• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.08.2022

13:31 >> 13:46

VUČIĆ UPUTIO JASNU PORUKU SVIMA: ŠTA GOD BILO, IZBEGLIČKIH KOLONA SRBA NEĆE BITI - SAČUVAĆEMO NAŠ NAROD OD PROGONA I POGROMA!

Tanjug/Vladimir Sporčić

Politika

VUČIĆ UPUTIO JASNU PORUKU SVIMA: ŠTA GOD BILO, IZBEGLIČKIH KOLONA SRBA NEĆE BITI - SAČUVAĆEMO NAŠ NAROD OD PROGONA I POGROMA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u vezi sa napetom situacijom u južnoj srpskoj pokrajini i pregovorima koji su na tu temu vođeni u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, obraćajući se građanima, da se na Kosovu još od 1999.provodi permanentan teror nad srpskim stanovništvom.

Vučić je, objasnio da mu je namera da podnese izveštaj svim građanima o onome što se zbivalo u Briselu, ne samo o tehničkim detaljima, već i o politici i onome što nas čeka i šta možemo, šta ne možemo i šta ćemo preduzeti i podsetio na dosadašnje dogovore.


- Još od 1999.godine kada su Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom UN 1244 proterane snage bezbednosti Srbije i SRJ sa KiM provodi se permanentan teror nad srpskim stanovništvom. To je rezultiralo progonom više od 210.000 ljudi, kojima su oteti stanovi, kuće, mnogi su ubijeni, uništene su naše svetinje - kazao je on.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Istakao je da je Rezolucija 1244 i danas na snazi, da je niko nije, niti može, ukinuti jer je reč o dokumentu UN.

U toj Rezoluciji 1244, dodao je, jasno piše da države UN iskazuju privrženost teritorijalnom integritetu i suverenitetu SRJ i ostalih država u regionu, imajući u vidu zahtev za znacajnom autonomijom i samoupravom na Kosovu, kao i da stoji da će određen broj srpskog vojnog i policijskog osoblja moći da da bude vraćen.

- Uprkos svemu tome pošto u Rezoluciji stoji da do konačnog statusa, a njega određuju UN, a ne zemlje Kvinte, rekli su „standardi pre statusa“. Pokazali su kakvi su to standardi 17.marta 2004.kada su progonili naš narod. Na osnovu tih zasluga oni su valjda u zapadnom svetu utvrdili da su standardi ispunjeni i da je moguće da im se omogući proglašenje nezavisnosti - kazao je Vučić.

Foto: printscreen/ TV Pink

Posle toga, dodaje, traje naša teška i mukotrpna borba za opstanak našeg naroda i srpske države na KiM, koliko je to uopšte moguće.

- Šta god da činite na tom polju to uvek služi za kafansko prepucavanje na našem političkom nebu - kritikovao je on.

Kazao je da se Beograd u skladu s tim trudio da još od 2013.kroz Briselski sporazum, koji nije bio lagan i jednostavan, dobijemo mir i obezbedimo sigurnost i bezbednost.

Međutim iz Briselskog sporazuma oni uzimaju, i neretko tumače, samo ono što im odgovara, a za to su dobijali zeleno svetlo Kvinte, a nikada ne bi ispunili suštinsku obavezu, a to je Zajednica srpskih opština.

Rešili su, kaže Vućić, da, kao veliku poslednju kost u grlu proteraju Srbe sa KiM.

Četiri zadatka srpske delegacije u Briselu

Nemamo kuda, saterani smo u ćošak, po pitanju Kosova i Metohije, a naša ključna poruka danas, našem stanovništvu na KiM bila je - šta god bilo i kako god bilo - izbegličke kolone neće postojati, sačuvaćemo naš narod na KiM, izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da je delegacija Beograda u Briselu, pre nekoliko dana, u nastavku dijaloga sa Prištinom, na najvišem nivou imala četiri zadatka:

- Prvo, da uradimo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir, stabilnost, sigurnost i bezbednost. Drugo, morali smo da izbegnemo sveopštu osudu Zapada protiv Srbije, da nismo bili dovoljno za kompromis, da nismo došli sa idejom i predlozima kako da se do kompromisa i dodlje - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Dodao je da nismo sami na svetu, ali da tako mali, odnosno ovakvi kakvi jesmo, moramo o sebi da brinemo, ali i da vodimo računa o snazi drugih.

- Treće, morali smo, i to je za nas bilo veoma važno, da brinemo kako će to u svim delovima sveta da izgleda , da li ćemo mi da budemo proglašeni za nekoga ko sprovodi agresiju, vodi u nestabilnost i nesigurnost, ili ćemo dati više nego što je moguće, kako bi se videlo da je druga strana ta koja ne želi ništa, već vodi u nestabilnost, nemire, sukobe i rat - rekao je Vučić.

I četvrta tačka je, dodao je on, da obezbedimo opstanak našeg naroda na Kosmetu, naglasio je Vučić.

Foto: printscreen/ TV Pink

Ukazao je da je poslednjih dana zavladao strah kod žitelja na severu KiM, kod svih Srba, posle svih pretnji albanskog rukovodstva da će im se ponoviti Krajina.

U skladu sa tim, i danas je, kaže, preneo ljudima sa KiM, iako zna koliko je to teško, jer uslovi više nisu hipotetički na KIM, ne govori se ništa uoči izbora, niti u kafani, gde se većina Srba junači:

- Nemamo kud, saterani smo u ćošak i naša ključna poruka stanovništvu danas je bila - šta god bilo kako god bilo, izbegličke kolone neće postojati, sačuvaćemo naš narod i od progona i od pogroma. Ako to ne bude želeo NATO, ni snage KFOR-a, ili ukoliko zajedno sa Albancima budu učestvovali u tom progonu, a nadam se da neće - poručio je predsednik Srbije.

Dodao je da i presuda o manastiru Dečani, govori koliko su Srbi progonjeni, ne samo iz Štrpca, Gračanice, Kosovskog Pomoravlja, već je sada Priština rešena da protera i “poslednju veliku kost u grlu”, Srbe sa severa KiM.

Foto: printscreen/ TV Pink

Kako kaže Vučić, Albanci su, a nikome nije jasno zašto, rešili da sprovode jednostrane akcije.

- Uvek su za to manje ili više dobijali podršku Kvinte. Onda su rekli "mi hoćemo da promenimo tablice".

Kako je rekao predsednik, predlog naše delegacije bio uvođenje statusno neutralih tabli.

– Došli smo u Brisel, Aljbin Kurti je rekao da svi moraju imati RKS tablice. Šta god da se desilo, mi kažemo dajte nam KS table, oni hoće da ukinu… Mi smo rekli nema problema, dajte im KS table, kao opareni su skočili sa "nećemo statusno neutralne table".

Kako je naveo, njima je jedino stalo da se uništi životi Srba na Kosovu i Metohiji i da je jedini smisao "mučenja našeg naroda na Kosovu i Metohiji njegovo konačno proterivanje.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Šta je Kurti tražio u Briselu

Rekao je da je prištinska strana tražila razgovor o generalnom sporazumu od šest tačaka, među kojima je razmatranje i prethodnih dogovora:

1 Generalni principi bilateralnih odnosa

1. a. Generalno priznanje

1. b. Ulazak u sve međunarodne organizacije

2. Rešavanje problema iz prošlosti

2. a. Nestalih

2. b. Rešavanje problema silovanih

2. c. Raseljena lica

2. d. Uništenje privatne svojine i vraćanje otetih artefakata

2. e. Ratna odšteta koju Srbija treba da plati

3. Saradnja u budućnosti

4. Poštovanje albanske manjine u Srbiji

5. Ponovno razmatranje prethodno dogovorenih sporazuma

6. Konačni dogovori

Foto: printscreen/ TV Pink

-- Mi smo tražili da se otvori rasprava o zajednici ZSO i tražili smo još nekoliko stvari - rekao je predsednik.

- Specijalne jedinice kosovske jedinice su upale mnogo puta. Svaki od tih puta imali ste obavezu da tražite dozvolu četvorice gradonačelnika sa severa KiM, a to nikada niste tražili. To je posao NATO, ja ih molim da ga obavljaju. Njihov posao je da obezbede mir Srbima na KiM. Nije vaš posao da rušite imovinu sprskog stanovništva, već da obezbedite da ova banda ne prelazi Ibar. Za vas su barikade problem, a ne kriminalne i ilegalne odluke. A da je to tako potvrđuje i Stoltenberg u svom intervjuu.

- Srbi nisu blesavi i znaju šta je NATO, i već su stradali od NATO i ne pada im na pamet da se to ponovo događa. Želim da vas obavestim da je pojačana svaka vrsta obaveštajne aktivnosti na severu KiM, da je naš tim od Lajčaka tražio da se krene u sprovođenje ZSO. Želimo da vas obavestimo da smo na vreme obavestili lica koje su na spisku za likvidaciju prištinskog režima koje su i pojedine spoljne službe odobrile, a pojedine strane službe odobrile ćutanjem ili klimanjem glavom.

Kako je dodao, primećeno je i sumnjivo kretanje lica.

Foto: printscreen/ TV Pink

- Tri poslednja dana jula na KiM smo uočili kretanje lica iz Čečenije. Ahmed Ruslanovič Bahajev je jedan od njih.

Vučić je govorio i o današnjem sastanku i rekao "da danas znamo da i nekim čudom se do 1. septembra dogodi kompromis, da će onda 31. oktobra biti problem. Problemi za Srbe neće postati da postoje. Jedino što žele je da ukinu srpsku državu.

U narednih 10 dana rukovodstvo Srbe će tragati za kompromisnim rešenjem, što su podržali predstavnici Srbi sa Kim, a tražili su garant da neće doživeti pogrom.

- Za to su od mene dobili apsolutne sve garancije. Novi pogrom se neće dogoditi, to je moja poruka svima koji žive ovde i svima u svetu.

- Obavestili su me da će napustiti institucije ako se nastavi teror, a do kraja meseca i iz policije. Doći će do potpune razgradnje poretka uspostavljenog na osnovu Briselskog sporazuma.

Pitanja novinara

Na pitanje o odluci o mandataru Vučić je rekao da bi trebalo u utorak da bude donesena odluka i bude zakazano predsedništvo stranke, ali da je prioritet situacija na KiM.

- Da li će biti dan ili sedam ranije ili kasnije, ne mislim da je ključna stvar.

O izjavi Zdravka Ponoša da su "Srbi krivi za situaciju na Kosovu podjednako kao i Albanci" Vučić je rekao:

- Imamo mi mnogo takvih političara koji će uvek prvu priliku da dočekaju da svoj narod optuže za nešto, a svi drugi će biti bolji.

Komentarisao je i izjave voditelja Ivana Ivanovića koji mu je uputio pismo iz Hrvatske:

- On je potpuno u pravu, ja nisam na tom nivou, za njega je svetinja jato cipala, za mene Jasenovac. U pravu je, nismo na istom nivou, nikakav problem sa tim nemam.

Govorio je i o napadima na Ričarda Grenela, bivšeg izaslanika Donalda Trampa za pregovore između Prištine i Beograda.

- Grenel je jedan od retkih koji ima pošten pristup i hrabar je čovek koji sme da kaže šta stvarno misli. Pa zašto vam on smeta, našli ste jednog jedinog koji ne govori protiv Srba. On danas predstavlja pola Amerike, prvi put se u njihovim emisijama govori da mi nismo krivi jer on to priča. Zašto to sebi radimo?

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Podsetimo, predsednik Vučić poručio je u četvrak iz Brisela, gde je učestvovao u razgovorima Beograda i Prištine, da je to bio težak dan za Srbiju i naglasio da će nastaviti da se bori za mir i stabilnost.

- Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane i celu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se uzdržavam od drugih komentara jer se nadam da je moguće da nekim čudom da postignemo kompromisno rešenje. Zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost - saopštio je Vučić u video-obraćanju na instagram nalogu ''budućnostsrbije.av''.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 1 godinu

Kod predsednika Vucica izrazito postujemo i od velikog je znacaja sto nas javno izvestava o situaciji koja se dogadja u zemlji jer mi kao gradjani potpuno to zasluzujemo. Svaka cast.

Nina

pre 1 godinu

Otvoreno o aktuelnoj problematici i pregovorima u Briselu, kao i uvek , bez ulepšavanja , bravo predsedniče!

Zarep

pre 1 godinu

Pa takvo je ponasanje i bilo ocekuvano od strane Pristine

Zare

pre 1 godinu

KFOR I NATO bi trebali da sprece da do novog progroma Srba vise ne dodje

Marija

pre 1 godinu

Vucic je snazan i odvazan u odbrani srpskih interesa

Njanja

pre 1 godinu

Naš predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji svoje građane obaveštava o svim situacijama iskreno i bez utezanja

Uros

pre 1 godinu

Srbija je ta koja tezi opet dijalogu Beograda i Pristine i trazenje kompromisnog resenja

Filip

pre 1 godinu

Srbija je zemlja kojoj je glavni cilj ocuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Mina

pre 1 godinu

Uprkos pritiscima, Vucic ne odstupa od svojih stavova i daje sve od sebe da zaštiti svoj narod i teritoriju na KIM.

Darko

pre 1 godinu

Veliki pritisci se vrse na nasu zemlju ali Vucic cini sve da nas narod bude bezbedan.

Sanja

pre 1 godinu

Ovo je jedan od najvaznohih, istorijskih razgovora. Zaista se nadam da će se sukobi izbeći

Vera

pre 1 godinu

Pored ogromnih pritisaka, Vucic se trudi da situacija bude stabilna a nas narod bezbedan.

Marina

pre 1 godinu

Teški razgovori su vođeni u Briselu ,a Srbija pokazuje da će se boriti za svoj narod na Kosovu i Metohiji .Mir i stabilnost će biti prioritet.

Dule

pre 1 godinu

Kurti ne želi nikakav sporazum, već samo da naš narod protera sa KiM,ali sam siguran da će predsednik učiniti sve da do toga ne dođe.

Dijana89

pre 1 godinu

Kod predsednika Vucica izrazito postujemo i od velikog je znacaja sto nas javno izvestava o situaciji koja se dogadja u zemlji jer mi kao gradjani potpuno to zasluzujemo. Svaka cast.

Jelena

pre 1 godinu

Mislim da pre sastanka sa ovim Siptarima treba da se zatrazi psihijatrijsko vestacenje Kurtija, jer čitajući ove zahteve normalan covek ne bi ovakav papir sastavio, kamo li dao da se pročita.

Dule

pre 1 godinu

Mi cemo dati sve od sebe da pronadjemo kopmpromisno resenje,ne damo svoj narod i svoju zemlju.

Jelena

pre 1 godinu

Predsednik Vucic uvek uz svoj narod uvek, cuva mir, stabilnost i bezbednost, a ovaj ludi Kurti moze samo da lupeta, za drugo nije.

Dule

pre 1 godinu

Kurti samo ume da trazi nesto,a nikada nista od sporazuma nije ispunio! Neka zaboravi da ce nesto dobiti.

Lola

pre 1 godinu

Pobedice Srbija, zivi ovaj narod. Nema pogroma srpskog naroda, niti ce ga biti.

sasa

pre 1 godinu

Novog pogroma Srba na KiM nece biti,Srbija to nece dozvoliti

sasa

pre 1 godinu

Kurtijevo ponasanje i postupci govore mnogo vise o njemu

Popovic

pre 1 godinu

Kurti drugacije i ne ume da se ponasa osim tako

Dule

pre 1 godinu

Ne znam kako Pristina ne shvata da Srbija nece promeniti svoje misljenje i nece dozvoliti izbeglicke kolone i mucenje naseg naroda.

Hera

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se bori zestoko iako du pritisci sve veci, nalazimo diplomatska sredstva i izvore međunarodnog prava da ocuvamo mir, stabilnost i bezbednost.

stefan

pre 1 godinu

Nikada vise pogroma niti proterivanja srpskog stanovnistva sa KiM,svakako da to Srbija nece dozvoliti

Aca

pre 1 godinu

Srbija je napokon spremna da odbrani svoj narod na KiM od Kurtijevog režima i terorista sa dugim cevima.

Patak

pre 1 godinu

Kurti je taj koji sve vreme opstruise dijalog i odbija svaki kompromis

Ana

pre 1 godinu

Pošto Kurti nije želeo dijalog, najvažnija poruka za Srbe na KiM je da pogrom i progon nećemo dozvoliti.

Pavlovic

pre 1 godinu

Mir,stabilnost,sigurnosr pre svega srpskog naroda.Za to ce se Srbija boriti da sacuva u pokrajni

Kika

pre 1 godinu

Ovaj Kurti je zvanicno lud, do sad nisam verovala ali sad i vidim i citam ovaj dokument. Pa dal on zna istoriju, gde je ziveo, sta je radio pre nego sto je postao ovo sto je sad! U soku sa nebulozama iznetim na sastancima. Puna podrška Vucicu,Srbija je uz Vas predsednice!

Sasa

pre 1 godinu

Teška situacija za Srbiju, zapad svojim ćutanjem vređa inteligenciju svim Srbima, koji će morati da se odbrane.

Bojana

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je odgovoran državnik koji neće dozvoliti progon našeg naroda sa Kosova i Metohije.

Zoka

pre 1 godinu

Priština odbija dijalog, jer ima nesposobno rukovodstvo da sačuva mir i pronađe kompromisno rešenje za sve probleme.

Olja

pre 1 godinu

Bravo, svi smo želeli da čujemo da nećemo dozvoliti progon i pogrom.

Nena

pre 1 godinu

Priština odbija svaki dijalog,sve što im ne odgovara ne žele ni da pričaju o tome!Totalno nerealni u svojim željama.

Ana

pre 1 godinu

Iskreno i otvoreno o aktuelnoj situaciji,nacija uz predsednika Vucica.

Aleksandar

pre 1 godinu

Još jedno iskreno obraćanje Vučića, za svako poštobanje, bez pardona i mogućih gubitaka plitičkih poena.

Milana

pre 1 godinu

Tako je,sacuvacemo nas narod od svega,nema predaje.

Dijana

pre 1 godinu

Verujemo u reči predsednika Aleksandra Vučića da će se sačuvati mir i bezbednost Srba na KiM. On će sve učiniti što je u njegovoj moći da ne dodje do nereda.

Uroš

pre 1 godinu

Srbija nastavlja diplomatsku borbu ali neće dozvoliti novu Oluju.

Peđa

pre 1 godinu

Dok je Vučića na čelu Srbije, živeće i srpski narod na KiM.

Milan

pre 1 godinu

Upravo onako kako smo I ocekivali od predsednika. Iskreno,glasno i jasno. Jos nam je draze sto nece dozvoliti da se bilo sta desi nasem narodu.

Nena

pre 1 godinu

Vučić će sigurno zaštititi svoj narod od Albanaca i od pogroma.

Mimi

pre 1 godinu

Srbija više neće trpeti teror nad svojim narodom na KIM. Svaka čast predsedniče, nema predaje.

Vucko

pre 1 godinu

Necemo dozvoliti ponovo pogrom.Predsednik daje sve od sebe.Puna podrska

Stjepan

pre 1 godinu

Vucic se i dalje jako bori za nas narod na KiM

Biljana

pre 1 godinu

Za poštovanje je predsednikova odluka da javno obavesti narod u Srbiji o pregovorima u Briselu i stavove i uslove prištinskih vlasti kao i predloge i namere naših vlasti po svim pitanjima od važnosti za Srbiju kako državu tako i za naš narod na KiM

caca

pre 1 godinu

Ponašanje Kurtija je nedopustivo,ali je Srbija spremna da odbrani svoj narod,a predsednik Vučić ima ogromnu podršku u svim postupcima!

Filip

pre 1 godinu

Moćna poruka Vučića. Ne damo KiM. Nećemo dopustiti nove Oluje,

Julija

pre 1 godinu

Priština još jednom pokazala da ne želi kompromis, ne želi rešenje. Oni žele progon srpskog naroda, a mi ćemo se boriti za opstanak.

Marko

pre 1 godinu

Opstanak naseg naroda na KIM mora da se obezbedi po svaku cenu

Vidak

pre 1 godinu

Vučić je garant mira u Srbiji i čitavom regionu. Ne damo KiM.

Hana

pre 1 godinu

Srbija nema kud, saterani smo u ćošak,a ključna poruka stanovništvu je, šta god bilo kako god bilo, izbegličke kolone neće postojati, sačuvaćemo naš narod i od progona i od pogroma.

Jelena

pre 1 godinu

Na žalost albanci su svaki dogovor odbili. Samo jedan cilj imaju , na žalost imaju i podršku. I pored svega nećemo dozvoliti otimanje teritorije i progon.

Mccmcm

pre 1 godinu

Naš predsednik je poslao ne dvosmislenih poruku, da smo mi za mir, ali da štitimo svoj narod na Kim

Zarko

pre 1 godinu

Srbiju ceka jako teska borba da bi sacuvali svoj narod na KIM

Emina

pre 1 godinu

Sve što je rekao je na mestu...i mi smo to sve znali...ali postoje stvari koje prosto nisu do nas.

Milica

pre 1 godinu

Srbija je sada pod lupom javnosti i mora da vodi računa o svakom potezu, a opet da obezbedi mir na KiM.

janko

pre 1 godinu

Predsednice, hvala vam sto brinete o nama, hvala vams to cuvate svaki pedalj nase svete zemlje!

Dragan

pre 1 godinu

Beograd se trudio da ispoštuje Briselski sporazum, koji nije bio lagan i jednostavan, dobijemo mir i obezbedimo sigurnost i bezbednost.Međutim oni iz Briselskog sporazuma uzimaju, i neretko tumače, samo ono što im odgovara, a za to su dobijali zeleno svetlo Kvinte, a nikada ne bi ispunili suštinsku obavezu, a to je Zajednica srpskih opština.

Bebica

pre 1 godinu

Tako se vodi drzava, tako se bori za svoj narod i svoju zemlju, svaka cast ALeksandre!

milorad

pre 1 godinu

Svi vi koji ste kukali na Vucica, evo sad vam je zapusio usta tako sto se poneo onako kako treba, stiti interese svoje zemlje i svog naroda na najbolji moguci nacin!

petar

pre 1 godinu

Kako postići dogovor sa Prištinom koja svaki predlog odbija a ne snosi nikakave posledice sa zapada .

Davor

pre 1 godinu

Kurti zaista namerava da upotrebi silu protiv Srba, ali Vucic ce uspeti da sacuva nas narod na KiM.

ranko

pre 1 godinu

ponosan sam na cinjenicu da je Vucic nas predsednik, boljeg nema Balkan, jedino on sme da se drzne i kaze istinu u lice, a sve u interesu svog naroda! ZIVELA SRBIJA!

Baća

pre 1 godinu

Podrška Vučiću i njegovoj politici. Rekao bih, kako ja razumem, da je njegova ključna poruka - učinićemo sve da dođemo do kompromisa sa kosovskim Albancima i njihovim mentorima, i sačuvamo mir, ali ako udare na Srbe, a već su prešli crvenu liniju, upotrebićemo Vojsku Srbije da zaštitimo srpski narod ako to ne uradi NATO, koji nije tamo da reguliše saobraćaj već da obezbedi sigurnost srpskog stanovništva, što ne čini.Ja bih dodao da bi bilo dobro da Srbija obezbedi i svoja leđa preko RF i stavi se u tom slučaju pod njen "nuklearni kišobran". Teško da se Zapadu može više verovati. Izigrali su nas od R1244 do Briselskog sporazuma. Mislim da je bilo dosta.

Dacha

pre 1 godinu

Kurti mora biti svestan cinjenice da Vucic nije Tadic, i da nece dozvoliti pogrom Srba.

Hana

pre 1 godinu

Pregovaranje i postići neki kompromis sa Kurtijem je Nemoguća misija!

Giga

pre 1 godinu

Ovu jasnu poruku Vucica bi trebalo najozbiljnije da shvate i Kurtijevi mentori, i da batale ideju o etnicko cisto albanskom Kosovu.

jovana

pre 1 godinu

Sedim sa muzem i gledam ukljucenje uzivo i vidim u njegovom oku suze, nisam ga videla takvog nepamtim, kaze on meni, svaka cast ovom Vucicu, mi ga svaki dan napadamo, a on se tamo bori bukvalno sa tigrovima, bori se za nas, opstanemo. ne razumem se u politiku, ali verujem svom muzu, a ocigledno je da on veruje Aleksandru Vucicu!

Dragana

pre 1 godinu

Situacija je napeta, nije bezazleno, ali nasi gradjani na KiM se mogu osecati sigurno uz Vucica.

ivana

pre 1 godinu

https://www.youtube.com/watch?v=rtrTwuIuDNc Nece biti zato sto ce predati sve i ono sto jos nije predao. Ne razumem kako mozete da spavate.

Strelac

pre 1 godinu

Albanci i dalje misle da mogu da ponove scenario iz 2004. godine, ali smetnuli su sa uma cinjenicu da danas Srbija ima hrabrog i odlucnog predsednika.

Zagor

pre 1 godinu

Samo nam još objasni KAKO i na KOJI način nećeš dozvoliti??? Ako ameri odobre Kurtiju,vidjet ćemo mi sve sto smo vidjeli i ranije,a ako ne onda možda i nećemo. Uglavnom,sta god da bude ti nemaš veze s tim sve zavisi od stranaca! Oli da digneš vojsku na NATO?A?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija