• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

05.06.2022

20:38

OVO SE VIŠE NE MOŽE SAKRITI! SRBIJI PRIZNANJE ZA PRINCIPIJELNU POZICIJU I POLITIKU I IZ MOSKE I IZ BERLNA! Gledajte i učite, tako se to radi!

AP/Reuters/Fptoilustracija

Politika

OVO SE VIŠE NE MOŽE SAKRITI! SRBIJI PRIZNANJE ZA PRINCIPIJELNU POZICIJU I POLITIKU I IZ MOSKE I IZ BERLNA! Gledajte i učite, tako se to radi!

Podeli vest

U narednim danima moglo bi da dođe bar do simboličnog preokreta u aktuelnoj geopolitičkoj i ekonomskoj krizi koja potresa ceo svet, a sam epicentar tih promena mogao bi da bude Beograd

Istorijska pozicija koju je zauzela Srbija tokom specijalne intervencije Rusije u Ukrajini, trebalo bi već tokom naredne sedmice da dobije konačnu potvrdu posle čega više ništa neće biti isto.

Tokom više od stotinu dana najsumanutijih Zapadnih sankcija prema Rusiji i nezabeleženog progona celokupnog jednog naroda, svih slojeva njegovog društva u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, Srbija je uspela da ostane samostalna.

Jedina u Evropi (uz Republiku Srpsku), potpuno okružena državama koje histerično gaze, medijski uništavaju i svim mogućim merama pokušavaju da kažnjavaju Rusiju, Srbija je usled pritisaka ostala čvrsta u odluci da ne uvodi sankcije bratskom narodu, i velikom spoljnopolitičkom savezniku.

Važan trenutak za poziciju Srbije

Sada je došao krupan momenat da Beograd definitivno dobije priznanje za svoju principijelnu i neprikosnovenu poziciju.

Srbija bi, kao jedina zemlja u Evropi, u samo tri dana mogla da ugosti šefa inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova i kancelara Nemačke Olafa Šolca.

Zvaničnici Srbije trebalo bi u utorak 7. juna da razgovaraju sa prvim diplomatom Ruske federacije, a 10. juna za liderom najsnažnije evropske zemlje i, samim tim, predstavnikom političkog Zapada.

Svako dobronameran ko želi okončanje velikog svetskog sukoba, ko ne priželjkuje apokaliptičnu eskalaciju i ko veruje u veleobrt i pozitivan rasplet bezizlaza u kome su se našle velike sile može samo da se raduje ovim posetama Beogradu.

Samo onaj ko je potpuno zastranio u ludačkim teorijama da Rusija sa svojom crkvom, vrednostima, kulturom i istorijom, treba da nestane, navija za to da Lavrov u ponedeljak ne sleti u srpsku prestonicu.

Samo onaj ko je usled ekstremističkih uverenja poverovao i u neverovatno bezumnu agednu Zapadnih medijskih i političkih centara moći, može da priželjkuje scenario po kome Šolc odbija da dođe u Srbiju, jer je pre njega u toj zemlji bio Sergej Lavrov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rokii

pre 1 godinu

Ko još normalan podržava Rusiju u nasilju koje provode na normalnim ljudima.A vrijeme će pokazati koje na boljoj strani.

ZAHAROVA POTVRDILA: Lavrov 6. i 7. juna u Srbiji
Planeta

ZAHAROVA POTVRDILA: Lavrov 6. i 7. juna u Srbiji

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiti Srbiju 6. i 7. juna i razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

03.06.2022

11:29

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija