• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2022

09:53

PONOSNI SMO ŠTO SMO DOM JAPANSKIM KOMPANIJAMA! Brnabić sa premijerom Kišidom

Tanjug

Politika

PONOSNI SMO ŠTO SMO DOM JAPANSKIM KOMPANIJAMA! Brnabić sa premijerom Kišidom

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Tokiju, danas posle podne po lokalnom vremenu, sa premijerom Japana Fumiom Kišidom

Na početku sastanka u državnoj vili Akasaka, Kišido se zahvalio srpskoj premijerki zbog dolaska na državnu sahranu bivšeg japanskog premijera Šinza Abea.

Podsetio je da je Abe posetio Srbiju 2018. godine nakon čega su japanski investitori uvećali svoja ulaganja u Srbiju.

Foto: Tanjug

Dodao je da Srbija i Japan obeležavaju 140 godina diplomatskih odnosa, te istakao prijateljstvo i saradnju dve zemlje.

Premijerka Brnabić je rekla da joj je čast što je predstavljala Srbiju na državnoj sahrani Šinza Abea, koji je, kako je istakla, bio je veliki prijatelj Srbije i uradio je mnogo za jačanje partnerstva, političkih i ekonomskih odnosa Srbije i Japana.

Foto: Tanjug

Dodala je da je u Tokiju razgovarala sa privrednicima koji ulažu u Srbiju.

- Ponosni smo što smo dom kompanijama poput Nideka, Jazakija, Tojo tajersa... Japanske kompanije u Srbiji zapošljavaju 4.000 ljudi - rekla je Brnabić.

Odnosi Srbije i Japana su tradicionalno dobri i prijateljski, uz obostrani interes za intenziviranje saradnje u svim oblastima i jačanje političkog dijaloga.


Takođe, ekonomski odnosi Srbije i Japana su u usponu, prošle godine ostvaren je rekordan obim robne razmene, a japanske kompanije poslednjij nekoliko godina ulažu na srpsko tržište.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 1 godinu

Sjajno. Iako je povod bio tužan, saradnja Srbije i Japana treba da se nastavi na mnogim poljima , u znak poštovanja tako duge zajedničke doplomatske istorije, ali i u znak sećanja na Šinzo Abea.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija