• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2022

14:14

Petković: Albanci pravnim nasiljem zauzeli odbornička mesta koja pripadaju Srbima!

Foto Tv Most

Politika

Petković: Albanci pravnim nasiljem zauzeli odbornička mesta koja pripadaju Srbima!

Podeli vest

Danas su Albanci pravnim nasiljem i jednostranim potezima zauzeli odbornička mesta koja pripadaju Srbima u srpskoj opštini Kosovska Mitrovica iako za njih niko nije glasao i nemaju nikakvu većinu, ni podršku srpskog naroda, kaže Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM

 

Kaže i da na taj način Kurti pokušava da stvori čistu monoetničku albansku opštinu na severu KiM i dodaje da je upravo to ogledalo navodne demokratije i takozvane vladavine prava Aljbina Kurtija "da čistu srpsku opštinu, mimo propisa, pravila i sporazuma, preuzmu i vode Albanci".

- Na delu je još jedno kršenje svih postingutih sporazuma, uključujući i unutrašnje propise Prištine koji ne važe kada Srbima treba uzeti i najmanja preostala prava i sasvim ih pravno i administrativno obespraviti, zarad glavnog Kurtijevog cilja – stvaranja monoetničkog Kosova i Metohije u kome nema Srba - tvrdi Petrković.

Objašnjava da je današnje brutalno kršenje prava Srba pokazatelj da su borba i demokratski i miran otpor srpskog naroda ispravniji i opravdaniji nego ikad, jer je, tvrdi, Srbima na KiM jedino to i preostalo pred talasom necivilizacijskog, i nedemokratskog postupanja, fizičkog i pravnog nasilja.

- Sada je jasno da odustajanje Prištine od održavanja izbora na severu KiM 18. decembra nije nikakav ustupak Prištine, ni pokušaj smirivanja tenzija, već je po sredi podmukli plan i farsa Aljbina Kurtija koji je unapred smislio kako da pravnim nasiljem preotme srpske opštine i bez izbora i pošalje svoje policajce na sever - ocenio je Petković, a navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Petković zaključuje da sve to jasno pokazuje da je glavni cilj Prištine i Aljbina Kurtija da na severu ne bude ni jednog jedinog Srbina i da etnički pokuša da potpuno očisti srpske opštine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubiša

pre 1 godinu

Šta kmečiš? Dobro ste navukli Srbe i sad jadikuješ.

Sini

pre 1 godinu

Stvarno, tako mislite? Pa zasto nagovoriste ljude da sve napuste, teli ste cirkus i sad ga imate....samo sto ima tu veliki problem. Fizicki niste na kosovu i sad jadan narod dole trpi svakakve torture. A vi ste ipak u toplom i u mekoj foteljici...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija