• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

27.09.2022

10:23

OGLASIO SE RTS: U potpunosti se ograđujemo od izjave Olivere Kovačević u Rovinju - MI SMO SLOBODNA TELEVIZIJA U SLUŽBI SVIH GRAĐANA!

Politika

OGLASIO SE RTS: U potpunosti se ograđujemo od izjave Olivere Kovačević u Rovinju - MI SMO SLOBODNA TELEVIZIJA U SLUŽBI SVIH GRAĐANA!

Podeli vest

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček u saopštenju za javnost navodi da se ispred UO RTS, u potpunosti ograđuje od izjave odgovorne urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević - date na Vikend medija festivalu u Rovinju

"Izjava koja nije mogla biti izvučena iz konteksta jer je jasno nosila poruku da RTS kao medijska kuće nije slobodna i da će to postati onda kada se na izborima drugačije bude glasalo samo doprinosi tome da odgovorna urednica ove kuće javno iznosi svoje političke stavove koje nisu utemeljeni ni u kakvim dokazima.

Olivera Kovačević je na ovaj način kao i konstatacijom da u svojoj emisiji, koju je prestala da vodi i uređuje, ne može imati relevantne sagovornike na najgrublji način optužila RTS da ograničava slobodu govora i mišljenja, koju je sama uspostavila svojim dolaskom 2015. godine.

Upravni Odbor RTS-u u svom novoizabranom sazivu u potpunosti razume da Radio-televizija Srbije predstavlja Javni medijski servis koji je u službi svih građana bez obzira na izbornu volju samih građana. To je naša obaveza i naš zadatak".

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vuk

pre 1 godinu

ako su slobodan medij suspendovat ce osobu koja ih ponizava po svijetu....svima je jasno da ima jako puno srba koji bi zapalili srbiju za 500 eura a pogotovu ako im hrvatska plati ljetovanje na brijonima...trebalo bi provjeriti gdje je ljetovala olivera

marina

pre 1 godinu

nema sta da se ogradjujete nego kucki dajte otkaz

Rade

pre 1 godinu

Treba hitno, ukinuti TV pretplatu građana. Lopovska kuća koja živi id građana, a građanima ništa ne pruža osim repriza koje i Bogu dosadiše ! ! ! ! ! ! ! Neka se snalaze i žive kao i sve ostale TV kuće u Srbiji ! ! !

pekabinac2011

pre 1 godinu

A MI NAROD OGRADUJEMO SE OD I OD OLIVERE I UD RTS-HRT. BOLJA JE HRT OD OVE NASE USTASKE KOJU NAROD PLACA RTS.a FUJ KOSTAPLRI NA GRBACI SRPSKOG IZMUCENOG NARODA KOJI PLACA REVNOSNO A VI KOSTAPLERI STA NARODU PRIKAZUJETE SIPTARSKOG PEDERA KOJI POKAZUJE GOLU GUZU CRKVI SVETOG MARKA,BOLJE DA POKAZE BUJKETU MOZDA BI DOBIO KURAC ,A OVAKO NAROD DOBIJA TO OD BUJOSEVICA

Baki

pre 1 godinu

Šta se čeka??? Šutnote je u dupe da izleti iz RTS-a na glavačke !!! Isto ovo treba uraditi sa 60% zaposlenih koji nisu u stanju da naprave kvalitetnu programsku šemu !!! Ne žele zbog svoih abnormalnih plata da otkupe prava prenosa 90 % naj kvalitetnijih sportskih prenosa sa EP i SP u raznim sportovima je im neće ostati dovoljno para za te plate !!! Stvarno ne treba plaćati RTS pretplatu a EPS mora sa svoih računa da ukloni stavku RTS pretplata !!!

Dragi

pre 1 godinu

RTS je bruka i sramota svih građana Srbije. Ali veliki deo krivice za vaš antisrpski stav i narativ snosi i AV, jer vam je dozvolio da budete "slobodna" televizija u službi svih...ambasadora kvinte.

Miro

pre 1 godinu

Samo ste po pitanju pretplate na teretu svih građana. Inače ste Nato lobisti i u službi kruga dvojke.

Rade

pre 1 godinu

Svi ste vi lopovi na RTS-u, živite na grbači naroda, a evo šta radite. Nemojte da se ograđujete, nego joj lepo dajte odkaz, ali vrana vrani oči ne vadi. Nadam se da će vam se ukinuti predplata građana ! ! ! !

dera

pre 1 godinu

Vaše obaveze ona ne poštuje i podriva , a nije ni plaćena od strane ovog našeg naroda da mu ide po živcima , lične frustracije može da reguliše redovnim posećivanjem psihijatrijske ustanove , a zarad mira u kući i u javnosti nemojte se ogradjivati već joj uručite otkaz tako da može na miru da kokodače bez da je trpimo .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15