• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

28.08.2022

14:23

Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio 5. Subotički polumaraton

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio 5. Subotički polumaraton

Podeli vest

U Subotici je danas održan 5. Subotički polumaraton na kome je učestvovalo oko 1.500 sportista i rekreativaca iz Srbije i čak 13 zemalja sveta, kao i oko sedam stotina mališana. Pod sloganom „Trči kroz istoriju“ učesnici su se nadmetali u trkama na pet, deset i 21 kilometar, uoči kojih je održano više dečjih trka. Polumaraton je zvanično proglasio otvorenim gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da će na veliko zadovoljstvo organizatora i suorganizatora ove sportske manifestacije na ovogodišnjem Subotičkom polumaratonu – i pored ovih za ceo svet izuzetno teških i izazovnih vremena – učestvovati skoro tri puta više takmičara u odnosu na njegovo prvo i dva puta puta više u odnosu na njegovo drugo izdanje.


„Ta činjenica, između ostalog, svedoči da je namera organizatora i suorganizatora Subotičkog polumaratona – Sportskog udruženja ’Horizont’ i subotičke lokalne samouprave – da se organizovanjem ovog polumaratona Subotica uvrsti na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta u potpunosti realizovana. Subotički polumaraton, čiji je slogan ’Trči kroz istoriju’, jasno pokazuje i da kombinacija sporta i secesije može da bude i uspešna, i zanimljiva”, istakao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

On je naglasio da mu je drago što je ova za Grad Suboticu veoma značajna sportska manifestacije postala druga najmasovnija ulična trka u Srbiji, posle Beogradskog maratona.

„Verujem da će Subotički polumaraton i ubuduće uspešno promovisati zdrav načina života, posebno među mladima, podsticati rekreativni sport i afirmisati kulturno nasleđe i razvoj turističkog potencijala našeg grada. Uz zahvalnost organizatorima, sponzorima, volonterima i promoterima ovogodišnjeg polumaratona – a to su Stefan Todorović i Nora Trklja – želim da svi takmičari ostvare što bolji plasman“, kazao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

U polumaratonskoj trci (21km) najbolji je bio Đuro Borbelj, član AK „Apatin“, koji je stazu istrčao za 1čas, 14 minuta i 32 sekunde. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Nora Trklja koja je polumaraton istrčala za 1 čas, 28 minuta i 46 sekundi.

Foto: Strahinja Babović

U okviru 5. Subotičkog polumaratona, koji je uvertira u obeležavanje Dana grada Subotice, 1. septembra, na Trgu slobode – gde je bio i start i cilj polumaratona – u subotu, 27. avgusta, otvoren je trkački sajam na kojem su učešće uzeli prijatelji i sponzori Subotičkog polumaratona, a istog dana postavljena je i prva mobilna izložba pod nazivom „Subotički sportisti kroz istoriju" koju je Sportsko udruženje „Horizont“ realizovalo u saradnji sa subotičkim Gradskim muzejom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)
Live TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)

Tema "Info večeri" bila je izglasavanje Rezolucije o Srebrenici. Na glasanju Zapad nije dobio ogromnu većinu kao što je očekivao, ali će svakako to koristiti kao sredstvo protiv Republike Srpske. Da li ova neobavezujuća rezolucija može postati obavezujuća? Na ovu temu govorili su: Željko Čurović, predsednik Saveza Srba u Crnoj Gori, advokat Aleksandar Cvejić i Zoran Buljugić, pisac i prevodilac.

24.05.2024

22:50

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija