• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.12.2022

07:13

SEVER KOSOVA I METOHIJE I DALJE BLOKIRAN! Škole ne rade, Srbi na barikadama, u toku noći odjekivale DETONACIJE!

Informer

Politika

SEVER KOSOVA I METOHIJE I DALJE BLOKIRAN! Škole ne rade, Srbi na barikadama, u toku noći odjekivale DETONACIJE!

Podeli vest

Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama. Sever Kosmeta blokiran je i od strane kosovske policije, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na severu Kosova i Metohije da budu staloženi i mirni i da ne nasedaju na provokacije. 

KURTI NASTAVLJA TEROR! Dejanu Pantiću određen pritvor

Uhapšenom Dejanu Pantiću iz Severne Mitrovice Specijalno tužilaštvo Osnovnog suda u Prištini odredilo je meru pritvora od 30 dana, u periodu od 10. decembra do 9. januara 2023. godine

KURTIJEVI POLICAJCI IZUDARALI SRPSKOG DEČAKA (12) - LUPALI MU ŠAMARE JER NIJE DAO DA GA PRETRESU!

Pripadnici Kurtijeve policije u naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici danas su izudarali dečaka L. M. (12) srpske nacionalnosti samo zato što je uplašen hteo da pobegne i zato što je odbio da ga bez razloga pretresu...

Tužilac traži 30 dana za Pantića

Ročište uhapšenom Dejanu Pantiću iz Severne Mitrovice završeno je u 13 sati, a njegov advokat Srđan Mitrović kaže za Kosovo onlajn da je tužilac tražio meru pritvora od 30 dana iako je protivna zakonu.

Odluku se očekuje u narednim satima.

Mitrović je rekao da je ročište održano putem video linka i da nije video Pantića uživo.

Ana Brnabić "obrisala" Violu fon Kramon: GOSPODARICE ĆUTANJA, BOLJE TI JE DA NASTAVIŠ DA ĆUTIŠ!

Premijerka Ana Brnabić reagovala je na Tviteru na objavu evropskog izvestioca za takozvano Kosovo, Viole fon Kramon, da je povratak srpskih vojnika i policajaca na Kosovo i Metohiju neprihvatljiv i da barikade koje su Srbi postavili na severu KiM treba pod hitno da budu uklonjene...

 

 

NADAMO SE DA NEĆE DOĆI DO TOGA DA SRBIJA MORA DA RAZMATRA DRUGE POTEZE! Dačić: Kurti je taj koji raspaljuje požare, to Zapad mora da shvati!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija, osim što se sprema za dolazak brojnih zvaničnika, radi i na tome da članice EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova sa statusnog aspekta ospore najavljenu kandidaturu Prištine za članstvo u EU.

Foto: Tanjug

EVROPO, DA LI VIDIŠ DUGE CEVI NA SEVERU KiM? Petković uputio snažnu poruku EU: Kurtijevi specijalci tamo nemaju šta da traže!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, uputio je na Tviteru snažnu poruku Evropskoj uniji povodom najnovije krize na severu KIM...

 

 

BEOGRAD UPUTIO ZVANIČAN ZAHTEV PRIŠTINI: Oficiru za vezu Pavićeviću da se OMOGUĆI POSETA DEJANU PANTIĆU!

Oficir za vezu Beograda Dejan Pavićević uputio je Prištini zvaničan zahtev da mu se omogući da poseti Dejana Pantića, koga su prištinske vlasti uhapsile i pritvorile 10. decembra

Od tada, ni porodica ni advokat nemaju informacije o pritvorenom Pantiću.

Putem ovog mejla, o zahtevu Beograda obavesteni su i predstavnici EU i u Beogradu i Prištini.

Foto: printscreen

NOVA PROVOKACIJA KURTIJEVIH SPECIJALACA! Šepure se na brdu iznad bolnice u Kosovskoj Mitrovici!

Privremene vlasti u Prištini ne prestaju sa provokacijama Srba sa severa Kosova i Metohije. Kurtijevi "specijalci" pokušavaju svojim prisustvom da unesu nemir među Srbe

Foto: informer.rs

Na fotografijama do kojih je došao Informer, vide se pripadnici specijalnih jedinica Kurtijeve policije kako stoje na brdu iznad bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

 

SRPSKI NAROD NA KiM ODGOVORIO KFORU: Mi vodimo barikade, gde ste kad oni upere puške u nas?

Pripadnici nemačkog kontingenta Kfora obišli su danas barikadu u Rudaru kod Zvečana i meštane koje su zatekli pitali ko vodi barikade

Foto: Informer

DOBIO SAM UVERAVANJA DA NEĆE BITI NOVIH UPADA NA SEVER KiM I RUŠENJA BARIKADA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je dobio uveravanja da neće biti novih upada na sever KiM i rušenja barikada, a Srbe je pozvao da ne nasedaju na provokacije

Foto: Tanjug

Rakić: Tražimo od Prištine da prestane sa maltretiranjem naše dece

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je danas na barikadi kod Rudara, da je noć protekla mirno zahvaljujući hrabrom narodu koji je, kako je kazao, istrajan da ostane na ovim prostorima

Narod je istrajan u nameri da sačuva svoje domove i mir. Mi ne želimo ništa tuđe, želimo mir i da sačuvamo svoje porodice. Ovo nisu akcije srpskog naroda, ovo su reakcije na jednostrane poteze Prištine - rekao je Rakić i još jednom ponovio da srpski narod traži mir.

Foto: Informer

Vlada u četvrtak donosi odluku o upućivanju zahteva Kforu za naše snage na KiM

 Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada Srbije u čevrtak doneti odluku o slanju zahteva Kforu da se obezbedi prisustvo srpskih snaga na severu KiM.

- Sednica Vlade je u četvrtak i kako stoje stvari vlada će doneti odluku o upućivanju pisma konadmantu Kfora - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je dodao da će sednica Vlade biti u četvrtak popodne i da će zatim Kfor dobiti taj zahtev.

Foto: printscreen/ TV Pink

Hoću da se zahvalim ovim hrabrim ljudima, koji KAD SU UPERILI DUGE CEVI U NJIH NISU KRILI SVOJE IME I PREZIME!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa porodicom Petrović iz Velike Hoče da je veoma srećan što je do tog susreta došlo i istakao da je ponosan na to što ih Srbija ima i zahvalan im što čuvaju srpsko ime i prezime u Metohiji gde je Srba tako malo ostalo.

 

Vučić razgovarao sa Srđanom Petrovićem, vlasnikom vinarije iz Velike Hoče

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je vlasnika vinarije Srđana Petrovića iz Velike Hoče, kome su policija i carina prištinskih vlasti zaplenili krajem prošle nedelje gotovo svo proizvedeno vino, oko 42.000 litara.

Foto: printscreen

Zaplena je protekla dramatično, a Vučić je tim povodom ocenio da se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa ogromnim pritiscima, i da mržnja prema srpskom narodu ide do krajnjih granica.

Vučić najavio zahtev Kforu, evo šta piše u njemu

Obezbeđivanje prisustva vojske i policije Republike Srbije barem na delu teritorije Kosova i Metohije nije samo pravo Republike Srbije garantovano Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244, već je i nužno radi obezbeđenja samog opstanka Srba i drugog nealbanskog stanovništva na jedinom preostalom području, gde su se u znatnijem broju održali od 1999. godine, i može znatno doprineti procesu normalizacije odnosa i postizanja nužnog stepena stabilnosti, stoji u zahtevu Beograda Kforu.

Ovo je zaključak naveden u dokumetu, kojim Srbija traži da se omogući povratak njenih vojnika i policajaca u južnu pokrajinu, po slovu važeće Rezolucije 1244.

Vučević: Za dijalog treba volja više strana, situacija je napeta, vrlo napeta

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas da će Srbija zaštiti suverenitet i bezbednost svih svojih građana, kao i da je posvećena dijalogu, ali da je za njega potreba volja više strana

Vučević je rekao da će Srbija uraditi i potez više da se sačuva mir, i nađe politički dogovor kako bi se izbegla eskalacija.

Za to je potrebna volja više strana. Moderatori dijaloga Beograda i Prištine su često na strani Prištine. Situacija je napeta, vrlo napeta, na KiM je zapaljiva atmosfera - rekao je on. 

SITUACIJA JE DOVEDENA DO USIJANJA! Kurti pokušava da izazove rat - SRBI, NE NASEDAJTE NA PROVOKACIJE

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da Srbi na barikadama žele da sačuvaju mir, kao i da tako šalju vapaj međunarodnoj zajednici koja nikako da čuje šta se dešava na Kosovu i Metohiji. Ističe i da su priče o mogućim napadima na Kfor i Euleks prištinska propaganda, kao i da bi to bio povod da se optuži srpski narod i da se još intenzivnije upadne na sever KiM.

Vučić pozvao Srbe na KiM da ne nasedaju na provokacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na Kosovu i Metohiji da ostanu staloženi, mirni i da ne nasedaju na provokacije.

Predsednik Vučić se oglasio na Instagramu i pozvao sve na očuvanje mira i na smirivanje situacije.

 

Kurti na sve načine pokušava da izazove sukobe

Kurtijevi specijalci naoružani do zuba koji su raspoređeni u Severnoj Mitrovici na sve načine žele da isprovociraju Srbe.

Očigledno je da premijer lažne države na sve načine želi da izazove incidente na severu Kosova i Metohije, pa je naredio i svojim specijalcima koji su pod punom ratnom opremom da izazivaju i provociraju naš narod.

Foto: Facebook/Mitroopol

Kako se može videti po slikama, na raskrsnici ispod Medicinske škole u Severnoj Mitrovici policija lažne države pozirala je imitirajući rukama dvoglavog orla.

Dodatno ojačana barikada u Ibarskoj Slatini

Protekla noć je bila jedna od najdužih za Srbe u opštini Leposavić, ali napetost zbog najave iz Prištine da će barikade biti silom uklonjene, nije pokolebala veliki broj ljudi koji je celu noć proveo na otvorenom.

Jutro u Lešku i Ibarskoj Slatini protiče mirno, a barikada u Sočanici je sinoć dodatno ojačana duž magistralnog puta Leposavić - Kosovska Mitrovica, prenosi Kosovo onlajn.

Portal navodi da je mirno, ali napeto.

Meštani se smenjuju po grupama i jutros su jedni ušli u automobile da se ugreju i odmore, dok je istovremeno stigla nova grupa. 

U pojedinim ulicama Leposavića sinoć je uočen džip Kfora, koji prati situaciju i povremeno je parkiran na različitim mestima.

Srbi na severu KiM protestuju zbog protivpravnog hapšenja Dejana Pantića na Jarinju u subotu popodne. 

O njemu porodica od tada ne zna ništa.

Škole danas neće raditi

Mirno je jutros na barikadi u mestu Rudare kod Zvečana, ali je noć za nama bila veoma napeta na severu Kosova i Metohije.

U više navrata čuli su se rafali i odjekivale su detonacije. Dva sata iza ponoći jaka eksplozija uznemirila je meštane naselja Tri solitera u Severnoj Mitrovici.

Škole na severu Kosova i Metohije od danas ne rade, a formiran je i Krizni štab koji će, kako je rekao predsednik Srpske liste Goran Rakić, obaveštavati medije i javnost o svemu što se događa na severu.

I jutros se Srbi okupljaju na ovoj barikadi kod Zvečana i kažu da neće odustati od svoje namere da odbrane opstanak na ovim prostorima.

Foto: Informer

Kosovska policija zabranila je prolaz i vozilima i pešacima na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak. Pripadnici Rosu upali su pod punim naoružanjem i s blindiranim vozilima, u objekat velike brane na jezeru Gazivode. Oni su radnika kojeg su zatekli isterali sa objekta i poskidali i isekli srpske zastave koje se tamo nalaze.

V. K., radnik na brani Gazivode, rekao je da su uperili puške u njega, ispitivali ga, iscepali zastavu, a onda ga oterali.

Nešto posle 21 čas čule su se rafalna paljba i detonacija u Rudaru kod Zvečana, nije poznato ko je pucao.

Foto: informer.rs

Zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Nakon sednice Saveta predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na severu Kosova i Metohije da budu staloženi i mirni i da ne nasedaju na provokacije, kao i da poštuju Kfor i Euleks.

Predsednik kaže da su barikade izraz protesta zbog hapšenja ljudi i naglašava da ćemo učiniti sve da se sačuvaju mir i stabilnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivan

pre 1 godinu

https://www.index.hr/vijesti/clanak/narcisoidni-vucic-ce-kosovske-srbe-odvesti-u-nestanak/2420216.aspx?index_tid=292726&index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija