• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.06.2022

11:21

Verifikovani mandati 110 odbornika Skupštine grada Beograda

Politika

Verifikovani mandati 110 odbornika Skupštine grada Beograda

Podeli vest

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda verifikovani su mandati svih 110 odbornika u novom sazivu gradskog parlamenta.

Sednica je počela izborom Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata, nakon čega je usledila pauza od 20 minuta kako bi odbor utvrdio ispravnost verifikacionih isprava.

Nakon pauze, prisutnima se na sednci obratio izvestilac Verifikacionog odbora Nebojša Bakarec.

On je rekao da je odbor, na osnovu izveštaja Gradske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Beograda i rešenja GIK-a o dodeli odborničkih mandata, utvrdio da su podaci iz uverenja o izboru svakog odbornika istovetni sa podacima iz izveštaja GIK-a, kao i da su uverenja izdata od strane nadležnog organa.

Bakarec je potom predložio Skupštini grada da na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Poslovnika Skupštine grada Beograda donese odluku o potvrđivanju mandata odbornika gradskog parlamenta, što je i učinjeno.

Novi saziv gradskog parlamenta čine odbornici sedam lista koje su "preskočile" izborni prag od tri odsto na gradskim izborima 3. aprila.

Na tim izborima najviše glasova dobila je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" koja u novom sazivu skupštine ima 48 odbornika.

Lista "Ujedinjeni za pobedu Beograda - Vladeta Janković" obezbedlila je 26 odborničkih mesta, dok lista koalicije "Moramo" ima 13 odbornika.

Lista "Ivica Dačić - premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda" ima osam mandata, sedam odbornika ima lista koalicije "Nada za Beograd", a po četiri mandata imaju Zavetnici i koalicija oko Dveri.

U nastavku sednice sledi izbor predsednika Skupštine grada i njegovog zamenika, kao i sekretara gradskog parlamenta i njegovog zamenika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija