• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.12.2022

18:36

PALMA: ZA VREME OVE VLASTI DECENTRALIZACIJA JE ZAMENILA BEOGRADIZACIJU

infomrer

Politika

PALMA: ZA VREME OVE VLASTI DECENTRALIZACIJA JE ZAMENILA BEOGRADIZACIJU

Podeli vest

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je danas, tokom skupštinske rasprave o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu, da je za vreme ove vlasti decentralizacija zamenila beogradizaciju

- Ja sam privrednik 42 godine i vodim lokalnu samupravu 18 godina i mogu da kažem da znam šta je budžet. Raduje me povećanje budžeta, imajući u vidu svetsku ekonomsku krizu i rat u Ukrajini zbog kojih se u većini država budžet smanjuje. Za razliku od prošlih vremena pre 10 i više godina, sada se budžet ne povećava od prodaje fabrika, već od izvornih prihoda i to od prihoda koje su stvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije i naravno i Jedinstvena Srbija, jer smo mi glasali za sve te zakone od kojih korist imaju građani Srbije. Prvi put se desilo da je u Srbiji decentralizacija, a ne beogradizacija kao što je bilo pre 10 i više godina. Sada se fabrike prave u svim delovima Srbije, putevi se prave u svim delovima Srbije, kao i bolnice, domovi zdravlja, škole, a ne kao nekada samo u Beogradu - rekao je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom skupštinske rasprave o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu.

- Investitori ne dolaze u Srbiju zato što nas vole, nego zato što je u Srbiji ekonomska sigurnost i sigurnost kapitala. Kapital je najsigurniji u Srbiji, poreske stope se ne povećavaju nego se smanjuju, a struja je najjeftinija u Evropi. Ja zato čestitam Vladi Srbije na ovom predlogu budžeta i Jedinstvena Srbija će glasati za sve zakone koji su na dnevnom redu - rekao je Marković.

- Prenosim vam i poruke sa Svete Gore i srpskog manastira Hilandar. Predsednik Vlade Svete Gore arhimandrit Hristofor i Iguman manastira Hilandar ahrimandrit Metodije su rekli da Srbija ima podršku Svete Gore i pozvali su na jedinstvo. I ja pozivam sve političke partije na jedinstvo po nacionalnim pitanjima i da Evropa i svet vide da smo mi jedinstveni kada je najteže za Srbiju i znajte kada je predsednik Vučić izgovorio one termine da je Srbija u teškoj situaciji i zato nam je preko porebno političko jedinstvo - kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija