• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

08.01.2023

09:04

SRAMNA KAMPANJA ALBANSKIH MEDIJA Jezive tvrdnje da su Srbi provocirali Kurtaja pre pucnjave

Kosovoonline

Politika

SRAMNA KAMPANJA ALBANSKIH MEDIJA Jezive tvrdnje da su Srbi provocirali Kurtaja pre pucnjave

Podeli vest

Albanski mediji krenuli su u ozbiljnu kampanju da relativizuju zločin i pomognu da se zataška ono što je učinio Azem Kurtaj, pripadnih Kosovskih bezbednosnih snaga koji je juče hicima iz vatrenog oružja na Badnji dan ranio Stefana Stojanovića (11) i Miloša Stojanovića (21), koji su sa teškim povredama prebačeni u Gračanicu

Podsetimo, Miloš i Stefan su nosili badnjak, a Kurtaj se nekoliko sati nakon incidenta predao policiji.

Indeks bez ikakvog objašnjenja navodi da je "Kurtaj vozio ka Štrpcu" i da mu je u jednom trenutku "nekoliko Srba prešlo put" nakon čega su "počeli da ga provociraju". Albanski portal ujedno je objavio fotografije i snimak nekolicine Srba sa KiM koji nose badnjake, a za koje tvrdi, ponovo bez ikakvih dokaza, da su nastali malo pre pucnjave.

Lokalni albanski mediji, umesto da osude jezivi napad na srpske dečake, očigledno imaju nameru da relativizuju incident koji je izazvao pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga i sin nekadašnjeg člana terorističke OVK.

Rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21), podsetimo, ranjeni su juče oko 15 sati u Gotovuši kod Štrpca na KiM kad je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao Albanac.

Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kad je napadač na njih otvorio paljbu. Jedan dečak je pogođen u šaku, drugi u rame, ali nisu životno ugroženi. Osumnjičeni (33) za ranjavanje je pobegao, ali je posle skoro dva sata lociran i uhapšen.

Meštani srpske nacionalnosti su odmah nakon ranjavanja dečaka blokirali lokalni put između Štrpca i Uroševca. Priština je poslala jake snage u Gotovošu, a pregovari o uklanjanju barikada trajali su do kasno u noć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Riđavi

pre 1 godinu

To su gamad, to treba zatvoriti u neki tor, neka se kolju sami između sebe. To je ograničena, defektna i retardirana nacija. Čuj pucati na djecu, može li to normalan čovjek?

Hogar

pre 1 godinu

Malo srbe ponijela atmosfera, zaboravili da to nije BiH odnosno njen manji entitet,gdje četničke horde danima provociraju I straše Bošnjačke povratnike, pucaju im pod prozorima i pjevaju četničke pjesme,veličaju genocid u Srebrenici itd,itd... Kosovo...probaju i izadje Albanac i izrafala sve,pa ti provociraju I dizi tri prsta....a onda plač i kuknjava kako je cEli svEt protiv gandijevskih,mirnih i dobrih srba!!! NE,NE!!!!

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija