• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.01.2023

12:00

ZAVRŠEN PROTEST NA KiM! Uz transparent "KURTI, DECU TI NEĆEMO OPROSTITI", Srbi poručili da im je dosta Aljbinovog terora!

Informer

Politika

ZAVRŠEN PROTEST NA KiM! Uz transparent "KURTI, DECU TI NEĆEMO OPROSTITI", Srbi poručili da im je dosta Aljbinovog terora!

Podeli vest

Srpska lista pozvala je na veliki narodni protest koji je održan danas u 12 sati u Štrpcu zbog ranjavanja dvojice srpskih dečaka u Gotovuši i napada na trećeg u Klokotu

12.20 - Početak protesta

Protest je počeo intoniranjem himne Srbije Bože pravde, nakon čega se obratila Huanita Račićević, supruga Dimitrija Račićevića koji je uhapšen prošle godine.

- Umesto osmeha, suza Stefanova. Umesto sreće, tuga Stefanova. Ovo je borba za život, i svi smo mi Stefan i Miloš, danas juče i sutra. Kada će prestati strah i strepnja za živote naše dece? Svaki roditelj brine za decu, unuke, ko nama brani da se smejemo, igramo, krećemo slobodno? Ko našoj deci brani slobodu i zagrljaj očeva - zapitala je ona.

Huanita Račićević je podsetila da je prošlo godinu dana od kako je krenuo napad na narod Sirinićke Župe. 

- Hapse, pucaju. Još koliko Miloša treba da se brine za svoj život. Svačije dete je moglo biti na Stefanovom i Miloševom mestu. Ne smemo dozvoliti da nas plaše. Da se ikada više prolome suza i krv Božija. Ne smemo da odustanemo i moramo da se borimo za naša prava za život i slobodu. Stefane, želim da ti lice bude obasjano osmehom. Da ti ruke budu za zagrljaje, a ne metke i krv. Svi smo mi Stefan i Miloš - istakla je ona.

Foto: Informer

Huanita Račićević

Potom se obratio Stojan Marinković, direktor škole koju pohađa mali Stefan, koji je poželeo brz oporavak ranjenoj srpskoj deci.

- Okupili smo se u miru i dostojanstvu, i pitamo se ovih dana zašto se ovo desilo. Zato što su Miloš i Stefan nosili badnjak ili zato što su Srbi. Srpski narod odvajkada proslavlja praznike, a mi želimo mir i sigurnost. Samo tražimo da naša deca bezbrižno odrastaju, i da se bezbrižno bude. Šaljemo poruku odavde da verujemo u slobodu i pravo na život i da samo u miru možemo izgraditi bolju budućnost za sve nas - rekao je direktor škole.

Foto: Informer

Stojan Marinković

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da za svih 20 dana barikada nije napadnut nijedan Albanac. 

- Diktatorski teror Aljbina Kurtija se nastavlja. Pre nekoliko dana su prekopali seoske puteve u Leposaviću, pretresaju porodične ljude i majke sa decom. Teška su vremena, jer se na čelu institucija u Prištini nalazi čovek zaslepljen mržnjom - rekao je Rakić.

On je dodao da je Kurtijev cilj da Srbi napuste svoja ognjišta.

- Ali ako Stefan nije sagao glavu pred pištoljem ko od nas sme da se preda? Naša borba mirnim i demokratskim sredstvima i naša sloga su najbolji odgovor teroru Kurtijevom. Mi moramo da ostanemo i opstajemo kao što su naši preci opstajali u mnogo težim okolnostima. Mi imamo podršku države i predsednika Vučića. Živela Srbija - rekao je Rakić.

Foto: Informer

Goran Rakić

Potom se prolomio aplauz za junake, decu koju su pokušali da ubiju Albanci proteklih dana.

Dalibor Jevtić, predsednik opštine Štrpce, preneo je građanima pozdrave junaka Miloša i Stefana.

- Oni su pokazali da se ne predajemo ni kada pucaju. Sa ovog mesta šaljemo poruku da nas neće uplašiti. Svaki čovek ovde je Stefan i Miloš, i poruka onima koji žele da nas proteraju jeste da nisu uspeli. Odavde se šalju poruke mira. Da samo želimo da budemo svoji na svome. Jasno je ko ovde želi suprotno tome. Teški su ovo dani. Umesto da praznik proslavimo u miru mi smo morali protestom da dignemo glas protiv pucnja u srpsku decu i mladiće - rekao je on.

Jevtić je poručio međunarodnoj zajednici da urazumi Kurtija, i da prestanu da napadaju našu decu.

Danas poručujemo i da ćemo opstati bez obzira na sve izazove - zaključio je Jevtić.

Foto: Informer

12.01 - Okupljanje Srba na KiM

Narod u Štrpcu je počeo da se okuplja na velikom narodnom protestu zbog ranjavanja dvojice srpskih dečaka u Gotovuši i napada na trećeg u Klokotu, a podrška pristiže i iz svih drugih delova Kosova i Metohije.

Sa Štrpčanima su i predsednik SL Goran Rakić, potpredsendik Igor Simić, član Predsedništva Slavko Simić.

Foto: Informer

Neki od natpisa na transparentima koje Srbi sa KiM nose sa sobom su:
  • Kurti, decu ti nećemo oprostiti!
  • Stefane, srce srpsko junačko!
  • Pucanj u Stefana i Miloša je pucanj u srce Srbije!
  • Evropo, za šta su naša deca kriva?!
  • Naša deca nisu za Kurtijev metak!
  • Nećete nam Štrpce pretvoriti u geto!
  • Štrpce je ❤️ Srbije!
  • Mi samo želimo mir
  • Sloboda za braću
  • Vučiću, čuvaj Srbe i mir
  • Kosovska Kamenica je uz braću iz Štrpca!

Povodom brutalnog pokušaja ubistva srpskog dečaka Stefana i srpskog mladića Miloša, ali i napada na Stefana Tomića i kontinuirane antisrpske represije režima Aljbina Kurtija sutra u 12 časova na platou ispred doma kulture u Štrpcu biće održan veliki narodni protest. Pozivamo sve građane sa celog Kosova i Metohije da dođu sutra na ovaj miran i demokratski protest, da pružimo podršku ranjenima i njihovim porodicama, ali i podignemo glas protiv tiranije Aljbina Kurtija čija je posledica ugrožavanje mira i kontinuirani progon srpskog naroda na ovim prostorima – navodi se u saopštenju Srpske liste.

Podsetimo, premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti proizvodio je mesecima i godinama unazad atmosferu odmazde koja je glavni razlog sukobljavanja Srba i Albanaca, u kojoj su Srbi uvek žrtve a Albanci, Kurtijevi jurišnici ti koji žele zlo.

Nakon što mu nije prošao teror na severu, Kurti je svojim zapaljivim izjavama sve vreme kreirao atmosferu odmazde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zorica

pre 1 godinu

Neka vidi ceo svet kako su Srbi složni i ujedinjeni!

ObradMSlovac

pre 1 godinu

Ovo je sramno, KFOR ćuti na incident koji se dogodio kad je ranjen srpski dečak Stefan.

jeca

pre 1 godinu

Deca su naša svetinja, branićemo ih u svakom doba. Ovaj zločin protiv dece, na Badnji dan, neće ostati nezapamćen.Sve dok Albanci budu imali podrsku Medjunarodne zajednice,zapada i EU ce se tako ponasati

jeca

pre 1 godinu

Deca moraju da se zaštite a Kurti da shvata da napadom na decu ništa neće postići.Sva podrska nasem narodu na KIMu i da zna Kurti da mu decu oprostiti necemo

mirjana

pre 1 godinu

Nad ovakvim zločinom niko ne može zažmureti i ostati imun. Narod se digao na noge, zbog svoje dece, zbog svojih sugrađana. zbog Kurtijevo terora koji trpe

sonja

pre 1 godinu

Srpski narod samo zeli mir i slobodu. Nijedan Albanac nije ranjen od strane Srba dok srpski narod svakodnevno trpi provokacije Kurtija.Deca su svetinja deca su zlato zato na ovaj cin Kurtija nikako ne smemo cutati

sonja

pre 1 godinu

Ogorčen srpski narod na KIM mora da mirno protestuje, jer je nedopustivo da nam teroristi pucaju na nedužnu decu, a da EU cuti i KFOR ih ne štiti.Gde je Evropa gde je svet da se oglasi povodm ovog bezibraznog napada na srpsku decu

filip

pre 1 godinu

Srpski narod na KiM ima podrsku predsednika i drzave. Nema predaje u borbi za opstanak srpskog naroda na svojim ognjistima.Ne dozvolimo da nam drugi kroje sudbinu, budimo jedinstveni.

jeca

pre 1 godinu

Protesti su znak solidarnosti sa Srbima iz svih krajeva KiM, jer se osećaju ugroženo i uplašeno za svoju decu i porodice.Evropo dokle, dokle cete da cutite zar nasa deca nemaju prava na zivot

Dejana

pre 1 godinu

Organizacija protesta u Strpcu kao podrska napacenom narodu na KiM. Njihova patnja vec dugo traje. Srbija je uz njih

ivana

pre 1 godinu

Ovakvu podršku Srbi sa KIM bi morali da imaju svuda, desilo se nešto strašno i ne smemo da ćutimo.

Dejan

pre 1 godinu

Treba nastaviti borbu za slobodu Srba na KiM i ako ce biti tesko ali nema posustajanja i odustajanja

jeca

pre 1 godinu

Moramo biti spremni na svakakve podvale i mahinacije, jer su teroristi iz Prištine spremni na baš sve kako bi naudili Srbima.Deca su naša svetinja! Ne postoji mogućnost da ih ne branimo svim snagama!

Marija

pre 1 godinu

Kurti sve radi planski. Svaki njegov potez je osmisljen. Ovolika mrznja prema Srbima je neopisiva. Zato ej vazno dalje da se borimo za nasa srpska vekovna ognjista na KiM

lana

pre 1 godinu

Važno je da se vidi, da nismo mi ti koji provociraju sukobe, već sve vreme pozivamo na mir, dok druga strana poznaje samo jezik mržnje, zla i nasilja.Ponasanje Albanaca je prevrsilo svaku meru.

Uros

pre 1 godinu

Kurtijev teroristicki olos koji je na Badnji dan pucao na decu, Stefana i Milosa iz Strpca, samo zato sto su nosili badnjak, je najmonstruozniji cin terorizma i nemilosrdne provokacije srpskog naroda na KiM

Dejan

pre 1 godinu

U ovim teskim trenucima je vazno da sacuvamo prisebnost, koliko je to moguce. Da zastitimo nasu decu ne napadima nego cuvanjem bezbednosti i mira

Marija

pre 1 godinu

Prema medjunarodnoj zajednici pokusaj ubistva srpske dece na KiM nije za osudu. Sramota! Zato nam ostaje na ovaj nacin sloge ujedinimo u odbrani nase Srbije, naseg KiM

Masa

pre 1 godinu

Niti cemo im nasu decu oprostiti niti zaboraviti Badnji dan kada su izvrsili gnusan zlocin nad nasom nejaci.

Marija

pre 1 godinu

Mali Stefan je nas junak velikog srca, iako na izgled mali i nejak

Marija

pre 1 godinu

Siptarski teroristi su ranili srpsku decu samo zato sto su Srbi, samo zato sto su nosili Badnjak

Irena

pre 1 godinu

Srbija ce braniti nas narod na KiM po svaku cenu. Stop Kurtijevom teroru.

Marija

pre 1 godinu

Srbija se svim silama bori da ocua mir i stabilnost uprkos svim provokacijama od strane Albanaca cak i na najradosniji praznik

Maja

pre 1 godinu

Kurti je sve planski smislio i to da ubija srpsku decu, ali dosta je bilo i zato neka EU reaguje i stane Kurtijevim zlocinima na put.

Dejana

pre 1 godinu

Nas narod u Strpcu ovim velikim protestom pokazuju koliko su Srbi ujedinjeni i slozni i spremni da sacuvaju svu srpsku decu

Una

pre 1 godinu

Kada su udarili na srpsku decu tu su presli svaku liniju tolerancije od strane Srbije.

Slavica

pre 1 godinu

Svima je dosta Kurtijevog terora, ako ga EU ne skloni onda neka trpi posledice svog bezobrazluka i zlocina.

Miodrag

pre 1 godinu

De je ona "elita" iz Beograda koja se divi Kurtiju da osudi napada na srpske dečake? De?

Ana

pre 1 godinu

Srbi u Štrpcu su poručili krvniku Aljbinu da mu decu neće oprostiti.

Kaja

pre 1 godinu

Dosta je narodu terora u nasilja a pokušaj ubistva dece prešao je sve granice.

Goran

pre 1 godinu

Srbi su jedinstveniji nego ikada, mali Stefan ih je jos vise ujedinio. Kurtijevom teroru mora doci kraj!

Danka

pre 1 godinu

svet i treba da vidi da su Srbi slozni i ujedinjeni za poravdu....

nadja

pre 1 godinu

strasno je to sto se desilo u Strpscu, pravda mora da se istera do kraja...

nadja

pre 1 godinu

uvek smo bili slozni, i tu da izadjemo u susret i pomognemo nasim komsihjama....svet treba davidi ovu sliku

nadja

pre 1 godinu

Kurti mora da vidi da smo slozni, i da su mu tu jedni za druge za nas narod i nasu decu

nadja

pre 1 godinu

dokaz solidarnosti, zbog tiranije koju Albanci cine nad SRbima

Aki

pre 1 godinu

Kada ce neko da stane na put ovom maltretiranju srpskog naroda

aki

pre 1 godinu

Ne znam do kada ce medjunarodna zajednica da se pravi da ne vidi sta Kurti radi

Aki

pre 1 godinu

Ovakvu nepravu i ovakvo maltretiranje, a evropska unija cuti

Aki

pre 1 godinu

Ovakvu nepravu i ovakvo maltretiranje, a evropska unija cuti

Aki

pre 1 godinu

Kurti je najvece zlo na balkanu, mrzi nas srbe i zeli da nas unisti

Aki

pre 1 godinu

Zajedno mozemo sve, neka vidi ceo svet da smo ujedinjni jos jaci

vlajko77

pre 1 godinu

Najbitnije od svega da Srbi na KiM ostanu ujedinjeni !

Saladin

pre 1 godinu

Kurta je malo nervozan posto je morao da pusti nevinog coveka na slobodu pa zato salje svoju mafiju da sprovodi teror... Ocajnicki potez ocajnog politicara.

saki

pre 1 godinu

Čitam tekst i saosećam sa našim ljudima. Umesto da žive kao sav normalan svet, njima se od strane Kurtija uskraćuje pravo glasa. A Medjunarodna zajednica uporno ćuti...

saki

pre 1 godinu

Podrška našoj braći, ovo su jako teški momenti za njih.

kiki

pre 1 godinu

Свака част за протесте. Није им сломљен дух.

Vlada

pre 1 godinu

Nadam se da ce protest uroditi plodom i da ce prestati siptarska tiranija nad nasim narodom na Kosmetu.

Patriota

pre 1 godinu

A gde je sada Rada Trajković? I posle kažu ona voli svoj narod. Zašto sada ne osudi ovakav zločin nad srpskom decom. Sramota.

Andrijana

pre 1 godinu

Kurti mora da zna da se Srpska deca ne smeju dirati.

marko

pre 1 godinu

Srbi ce uvek biti slozni i to neka zna ceo svet .

Boško

pre 1 godinu

Veoma dostojanstven je bio ovaj skup u Štrpcu. Srbi su svojim govorima, transparentima, prisustvom u velikom broju, poslali snažnu poruku Kurtiju, da vodi računa šta radi, decu ne sme niko da dira. Vrlo odlučni, da brane svoje, takvi su Srbi sa KIM.

Živana

pre 1 godinu

Kurti je najveći mrzitelj srpskog naroda. Žalosno je , ali ga neko drži i stoji iza njega.

Jelena

pre 1 godinu

Само кроз мирне протесте Срби се надају да ће скренути на себе пажњу међународне заједнице да већ једном стане на пут Куртијевом терору према српском народу на Косову и Метохији. Ово је незапамћен злочин који се догодио на велики хришћански празник када пуцаш у два невина дечака који само желе да испоштују своју традицију.

Milanko

pre 1 godinu

Svet treba da otvori oci I vidi ko je Kurti, da se pobudi i smeni ga. Njemu treba ludacka kosulja

Jana

pre 1 godinu

Boze oprosti mi na mislima ali znam da gledas svo ovo zlo i pomozi i zastiti nas narod. Niko nije zasluzio da mu se odredjuje gde ce da zivi i kako, jer otkako je sveta i veka Kosovo je Srbija. Kurti je pun mrznje i to Bog sve vidi vratice mu se troduplo. Srbi su se digli i pobunili jer su ranjena nasa deca. Da su njihova da vidim kako bi.... Predsednik je uvek uz nas narod i bori se za njega!

Andjelka

pre 1 godinu

Neka vidi ceo svet da smo složni i u dobru i u zlu.

Danijela17

pre 1 godinu

Srbi su slozan narod! A sada ce biti jos slozniji i jaci!

Dakki

pre 1 godinu

Podrska za ovakav protest jer je opravdan. Dokle vise napadi na nas i na nasu decu

Vladana

pre 1 godinu

Srbi na KIM vise nece da trpe izivljavanje Kurtija

Vladana

pre 1 godinu

Kurtijev teror se ne zaustavlja i sve vise i vise se produbljuje

Vladana

pre 1 godinu

Kurti laze i obmanjuje i narod i sve redom, kako bi ostvario svoje podle planove

Vladana

pre 1 godinu

Navikli smo na Kurtijev teror sto je najgore od svega.

Vladana

pre 1 godinu

Podrzavam ovaj protest jer su Srbi zaista ugrozeni od strane Kurtija

sasa

pre 1 godinu

Jedino Ameri i EU mogu stati na put Kurtijevom bahatom ponasanju!

stevo

pre 1 godinu

Najnovija desavanja su kap koja je prelila castu,.Strasno je kako se Kurti ophodi prema srpskom narodu

stefan

pre 1 godinu

Srbija nece nemo sedeti i gledati sve ovo sto radi Kurti,te kako ce znati da zastiti svoj narod

Milovan

pre 1 godinu

Srbi na Kosovu i Metohiji prolaze kroz najgori period za opstanak. Samo složni uz pomoć Srbije mogu pobediti..

Patak

pre 1 godinu

Srbi na KIM ce uvek imati istinsku podrsku i oslonac od strane svoje maticne drzave Srbije,to sigurno

Pavlovic

pre 1 godinu

Misljenja sam da je mir najvazniji i on je zapravo garant opstanka srpskog naroda na KIM

stevica

pre 1 godinu

Puna podrska srpskom narodu na KIM.Srbija ce uvek biti uz taj narod,podrska u svakom pogledu

Macak

pre 1 godinu

Nema predaje,borba jos jaca za ocuvanje srpskog interesa u pokrajini...

Rasta

pre 1 godinu

Kurti je bahat,osilio se mnogo i jasno je da iza sebe ima snazmu podrsku zapada i veceg dela EU

Plavooki

pre 1 godinu

Uloga KFOR~a je prvenstveno da sacuva mir i zastiti srpski narod na KIM od Kurtijevog bahatog ponasanja

Cuperak

pre 1 godinu

U fokusu i kao prioritet u ovom trenutku je svakako sacuvati mir i stabilnost na KIM

Sonja

pre 1 godinu

Ono što Kurti radi je nedopustivo! Mora biti najstrože kažnjen za sva zlodela!

Laura

pre 1 godinu

Svi za jednog, jedan za sve! Neka vidi Kurti da se Srbi drže zajedno.

Nemanja

pre 1 godinu

Srbi se drže zajedno što je dobro. Jedino složni možemo protiv Kurtijevog terora.

Goran

pre 1 godinu

Kurtiju nikada nećemo oprostiti decu koju je povredio! Nadamo se da će biti najstrože kažnjen.

mile

pre 1 godinu

Deca su svetinja deca su zlato zato na ovaj cin Kurtija nikako ne smemo cutati

dule

pre 1 godinu

Evropo dokle, dokle cete da cutite zar nasa deca nemaju prava na zivot

jovo

pre 1 godinu

Podrska nasem narodu na KiM,ovaj protest je dokaz da Srbi na KiM zele samo da im se sacuva bezbednost i zivot koji im je ugrozen od strane Kurtija.

Brane

pre 1 godinu

Umesto da u radosti i veselju Srbi na KiM proslave svoj najveći praznik oni moraju da se bore za goli život i slobodu .Nisam ču osudu niti podršku nemilih događaja iz EU i Amerike.

Milanko V

pre 1 godinu

Srbi su odlučni da neće nikom dozvoliti da im ugrožava bezbednost njihove dece.

Mitar

pre 1 godinu

Sta kaze medjunarodna zajednica povodom ovog dogadjaja!?

Darko

pre 1 godinu

Monstrumi pucaju na decu samo zato sto su pripadnici jednog naroda, jedne vere. Nadam se da nece biti "kadija te tuzi, kadija ti sudi" i da ce odgovarati za ovakav postupak.

Jana

pre 1 godinu

Da li ce se medjunarodna zajednica osvrnuti na ovu strahotu i zastiti srpski narod na Kosovu i Metohiji?

Marina

pre 1 godinu

Velika podrska za nase heroje. Ceo Srpski narod je uz Vas, jer deca su nasa budcnost koja treba da se setaju slobodno.

Slavica

pre 1 godinu

Srbi su uvek slozni a posebno kad je najteze!

Biba

pre 1 godinu

I tirani izdajice će da protestvuju da bi Kurtijevi mediji mogli bolje da lažu, i na perfidan način uguše pravi protest Srba sa KIM koji protestvuje protiv terorističkog ološa Kurtija.

Ogi

pre 1 godinu

Jedini pravi protest je protest Srba protiv Kurtija! Niko neće pucari na srpsku decu samo zato što su Srbi!

Danica

pre 1 godinu

Treba da se vidi da su Srbi ujedinjeni i da nedamo na svoje.

Danica

pre 1 godinu

Ne damo na nase ljude i na nasu decu, necemo dozvoliti da se dalje vrsi Kurtijev teror.

Danica

pre 1 godinu

Pokazali smo samo jos jednom da su Srbi slozni i da necemo da trpimo nikakav teror.

Danica

pre 1 godinu

Narod je pokazao po ko zna koji put da je slozan i da nece dati ono sto je njihovo.

Danica

pre 1 godinu

Kurtiju se ne moze oprostiti ovo sto se desilo, stradala deca nisu kriva niti narod, samo zele normalan zivot.

Kristijan

pre 1 godinu

Narodu je dosta Kurtijevog terora, mora da mu se stane na put!

Bilja

pre 1 godinu

Podrska pre svega Stefanu i Milosu da zaborave traume koje su preziveli i podrska Srbima na KiM da imaju snage i strpljenja

Bilja

pre 1 godinu

Ovde se vidi jedinstvo i zelja srpskog naroda da dobije samo ono neophodno mir i pravo na normalan zivot.

lila

pre 1 godinu

Ponosna na svoj narod na KiM!.Ne znaju šiptari šta će sad jer navikli su da impulsivno reagujem e ovaj put ništa od tog posla.Igramo igricu dragi moji šiptari pa da vidimo šta će biti

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija