• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

15.12.2022

17:33

DNK POTVRDIO, SRBI STRADALI U "BLJESKU" IDENTIFIKOVANI U ZAGREBU!? Porodice izrazile želju da ih sahrane

Politika

DNK POTVRDIO, SRBI STRADALI U "BLJESKU" IDENTIFIKOVANI U ZAGREBU!? Porodice izrazile želju da ih sahrane

Podeli vest

Identifikacija posmrtnih ostataka dve osobe srpske nacionalnosti, stradale tokom oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, u akciji hrvatske vojske i policije "Bljesak", obavljena je u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu, u prisustvu članova porodica.

Kako je saopšteno iz Komisije za nestala lica Srbije, posmrtni ostaci obe žrtve pronađeni su 2021. godine prilikom razminiranja terena u šumi kod Okučana i Šumetlice. Identifikovani su metodom DNK analize i njihova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica.

Od početka procesa ekshumacija posmrtnih ostataka na području Hrvatske, tim identifikacijama prisustvovao je monitorski tim srpske Komisije za nestale.

Između 2001. i 2022. godine, iz registrovanih, masovnih grobnica, pojedinačnih grobnih mesta i drugih neobeleženih lokacija, ekshumirani su posmrtni ostaci više od 1.400 žrtava srpske nacionalnosti stradalih u oružanim sukobima u Hrvatskoj, a posmrtni ostaci oko 990 identifikovanih žrtava predati su porodicama i sahranjeni.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PONOŠEVAC PRITISKA VUČIĆA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI!
Politika

PONOŠEVAC PRITISKA VUČIĆA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI!

Član organizacije "Srbija centar" Zdravka Ponoša, Dušan Lopandić, gostujući u emisiji "Novi dan" na N1 televiziji govorio je o uvođenju sankcija Rusiji i tom prilikom naglasio da predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić greši jer još nije uveo sankcije toj državi.

15.12.2022

17:17

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija