• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2022

08:57

Đurić: Tajne optužnice protiv Srba na KiM neprihvatljiv vid političkog pritiska

printscreen Tanjug

Politika

Đurić: Tajne optužnice protiv Srba na KiM neprihvatljiv vid političkog pritiska

Podeli vest

Tajne optužnice protiv Srba predstavljaju neprihvatljiv metod političkog pritiska na inače obespravljeno srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, izjavio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić

- Za njihovu tajnost ne može biti opravdanja s obzirom na to da su sporazumima, kojima je posredovala Evropska unija, predviđeni mehanizmi međusobne pravne pomoći između centralne vlade u Beogradu i privremenih institucija uz posredovanje Euleksa - objasnio je Đurić za današnju "Politiku".

Istakao je da je transparentnost u postupanju svih institucija nužan preduslov za uspostavljanje poverenja u njih.

- Ali o kakvom poverenju uopšte možemo govoriti na nivou pojedinca, ako se gaze čak u ustavom 'Kosova' garantovana kolektivna politička prava celog jednog naroda - rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je 16. decembra da je izašao spisak za hapšenje 230 Srba koje Priština tereti za navodne ratne zločine.

Poslednjih dana na KiM su uhapšena četvorica Srba, a Petković navodi da to pokazuje da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne želi da smiri tenzije, već nastavlja lov na Srbe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

JEDANAESTI DAN NA BARIKADAMA! Helikopter KFORA nadleće Zvečan! Uživo
Politika

JEDANAESTI DAN NA BARIKADAMA! Helikopter KFORA nadleće Zvečan!

Sever KiM je i dalje blokiran, a Srbi su već 11 dana na barikadama u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić za koje kažu da će biti uklonjene kada budu oslobađeni Miljan Adžić, Dejan Pantić i Slađan Trajković, ali i kada se specijalne snage kosovske policije povuku sa severa KiM. Kako reporter RTS javlja, i dalje je mirno ali vlada opreznost da ne bi došlo do provokacija sa albanske strane. Na tri srpska lokala u naselju Bošnjačka mahala juče su polomljena stakla

20.12.2022

08:49

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija