• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2022

22:52

TOLIKO ZADOJENI MRŽNJOM PREMA SRBIMA DA SU POSLALI MiG-ove DA POBIJU IZBEGLICE! Gosti emisije "Hit Tvit" o optužnici protiv hrvatskih pilota!

Printscreen

Politika

TOLIKO ZADOJENI MRŽNJOM PREMA SRBIMA DA SU POSLALI MiG-ove DA POBIJU IZBEGLICE! Gosti emisije "Hit Tvit" o optužnici protiv hrvatskih pilota!

Podeli vest

U emsiiji Hit Tvit na TV Pink, gosti emisije komentarisali su optužnicu za zločine hrvatskih pilota

- Podizanjem optužnice protiv bivšeg pilota hrvatske vojske, Srbija krši obaveze u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. Srbija diže optužnice nakon 27 godina zbog navodnih dela u BiH - rekao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Savo Štrbac ističe da se istinom moramo boriti za podatke, jer se "traži dlaka u jajetu" na međunarodnim sudovima, kada je reč o broju žrtava. U koloni je, ističe poginulo 10 osoba, a kasnije od posledica još dve.

Hrvati, kaže, pojednostavljuje slučaj i ne priznaje nadležnost naše zemlje nad ovim zločinom. Dodaje da se iz Hrvatske, tačnije od političara, ne čuje da se zločin uopšte dogodio.

Premijerka kaže da je Hrvatska već trebalo da pokrene slučaj, ili BiH, ali pošto nije niko, onda je naše tužilaštvo uradilo naš deo posla.

Foto: Printscreen

- Pravda mora da bude dostižna, posebno u ovakvim slučajevima. Ovo je sa ljudske strane užasan zločin na više nivoa. Reč je o porodicama koje su pobegle iz Hrvatske, proterane u etničkom čišćenju. Fizički su napustili teritoriju Hrvatske i neko je bio takav zločinac i monstrum, toliko zadojen mržnjom prema Srbima, da je poslao MiG-ove na njih, na kolonu koja je već otišla, sa ciljem da ih pobije. To mi je na ljudskom niovu neshvatljivo - kaže premijerka.

Ističe da je neverovatno da Hrvatska dosad nije sudila počiniocima koji su, u suštini, ubili svoje državljane. Neshvatljivo je da niko nije hteo da preuzme odgovornost.

- Nas muče za vladavinu prava kako bismo postali članica EU. Gledaju nam svaki slučaj organizovanog kriminala, a ovakav zločin nije važan! Hrvatska je članica EU! I kada se pokrene postupak, utrkuju se da kažu da moramo da se opametimo, da će da nas blokiraju i da će zaštititi pilote. A ko će zaštititi pravdu? - kaže premijerka.

Apostolovski kaže da je oko 250.000 ljudi bežalo od "Oluje", od smrti, a ona ih je dočekala u BiH. Podvlači da je Hrvatska članica EU, da se diči demokratskim vrednostima, a da je vrsta legitimizacija ustaštva strašna.

- Hoće da se odreknemo "Jasenovačkog mita". Šta to znači? Da je Jasenovac bio vrtić, cvećara? Sve se potrefilo sa incidentom u Slavonskom brodu, kada su maturanti imali crne majice, vikali "Za dom spremni" i pozdravljali nacističkim pozdravom. Profesorka ih je podsticala na to, slikala ih je, kačila na društvene mreže... Reč je o profesorki koja je decu naučila da veličaju ustaštvo - kaže Apostolovski za "Hit Tvit".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija