• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.12.2022

15:23

ANA BRNABIĆ PORUČILA ZEMLJAMA KVINTE: Ako pomognete Kurtiju da ukloni barikade neće ostati ništa od vašeg autoriteta!

Tanjug

Politika

ANA BRNABIĆ PORUČILA ZEMLJAMA KVINTE: Ako pomognete Kurtiju da ukloni barikade neće ostati ništa od vašeg autoriteta!

Podeli vest

Očigledno da zemlje Kvinte, zajedno sa EU i Žozepom Boreljom, kažu da barikade na severu Kosova i Metohije moraju da budu uklonjene jer su nelegalne. Zanimljivo, nisu toliko glasni o nezakonitosti hapšenja Srba, recimo Dejana Pantića, uhapšenog juče, bez ikakvih dokaza. Ili kada kosovska policija krši Briselski sporazum ulaskom sa naoružanim puškama i dugim cevima u opštine sa srpskom većinom na severu, poručila je premijerka Ana Brnabić povodom najave Aljbina Kurtija da će večeras napasti sever KiM

 

- Ljudi na barikadama jasno izražavaju svoj protest i to rade mirno. Jedini način da ih čujete, nažalost, jeste upravo na barikadama. Jeste li ih čuli kada im je u januaru ove godine oduzeto pravo glasa? Pa baš i niste. Da li ste ih čuli pre 3 meseca kada im je Priština zaplenila imovinu za izgradnju nelegalnih vojnih stanica? Apsolutno ne - napisla je Ana Brnabić na Tviteru i dodala:

- Da li ste ih čuli 136 puta kada su različite srpske porodice napadnute samo ove godine (50% više napada od dolaska Kurtija na vlast u Prištini)? Ne. Obraćate pažnju na njih jedino kada su na barikadama.

Barikade ne pokazuju samo njihovo nezadovoljstvo i očaj, istakla je Ana Brnabić, oni nisu tu samo zato što su im ugrožena osnovna ljudska prava, oni TAKOĐE štite i Briselski sporazum koji ste vi potpisali i čije sprovođenje EU treba da garantuje.

- Barikade su poziv na mir i TAKOĐE poziv na akciju međunarodne zajednice da počne da radi svoj posao! Dakle, da, pomozite Kurtiju da ukloni barikade i zajedno sa njim ćete ukloniti sve što je ostalo od vašeg autoriteta i kredibiliteta - poručila je premijerka Brnabić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija