• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Informer

09.01.2023

10:16

Đurić: Priština pokušala da amortizuje zločin nakon napada na srpske dečake!

printscreen

Politika

Đurić: Priština pokušala da amortizuje zločin nakon napada na srpske dečake!

Podeli vest

Srbi na Kosovu i Metohiji su praznike proveli u strahu i u suzama, i ne samo na Kosovu i Metohiji u čitavoj Srbiji mnogim ljudima su slike i snimci ranjenih dečaka naterale suze na lice, izjavio je ambasador Srbije u SAD-u Marko Đurić

On je za TV Pink rekao da je druga reakcija svih nas bes i želja da promenimo situaciju.

- Srbija je u satima nakon napada na naše dečake intezivirano postala meta specijalne propagande prištinskih institucija, koje su pokušale da iskrive suštinu napada koji se dogodio na Badnje veče na Kosovu i Metohiji, i onda su nizom spinova i pritisaka, uključujući i ljude bliske žrtvama pokušali da amortizuju i promene suštinu tog napada - kaže Đurić.

Đurić je naveo da je to rađeno u više pravaca.

Prvo pojedini političari bliski OVK i bliski Kurtijiu su izlazili sa tvrdnjama da su žrtve provocirale, pre nego što su izašli snimci gde se videlo zapravo o čemu se radi. Zatim su izlazili sa tvrnjama da nije pucano u dečake nego da su se zapravo rikošetirali meci i tako dalje - kaže Đurić.

On navodi da su naši organi nekoliko sati pre objavljiavanja ovih neistina saznali su da prištinski organi planiraju ovakvu vrstu spinova.

Đurić dodaje da to što je ubica u pokušaju, napadač pripadnik takozvanog KBS-a nije slučajno.

- Podsetimo se da je u pitanju jedna visoko militarizovana formacija kojaj e po svojoj prirodi ilegalna, čije us postojanje odnosno transformaciju u datom trenutku bar nominalno osudili NATO i zemlje Kvinte i mnogi drugi ali koja je ipak nastavila i sa naoružavanjem, terniranjem, obukom i očigledno ideološkom idoktrinacijom - navodi Đurić.

On je rekao da je njemu strahovitao zaparalo uši da u svojoj krokodilskoj osudi napada na srpske dečake da su i Kurti i mnogi drugi visoki zvaničnici samoopredeljenja da nisu mogli da izgovore da je reč o srpskim dečacima, već navode da se radi o dva kosovarska građanina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija