačke akcije "Oluja" predata je Sudu za ratne zločine na potvrđivanje. Odluka da se konačno dođe do pravde posle 27 godina izazvala je bes u Zagrebu, odakle gotovo svakodnevno stižu pretnje blokrianjem puta u EU.

U najnovijem tekstu hrvatskog Jutarnjeg lista posebno se ističe plan potpredsednika "Mosta" Nikole Grmoje da se podigne optužnica protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

- Vreme je da se konačno počnemo ponašati kao suverena država i blokiramo pregovore Srbije za ulazak u EU. Jedini adekvatan odgovor na ove skandalozne postupke Srbije bilo bi podizanje optužnice protiv Vučića, jer je u okupiranoj Glini poticao na pobunu i agresiju protiv Hrvatske i zazivao granice Velike Srbije - rekao je Grmoja.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

Podsećamo, ovo nije prvi put da se u hrvatskim medijima plasiraju laži o predsedniku Vučiću, pišu Novosti.

Tako je krajem prošle godine u hrvatskim medijima objavljen iskaz "svedoka" koji tvrdi da je lično video Aleksandra Vučića kako 1991. u Petrinji tuče Hrvate, muči ih i preti im klanjem. 

Ipak, istina je da Vučić za vreme rata 1991. nikada nije bio u Hrvatskoj, kao i da se u tom periodu nije bavio politikom, već je bio student.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 1 godinu

Да ли је могуће да овако глупих људи има !?

mikic

pre 1 godinu

a zasto ti predsednice nepocnes pretiti kao i oni ,da ces im obustaviti isporuke struje,zita i ostale prehrambene proizvode

100 za 1

pre 1 godinu

A naftu dobivate od kuda? Daj mali smanji s mitomanijom.. Znamo o govorima,znamo o ubijanju 100 muslimana za 1 srbina,znamo za preljepljivanje bulevara djindjica s osudjenim zlocincem mladicem,znamo za boravak iznad opkoljenog sarajeva...

Pera

pre 1 godinu

zasto? pa kome je u interesu da udje u nacisticku evropu koja ce uskoro biti deratizovana nuklearnim naoruzanjem?

Božo

pre 1 godinu

E moj Mikic kad bi ti i jos mnogi imali malo soli glavi, bila bi ova zemlja još bolja....hrvati od nas ne kupuju žito nego od mađara, struju kupuju od BiH i od Slovenije ( pa pola nuklearne elektrane Krško je hrvatsko a pola slovenačko) a ostale proizvode ( Soko Štark, SL, i još neke prehrambene proizvode..) izvozimo mi kod njih da mi zaradimo koju paru, ne ovise oni od nas, pa oni imaju Janaf naftovod koji nosi naftu iz tankera u Madjarsku i Austriju a za tvoju informaciju imaju čak i izvore nafte u Lonskom polju, male ali imaju a mi nemamo...ili si ti zamenio stvari sa Makedonijom (koja kupuje i brašno i ulje i mnogo stvari od nas) ili si stvarno "bistar ko čaša boze"...

Marko Cacak

pre 1 godinu

Mikicu Mikicu, oni od Srbije ne uvoze ni zito ni struju ni hranu...ali zato Srbija od Hrvatskog Janafa dobija naftu.Sedi doke, kec!

Lina

pre 1 godinu

Vućić je oduvek bio političar mira i pomirenja za razliku od Nato Ponoša i Jeremića koji su sa njihovim političkim ocem Šešeljom huškali nedužni narod

Hobit Govno Vučičević

pre 1 godinu

Udar na Srbiju??? Pa Majmunoliki idiote ni tvoji debili koji čitaju taj pamflet znaju da je odgovornost individualna. Ratni zločin ne zastareva. Svi odgovaramo za ono što radimo. A ti Hobite, ti posebno.

miroljub

pre 1 godinu

Ustaše treba zvati pravim imenom-ustaše.Da su oni Hrvati govorili bi i pisali na hrvatskom. 95% upotreljavaju srbske reči i pišu kao i Srbi a 99,9 posto imaju srbska imena i prezimena.

Lana

pre 1 godinu

Ajde ustaše , možete našem Vučicu da po.......te , daj Bože da nikada ne udjemo u poganu i prokletu eu , smradovi ustaški. Bas biste nam naudili , mamu vam ustašku j..... . CRKNITE od muke i gladi , DOBICETE k........nu umesto žita , hleba, ulja .....CRKNITE!!!!!!

Gedza

pre 1 godinu

Bio tamo, jos sa vojvodom... nema tu lazi gospodo

100 za 1

pre 1 godinu

Da se podigne optuznica protiv ratnog huskaca iz Gline,protiv monstruma 100 muslimana za 1 srbina,monstruozne rijeci koje nisu izrecene od 1945 i nacisticke njemacke,protiv ratnika iznad okupiranog sarajeva gdje se ubijalo zene i djecu..

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija