• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.01.2023

11:45

Abazović: S Vučićem imam prijateljski odnos, loše odnose sa Srbijom želi Đukanović i to nije dobro za Crnu Goru!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Abazović: S Vučićem imam prijateljski odnos, loše odnose sa Srbijom želi Đukanović i to nije dobro za Crnu Goru!

Podeli vest

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je u intervjuu za podgoričke "Vijesti" da neozbiljnim smatra ocene, koje tumači kao napade, da predsednik Srbije upravlja nečim u Crnoj Gori, dodajući da je njegov odnos sa Aleksandrom Vučićem korektan i prijateljski

 

Prema njegovim rečima, stalno ga napadaju da Aleksandar Vučić nečim upravlja u Crnoj Gori. Abazović takve stvari odbacuje.

- Smatram to neozbiljnim. Moj odnos sa Vučićem je vrlo korektan, prijateljski... Mi imamo suverenu vlast, poštujemo druge na isto takav način i to je to. Sva ta priča u vezi sa Vučićem misim da je u kontekstu stvaranja nekog negativnog političkog narativa u odnosu na mene lično. Meni je drago da sa njim, sa premijerom Albanije i sa predsedavajućim Veća BiH imamo odnose koje bi trebalo da ima svaki premijer Crne Gore - rekao je Abazović.

On dodaje da je uticaj Vučića u Crnoj Gori precenjen.

- I mislim da mi njemu takvim odnosom stvaramo povoljniji ambijent za ovo o čemu pričate. Želim da budem korektan, mislim da moramo da pričamo činjenično, a ne o onome što je naša percepcija. Kada je reč o medijskoj sceni, problem su naši medijski zakoni, regulativa. Ako neko hoće da kaže da mi sa Republikom Srbijom treba da imamo loše odnose, samo zato što to odgovara Milu Đukanoviću, ja to ne prihvatam kao dobru stvar za Crnu Goru. Ako ćemo da podižemo zidove, da budemo u stalnom konfliktu i da se plašimo jedni drugih, to je jedan koncept. Ako ćemo da razvijamo saradnju, imamo liberalne odnose, da radimo zajedničke infrastrukturne projekte i da se povezujemo, ja lično biram ovo drugo. To je odnos koji nema veze sa nekim, ko je personalno na vlasti. Mislim da je percepcija o uticaju Vučića u Crnoj Gori zaista precenjena - naglasio je Abazović.

Abazović je komentarisao i tvrdnju da njegova komunikacija s javnošću podseća na Vučićevu.

- Najlakši odgovor je da to nema veze s mozgom, jer je njegova strategija po mom skromnom sudu vrhunska, a mi smo baš daleko od nečega što bi bila vrhunska strategija. To je neki moj odgovor u jednom šaljivom tonu - rekao je crnogorski premijer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija