• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2023

21:46

Đurić: Srbija je danas u ključnim segmentima svoje politike okrenuta budućnosti

Politika

Đurić: Srbija je danas u ključnim segmentima svoje politike okrenuta budućnosti

Podeli vest

Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić održao je predavanje na Univerzitetu Harvard na temu „Budućnost Srbije i Balkana“.

Obraćajući se studentima postdiplomskih studija na Fakultetu za javnu upravu „Džon F. Кenedi“, profesorima i predstavnicima studentskog Saveta za profesionalni interes u međunarodnim odnosima pri ovom Univerzitetu, Đurić je, između ostalog, ukazao na dramatične promene u karakteru srpske ekonomije, ubrzanu modernizaciju javne uprave i promenjenu paradigmu srpske politike sa fokusom na ubrzani razvoj i saradnju sa svim partnerima, a uz unapređenje odnosa sa SAD kao jednim od ključnih prioriteta.

- Srbija je danas u ključnim segmentima svoje politike okrenuta budućnosti. To je dobra vest i znatno izvan njenih geografskih okvira. Budućnost Srbije jeste uvek bila i budućnost Balkana, a budućnost Balkana danas jeste u sve bližoj saradnji. Temelj te budućnosti počiva na intenzivnijoj ekonomskoj saradnji svih partnera u našem regionu, što, pored ostalog, i jeste ideja vodilja inicijative „Otvoreni Balkan“ koju je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo sa liderima Severne Makedonije i Albanije - podvukao je Đurić.

Tokom boravka u Кembridžu u saveznoj državi Masačusets, ambasador Đurić susreo se i sa direktorkom Centra za evropske studije Univerziteta Harvard Elejn Papuljas, sa kojom je razgovarao o prioritetima naše zemlje i mogućnostima saradnje i razmene studentskog i nastavnog kadra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Bas tako. Nas interes je na Zapadu, bravo Marko. Podrska za tebe i predsednika Aleksandra Vucica.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija