• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2023

13:21

Vlada donela odluku: Uvedena taksa od 15 dinara po litru uvoznog mleka!

Tanjug

Politika

Vlada donela odluku: Uvedena taksa od 15 dinara po litru uvoznog mleka!

Podeli vest

Vlada Srbije je usvojila odluku koja se odnosi na uvođenje prelevmana (uvozne takse) od 15 dinara po litri mleka i za kačkavalj od 30 dinara po kilogramu, koja se od danas primenjuje, izjavila je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković


- Vlada Srbije je u petak usvojila odluku koja važi od danas da smo uveli dodatni namet na mleko koje se uvozi od 15 dinara po litru, i za kačkavalj Gaudu od 30 dinara po kilogramu - rekla je Tanjugu ministarka Tanasković.

Uvedeni su prelevmani za sedam sireva: Ementaler, Čedar, Edam, Tilsit, Kačkavalj, Masdam i Gauda.

- Pokušavamo da stabilizujemo stanje sa tom odlukom kako bismo  zaustavili pad cena otkupnog mleka na tržištu i na taj način zaštitili srpskog proizvoiđača - istakla je Tanaskovicheva.

Prelevmani se uvode na uvoz mleka i mlečnih proizvoda kako bi se zastitila domaća proizvodnja od prekomernog uvoza.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazar

pre 1 godinu

Ovo podrzavam, neka je prosire i na ostale uvozne proizvode. Povecanje uvoznih taksi i carina, stiti se domaca privreda, jer se tesko domace trziste brani od navale proizvodjaca sa zapada koji imaju neuporedivo bolju tehnologiju da naprave proizvod po manjim troskovima.

AS

pre 1 godinu

GLUPO JE ŠTO SU UVELI TAKSE ZA SIREVE PO IMENIMA. UGLAVNOM UVOZE SIREVE U BLOKOVIMA OD OSAM-DEVET KILA, KONFEKCIONIRAJU GA I PAKUJU. TREBALO JE DA UVEDU TAKSU PO KATEGORIJAMA POLUTVRDI, TVRDI, PUNOMASNI, BELI, MEKI ITD.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija