• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2022

12:48

SLAVNI MOJ I NAPAĆENI RODE! Emotivni govor majora Nenada Đurića na najvećem srpskom skupu na Kosovu i Metohiji!

informer.rs

Politika

SLAVNI MOJ I NAPAĆENI RODE! Emotivni govor majora Nenada Đurića na najvećem srpskom skupu na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Na najvećem srpskom skupu na Kosovu i Metohiji, na kome je više od 10.000 Srba, okupljenih na Trgu kneza Lazara u Severnoj Mitrovici, poručilo da im je dosta terora Aljbina Kurtija, obratio se i suspendovani komandir tzv. kosovske policije, major Nenad Đurić koji je vratio unofrmu jer nije hteo Srbima da deli Kurtijeve ukore za nepromenjene tablice

 

Njegovo obraćanje i dolazak za govornicu bilo je propraćeno gromkim aplauzom.

- Slavni moj i napaćeni rode, stajati ispred vas nije samo velika čast već i privilegija koja se ogleda u delima naših predaka i očima naše dece. Ja ispred sebe danas vidim najveće polje božurova slavnih i najlepše pupoljke sa tvrdim korenom usađenim u zemlju. Ne snovi i legendi već zemlju duhovnog i slavnog postojanja. Verujući u javu koju će nam neko drugi kreirati, odjednom se trgnusmo i evo probudili smo se iz lažnog sna i videli da naša sudbina nije u tuđim već našim rukama – rekao je Đurić.

- Mi druge zemlje nemamo i nemamo je gde obrađivati na nadnicu zarad šake pirinča i zobi. Hoćemo na svojoj zemlji saditi najlepše cveće i proširiti celom svetu miris mira, sreće, zdravlja i ljubavi.

Citirao je patrijarha Pavla i čuvene Njegoševe stihove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija