• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2022

15:03

KOLIKO ISKOPANIH OČIJU JE POTREBNO DA SE OSUDI JEDAN NASER ORIĆ? Srbi moraju da se sećaju svojih žrtava, jer drugi neće

Tanjug

Politika

KOLIKO ISKOPANIH OČIJU JE POTREBNO DA SE OSUDI JEDAN NASER ORIĆ? Srbi moraju da se sećaju svojih žrtava, jer drugi neće

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Alskandar Vulin izjavio je danas da Srbi moraju da govore i da se sećaju svojih žrtava jer niko drugi neće

On je danas, kao izaslanik predsednika Republike Srbije i kao ministar unutrašnjih poslova, prisustvovao u Zalazju kod Srebrenice obeležavanju 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni u okviru tradicionalne memorijalne manifestacije "Petrovdanski dani".

- Kažu da sreća razjedinjuje, a bol izjednačava. Kad su Srbi u pitanju nije tako. Srpski bol ne zanima nikoga, za srpskim žrtvama se niko ne okreće, za crnim maramama srpskih majki baš niko neće da pusti suzu. Ja poštujem tugu i bol belih marama majki Srebrenice, ali ne razumem zašto niko ne može da pusti ni jednu jedinu suzu ni pokaže razumevanje i podeli bol sa crnim maramama srpskih majki - izjavio je ministar.

Vulin je istakao da je u Zalazju u ime predsednika Srbije i predsednika svih Srba Aleksandra Vučića da podeli tugu i bol sa porodicama tragično stradalih Srba, a da na odavanju počasti stradalim Srbima u srebreničkom kraju nema predstavnika međunarodne zajednice, drugih država, nikog osim Srba, jer srpske rane bole samo Srbe.

- Koliko Srba je potrebno da bude ubijeno, a da se na njihovom grobu pojavi neko ko nije Srbin? Koliko srpske dece je potrebno da ne odraste, a da se na njihovom grobu pojavi neko ko nije Srbin? Koliko iskopanih očiju sudije Ilića je potrebno da se osudi jedan Naser Orić? Na ova pitanja nam niko nije dao odgovor i zato mi Srbi moramo da budemo ovde, da govorimo, da se sećamo jer niko drugi neće. Iza mene su dva spomenika u dva rata. Da ne bi bilo trećeg spomenika ne smemo da zaboravimo - poručio je izaslanik predsednika ministar Vulin.

Vulin je položio je vence na spomen-obeležja ubijenim srpskim civilima i vojnicima u srebreničkim i bratunačkim selima 1992. godine stradalim od muslimanske vojske pod komandom Nasera Orića, kao i srpskim žrtvama koje su tokom Drugog svetskog rata ustaše ubile 1943. godine, navedeno je u saopštenju MUP-a.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija