• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/informer.rs

10.12.2022

21:57

VUČIĆ REZOLUCIJOM 1244 I VRAĆANJEM VOJSKE ISTERAO MIŠA IZ RUPE! Oglasio se TIRANIN pa zapretio RATOM?! Odgovorićemo svom snagom koju imamo

Informer DN/Tanjug

Politika

VUČIĆ REZOLUCIJOM 1244 I VRAĆANJEM VOJSKE ISTERAO MIŠA IZ RUPE! Oglasio se TIRANIN pa zapretio RATOM?! Odgovorićemo svom snagom koju imamo

Podeli vest

Albanski lider na KiM Aljbin Kurti izjavio je večeras da Priština ne želi sukob (a protivpravno je poslao ROSU na sever KiM), ali da će na "agresiju" odgovoriti svom snagom koju ima.

On je tako reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija od Kfora tražiti da rasporedi svoje vojne i policijske snage na Kosovo i dodao  a će svako neosuđivanje „orkestriranog nasilja“ od strane EU i SAD "ohrabriti zvanični Beograd na dalje podsticanje na destabilizaciju".

Prema njegovim rečima Srbija već nekoliko dana "preti Kosovu agresijom" i poziva na povratak srpske vojske na Kosovo (i Metohiju), pozivajući se na Rezoluciju 1244 UN.

- Žele dvostuko vraćanje u prošlost. Prvi, povratak u vreme Miloševića i rata. Drugo, da se pitanje Kosova (i Metohije) vrati u UN i što dalje od EU. (Tzv.) Kosovo je evropska, demokratska i proamerička (lažna) država. Sa ovim rukovodstvom koje ima, Srbija je autokratska, proazijska i militantna. Ne želimo sukob, želimo mir i napredak, ali ćemo na agresiju odgovoriti svom snagom koju imamo. Sada kada ni registarske tablice za vozila ni datum izbora ne mogu da se koriste kao izgovor, nelegalne strukture Srbije pretvorene u kriminalne bande otkrile su se - napisao je Kurti na Fejsbuku.

On je dodao da je tzv. "ministar unutrašnjih poslova" lažne države Kosovo Dželjalj Svečlja u kontaktu sa komandantom Kfora i dodao da barikade "maskiranih kriminalaca na severu" treba odmah ukloniti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Predragm

pre 1 godinu

Sutra dolazi 4000 americkih specijalaca iz Rumunije i zauzimaju granice sa Kosovom i razbijaju barikade. Pocinje blokada Srbije zatvaranjem granica sa Hrvatskom i Madjarskom.

Ilda

pre 1 godinu

Kurti mora shvatiti da Vucic ima ozbiljnu podrsku u svetu.

Sanja

pre 1 godinu

Kurti mora da shvati da se Vucic nece uplasiti niti da ce se povuci i ostaviti Srbe na cedilu.

Petar

pre 1 godinu

Kurti mora da shvati da Kosovo nije drzava, vec okupirana srpska teritorija.

Deka

pre 1 godinu

Srbija ce uciniti sve sto treba da zastiti svoje gradjene. Mir i stabilnost ovog naroda su najznacajniji.

Jovan

pre 1 godinu

Rezolucija 1244 mora da se ispostuje do kraja. Povratak nase vojske je izvetan.

Pavle

pre 1 godinu

Kurti umesto da postuje ono sto je potpisano on preti ratom.To moze da prodje kod onih kojiga se plase ali ne i kod nas.

Igor Janev

pre 1 godinu

Раскидање Комановског уговора мора да буде следећи потез Владе Србије. Имајући у виду да је Кумановски споразум једино стварно ограничење за интервенцију Војске Србије и МУП-а на КиМ, већ је указано на могућност да се овај наметнути уговор, као тип мировног споразума може једнострано раскинути од владе Србије, при екстремним околностима, у циљу спашавања српског становништва од прогона штитарских терориста. Основ за раскидање овог уговора је у члану 52. Конвенције о уговорном праву из 1969, по којем је ништаван сваки уговор закључен под притиском или претњом примене силе. Поред тога, имајући у виду императивни принцип правне једнакости и пре свега суверене једнакости који је споразумом прекршен, указано је на могућност да се уговор раскине и на основу члана 53 Конвенције о уговорном праву из 1969, по којем је ништаван сваки уговор закључен кршењем императивне норме (jus cogens)међународног права.

ACA

pre 1 godinu

Kurti je izgleda zaboravio da onaj ko se igra sa oružijem od tog oružja može i da pogine.

Pavle

pre 1 godinu

Povratkom nasa vojska na KiM ne izaziva rat vec obezbedjuje trajni mir na Balkanu

nino

pre 1 godinu

Kurti jedino zna za zakon jačeg i tada neće moći uznemiravati Srbe an KiM ukoliko se vrate naše snage bezbednosti.

Zarko

pre 1 godinu

Tiranin to i zeli, zeli rat i stradanje naseg naroda, Srbi se ne predaju i ne daju svoje.

Stefan

pre 1 godinu

Jedini koji trazi rat je Aljbin Kurti i njegovi mentori sa zapada.

Dojran

pre 1 godinu

Jedino povratkom nase vojske moze da se obezbedi ocuvanje i sigurnost naseg naroda na kiM.

Mira

pre 1 godinu

Vucic je jedan od retkih koji probleme svog naroda stavlja ispred svojih licnih. On ce prvo da se pobrine za probleme gradjana Srbije,a tek nakon toga za svoje. Ne postoji ni jedan predsednik koji je sa ovolikom pozrtvovanoscu radio za svoj narod.

Igor Janev

pre 1 godinu

Уколико КФОР (УН) не прихвати Захтев који ће у понедељак послати Влада Србије КФОР-у, тада услед не вршења обавеза на основу Кумановског споразума, овај Војно-технички уговор треба једнострано раскинути. Овим потезом би се омогућио повратак Војске Србије и полиције на КиМ. Лек за нашу ситуацију је раскидање Кумановског споразума (1999), јер је ово основни документ којим се везују руке Србији. Раскидање Кумановског споразума је могуће на основу члана 52. Бечке конвенције о уговорном праву из 1969, према којем су ништавни и раскинљиви сви уговори постигнути под притиском, уценом или изнудом. А уцена је 1999. постојала и била је у форми: или потпишите уговор (Војно-технички уговор), или наставак војне интервенције (наставак рата, односно претња ратом). Резолуција 1244 УН, сем међународних снага, не предвиђа присуство других војних снага на простору КиМ. Ако се у том сегменту Резолуција прекрши или настане фундаментално кршење људских права, тада се за Србију намеће егзистенцијална потреба за раскидањем Кумановског споразума позивајући се на јус цогенс норме којим се штите основна људска права, посебно геноцид у покушају или намерно изазивање хуманитарне катастрофе.

Igor

pre 1 godinu

Kurti foliranta, jedino što Priština želi jeste sukob. Samo zahvaljujući Srbiji, sukobi su iznegnuti

Koni

pre 1 godinu

Srbija ne može na svojoj zemlji da bude agresor.

GEDZA

pre 1 godinu

Predsedniče,.... Kumanovski sporazum je zaključen iz istog razloga kao i Minski sporazumi..... Da narko država ojača ..... ko što juče reče Angela Merkel za Minske sporazume..... Mnogo je rezervi rudnog bogatstva na KiM..... zato su nam ga oteli a ne što vole šiptare ili albance ....

Marina

pre 1 godinu

Kurti kaze da ne zeli sukobe? Pa sto ih onda stvara? Zasto terorise narod na KiM?

Marina

pre 1 godinu

Kurti kaze da ne zeli sukobe? Pa sto ih onda stvara? Zasto terorise narod na KiM?

Vlada

pre 1 godinu

Šiptarski foliranti su sada istersni na čistac. Sa njihovim terorom je završeno

vucic genocidas

pre 1 godinu

Vucic je pizdousni fašista koji samo laje a zna da bi ga nato resetirao u kameno doba. Radi predstave za opančare mozgova nagrizenih od turske loše rakije.

ratko

pre 1 godinu

izmetu siptarski vama ni nato nacisti nisu pomogli 1999 niti su oni usli u Srbiju ,sada cete ponovo svi al u albaniju da se rase4lite ,smrdibubo jednazajedno sa onom dropljom izmetari

Petar

pre 1 godinu

Kurti ne zeli rat, on bi samo da napada, ali pod uslovom da se ne branimo. Kakav covek!

Ana

pre 1 godinu

Aljbin Kurti neprekidno preti Srbiji i srpskom narodu !

Tina ninic

pre 1 godinu

Ne moze niko da nam zabrani da cuvamo nase KiM.

Gaga rasic

pre 1 godinu

Do poslednjeg atoma snage cemo braniti KiM.

Ana ilic

pre 1 godinu

Muka nam je od pretnji, necemo dati nase KiM, i tacka.

Fica

pre 1 godinu

Koja je sizofrena licnost ovaj Kurti. Hoce u UN ali nece da postuje rezolucije UN.

Bojana terzic

pre 1 godinu

Niko ne moze da oduzme ono sto je srpsko.

Rade vojic

pre 1 godinu

Niko ne sme da nam preti, nas predsednik je uvek tu da im odgovori.

Olja milic

pre 1 godinu

Nas predsednik je uvek tu, i branicemo nase KiM.

Aron

pre 1 godinu

Srbija je posvecena miru i postovanju medjunarodnog prava. Ocekujemo da se medjunarodna zajednica ponasa u skladu sa medjunarodnim preavom.

Fedor

pre 1 godinu

Kurti zna samo za nasilje i ugnjetavanje Srba na KiM. To se mora zaustaviti pod hitno, dok ne izbiju sukibi sirih razmera.

Robi

pre 1 godinu

Srbija samo trazi postovanje potpisanih sporazuma, poput Briselskog sporazuma i rezolucije 1244 UN.

Dzo

pre 1 godinu

Vucic je istininom i cinjenicama stavio u sah mat licemerni zapad, koji podrzava Kurtija . Sada su sve maske skinute!

Nina

pre 1 godinu

Da je sreće da naša vojska nije ni odlazila, Milošević je branio KiM, uzalud je poginulo toliko ljidi jer su Žute demokrate sve to bacile u vodu i poklonile šiptarima KiM.

JadrankaP

pre 1 godinu

Pa, ovaj Kurti nije normalan! Prvo pošalje Rosu na sever KiM, što je protiv svih važećih zakona, a onda optuži Srbiju da izaziva sukob. Čovek je za hitno lečenje!

Fedor

pre 1 godinu

Nema vise igre macke i misa sa Srbijim. Od danas se mora postovati medjunarodno pravo ako EU zeli Srbiju za pregovarackim stolom.

Lara

pre 1 godinu

Srbija ima profesionalnu vojsku sposobnu da sačuva ljudske živote i obrani svoja ognjšta.

JadrankaP

pre 1 godinu

Naravno da ćemo se boriti svim silama i snagama da sačuvamo mir na KiM ali to ne znači da ćemo ostaviti naš narod tamo na milost i nemilost Kurtija i Rosu. Predaja nikada nije bila opcija!

Lara

pre 1 godinu

Srbija ima opremljenu, profesionalnu vojsku spremnu da sačuva ljudske živote i srpska ognjišta.

Tijana

pre 1 godinu

Rezolucijom 1244 Srbija treba i mora da ima svoju vojsku i policiju na severu Kosova i Metohije. Povratak vojske nakon 1999. godine ne znači rat nego da Srbija više neće da trpi teror Albanaca nad svojim narodom.

Hogar

pre 1 godinu

????? NIKAD više srpska čizma na Kosovo neće!!! Pustite Vučka i šuplje...Vučko je davno prodao Kosovo!!!

Filip

pre 1 godinu

Kurtijevi napori da ugrozi mir nece proci bez odgovora

Mile

pre 1 godinu

Po rezoluciji 1244 Srbija na to ima pravo i bolje mu je (Kurtiju) da se ne busa previse jer moze da izgubi sve!

Petar

pre 1 godinu

Pritisci i uastrašivanja, sve sa ciljem da Srbi sami odu iz pokrajine, jeste cilj Kurtija. Neće Vučić dozvoliti taj scenario.

Katarina

pre 1 godinu

Srbija je dosledna na putu mira i stabilnosti, ali to ne znači, da će dozvoliti progon i stradanje svog naroda

Marko

pre 1 godinu

Kurti nije svestan na koga je krenuo, shvati će i on sam da mu ovo nije trebalo

Merima

pre 1 godinu

Bezbednost srpskog naroda na KiM je za Srbiju prioritet nad prioritetima za i učiniće sve da ga zaštiti od Kurtija I njegovih specijalaca.

Dejana

pre 1 godinu

Predati se nije politika koju Vucic plasira, nego boriti se do zadnjeg atoma snage za KiM, za Srbe koji tamo uzase prezivljavaju od strane Kurtija i njegovih sticenika

Marija

pre 1 godinu

Vucic ce nasu zemlju braniti uvek na najbolji moguci nacin i gledati na sve nacina da pomogne

Marija

pre 1 godinu

Necemo dozvoliti da Srbi napuste svoja vekovna ognjista pred napadia Kurtija. Boricemo se casno i dostojanstveno

Uros

pre 1 godinu

Nezakonito je hapsenje nasih ljudi na KiM i grubo krsenje slobode od strane lazne i nezakonite Kurtijeve drzave

Dejan

pre 1 godinu

U narednim danima je neophodno da zatrazimo da se nase vojne trupe i policija vrate na nasu zemlju KiM

Ur Nino sar Serbule

pre 1 godinu

Једини председник Србије и српски политичар који је званично затражио да се врате српске снаге безбедности на Косову и Метохији.

Alhemičar

pre 1 godinu

Србија има сво међународно праву и правду по Резолуцији СБУН-и 1244 , да врати своју војску и полицију.

Dušan

pre 1 godinu

Српски народ на Косову и Метохији могу бити сигурни и безбедности само ако српски народ чува српска полиција и српска војска.

Laki

pre 1 godinu

Србија ће све урадити да сачува српски народ на Косову и Метохији. Ако КФОР и Еулекс немају вољу да их заштите, онда ћемо ми то урадити.

Saša

pre 1 godinu

Rezolucija 1244 SB UN-a moraće da se poštuje, i dobra je vest da ćemo uputiti zahtev NATO-u, da se vrate srpske snage bezbednosti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija