• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs, Novosti

07.03.2023

10:59

OPSESIJA VUČIĆEVOM KRIVICOM JE DOKAZ NAŠE NEODGOVORNOSTI! Sudija Ustavnog suda zapušio usta srbomrscima iz "Utiska nedelje": Predsednik po Ustavu izražava državno jedinstvo

Tanjug

Politika

OPSESIJA VUČIĆEVOM KRIVICOM JE DOKAZ NAŠE NEODGOVORNOSTI! Sudija Ustavnog suda zapušio usta srbomrscima iz "Utiska nedelje": Predsednik po Ustavu izražava državno jedinstvo

Podeli vest

Sudija Ustavnog suda prof. Vladan Petrov zapušio je ustao svima onima koji su osuli paljbu po predsedniku Srbije Aleksandra Vučića, pogotovo tajkunskim medijima i gostima emisije "Utisak nedelje", koji poslednjih dana forsira temu navodne "Vučićeve krivice".

Povodom toga, Petrov je istakao da je opsesija Vučićevom krivicom dokaz isključivo naše neodgovornosti i da je to projekcija naših slabosti. 

Ovih dana, po ko zna koji put, postavlja se pitanje da li je predsednik Republike Srbije povredio Ustav, a u vezi sa pregovorima koje je vodio i koje vodi u Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Kao profesor Ustavnog prava, ali i kao sudija Ustavnog suda, ne mogu da ulazim u analizu političkog dokumenta koji se naziva evropski predlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine - rekao je Petrov za Novosti i dodao:

 

U jednoj rečenici mogu da kažem da je to dokument koji u onim delovima gde se govori o opšte prihvaćenim principima međunarodnog prava nama može i da ide na ruku. Ali, ne treba smetnuti s uma da je on najverovatnije sačinjen u anglosaksonskoj pravnoj i političkoj kuhinji i da je jedna ameboidna tvorevina, te se može tumačiti i ovako i onako. I zbog toga se mora tumačiti u datom kontekstu.

Što se tiče poziva na povredu Ustava, odgovornost predsednika za povredu Ustava nije politička, nego pravna odgovornost. Naš Ustav jasno propisuje postupak za razrešenje predsednika Republike.

Najpre Narodna skupština mora da donese odluku većinom glasova svih poslanika da se postupak pokrene, a potom Ustavni sud utvrđuje da li je predsednik povredio Ustav ili nije. Konačnu odluku o razrešenju bi, u slučaju da Ustavni sud utvrdi da je predsednik povredio Ustav, donela Narodna skupština.

Procedura je zahtevna i složena i to nesumnjivo znaju i oni koji napadaju predsednika Republike. S jedne strane, znaju da nemaju dovoljno političke snage da institucionalnim putem pokrenu ovaj postupak, a s druge znaju da za svoje neosnovane optužbe nikome neće odgovarati. Podsećam, institucionalno rešavanje problema i odgovornost su ključne vrednosti demokratije.

U svakom slučaju treba otkloniti jednu od dilema koje su se pojavile ovih dana, a po ko zna koji put, a to je dilema da li predsednik povređuje Ustav, jer ide na pregovore u Brisel. Predsednik po Ustavu izražava državno jedinstvo.

On je neposredno izabrani šef države sa najjačim mogućim demokratskim legitimitetom. Kao takvog, njega kao najpozvanijeg pregovarača priznaje i međunarodna zajednica i većina građana Srbije koji su mu dali mandat da izražava državno jedinstvo, a to znači da ih predstavlja u spoljnim odnosima. Primera radi, u Rambujeu je šef delegacije Srbije bio potpredsednik vlade, profesor Ratko Marković, koji je imao nesumnjiv stručni legitimitet, ali njegova politička funkcija nije odgovarala nivou događaja na kojem je trebalo da bude pregovora.

Drugo, da li predsedik Republike može povrediti Ustav na tim pregovorima? Da bi se tako nešto utvrdilo moramo raspolagati nedvosmilenim činjenicama. Poput, recimo, potpisa na bilo koji dokument koji bi mogao da bude protivan Ustavu. Pošto je odgovornost predsednika za povredu Ustava pravna, a ne politička, ona se ne može zasnivati na pretpostavkama i spekulacijama, manje ili više pouzdanima "izvorima informacija".

Govoriti previše o ovom dokumentu, koji je samo jedan korak u političkim pregovorima, može proizvesti i kontraefekat. To znači pridati mu značaj koji on u ovom trenutku, a možda i nikada neće zasluživati. To ne znači da dokument ne treba u svakom detalju pažljivo analizirati.

Podseća, da je 2017. godine predsednik Republike pozvao celokupnu zajednicu na takozvani unutrašnji dijalog. Taj dijalog bi trebalo da se nastavi i povodom jednog ovakvog dokumenta. Ali on ne sme da bude klica novih unutrašnjih podela nego podsticaj da saberemo sve naše umne i političke snage kako bismo jednog dana u našem preovlađujućem interesu rešili naše identitetsko pitanje, a to je nesumnjivo pitanje Kosova i Metohije.

Okupiranost predsednikom Republike, njegovom moći ili nemoći, odgovornošću ili krivicom često je projekcija naših slabosti. Možda i naše neodgovornosti. A, svakako nedovoljno političke kulture, završio je Petrov.      


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovcas

pre 1 godinu

Sad ce da krenu price da je sudija podmicen. A on samo govori cinjenice

Minja

pre 1 godinu

To je sve odraz njihove inferiornosti naspram jednog Vucica. Kompleksi su cudo

Vojka

pre 1 godinu

Sve sto je do njega presednik je do sada uradio,samo je pitanje zasto nista nisu uradili oni koji su sada najglasniji u kritici.

Nikola

pre 1 godinu

Političko delovanje opozicije se svodi na kritike upućene predsedniku Vučiću a da pritom ne nude rešenje za probleme koji su pritisli Srbiju.

Mirko

pre 1 godinu

Ološima iz opozicije je prekršaj sve dobro što Vučić radi. Iključivo kada ne igra kako Kurti kaže, to je fer i pošteno.

Marko

pre 1 godinu

Toliko o tome koliko opozicija poznaje Ustav i poslovnik o radu. Samo još jedan u nizu dokaza da opoziciji je važna vlast po svaku cenu, a ne dobrobit Srbije.

Marko

pre 1 godinu

Razumeo bih opsesuju Vučićem kao posleducu povrede prava, Ustava. Kod naše opozicije se ne radi o tome, ona je posledica želje da se dođe na vlast, po svaku cenu, sad, odmah, ultimativno. To je problem, to nema vze sa pravom, ima sa bolešću.

Zoran

pre 1 godinu

Oni koji u medijima govore na ovu temu, nemaju ni dokaza da je predsednik Srbije u Briselu povredio Ustav, niti objasnjavaju kako je to predsednik Srbije mogao da povredi Ustav.

Ivn

pre 1 godinu

Vučić je čovek koji voli Srbiju i svoj narod za razliku od lopova iz opozicije

Dodda

pre 1 godinu

Predsednik Vučić radi sve po zakonu i u interesu naroda.

Sanja

pre 1 godinu

Naša opozicija nema elementarnu kulturu a kamo li političku!

Mirko

pre 1 godinu

Srbomrsci neka gledaju svoja posla, neka ne diraju pošten narod.

Srdja

pre 1 godinu

Ne treba veca potvrda nego kad sudija Ustavnog suda potvrdi da predsednik radi sve kako treba.

Crna Leptirica

pre 1 godinu

Bravo za komentar sudije Vucic radi sve po stavovima ustava.

Nenad

pre 1 godinu

Pojmom Vučićeve nepostojece krivice je opsednuta samo opozicija.

Ana

pre 1 godinu

Vučić nije ništa prekršio, samo lažu ovi iz opozicije. Unose nemire kod naroda.

Miloš

pre 1 godinu

Vucica optužuje jedino opozicija iz svoje lične nemoći ito je jasno kao dan.

Milka

pre 1 godinu

Neka se opozicija pripazi šta priča, previše sebi daju za pravo. Nisu oni pravosuđe.

Jovan

pre 1 godinu

Pojam političke kulture je totalna nepoznanica članovima opozicije. Trebalo bi da ih neko uputi u to malo.

Nenad

pre 1 godinu

Opozicija je opsednuta celokupnim Vucicevim likom i delom. Iz te opsesija se može izvući samomjedan zaključak, svi bi oni voleli da su Vučić.

Sara

pre 1 godinu

Predsednik Ustavnog suda je zapušio usta svim srbomrscima koji se pozivaju na Vučićevu krivicu, pa ništa nije potpisano, samo mržnja opozicije i nemoć izlaze na videlo.

Dragan

pre 1 godinu

Kada je opozicija u pitanju, tu vlada totalna anarhija, od odgovornosti nema ni o.

Sandra 60

pre 1 godinu

Opozicija je nemoćna da bilo šta drugo učini osim da napada Vučića i izmišlja nekakve potpise kojih nema. KiM je zahvaljujući Vučiću opet na medjunarodnom stolu i to je ono što nekima poput Jovanovića, Zavetnika, Dveri i ostalima iz tog miljea ne odgovara jer oni žele da se dodvore zapadu i podrže Kurtija.

Gorana

pre 1 godinu

Vučića napadaju i optužuju oni koji su slabiji od njega, a sve za svoje greske.

Rade

pre 1 godinu

Vučić je odgovoran predsednik koji apsolutno sve radi u skladu sa Ustavom. A to što opozicija jednom delu nekih ljudi pokušava da podvali pricu o Vucicevoj krivici, to im svakako neće piti vodu.

Sara

pre 1 godinu

Utisak nedelje nastavlja priču o Vučiću i širi i dalje antisrpsku politiku, gde je predsednik Ustavnog suda odreagovao na ovu teoriju i istakao nemoć opozicije, koja se jedino zalaže za njegovo rušenje.

Nikola

pre 1 godinu

Opsesija Vučićevim likom i delom je pokazatelj slabosti i nemoći opozicije koju isti demonstriraju putem tajkunskih medija.

Maki

pre 1 godinu

Predsedsednik ne povređuje Ustav, ako ide na pregovore u Brisel. Predsednik po Ustavu izražava državno jedinstvo.

Miloš

pre 1 godinu

Vučić nikada ne bi uradio ništa što je protivno Ustavu naše zemlje. Oni koji su Ustav, najblaže receno, zanemarili, jesu članovi današnje opozicije.

Jana

pre 1 godinu

Konacno neko da odbrani Vucica, svi znamo sta je istina.

weraa

pre 1 godinu

Opozicija ima za cilj da Vučića natera da se ne bavi strateškim razvojem SRbije i da njima otovri prostor da kritikuju

Nenad

pre 1 godinu

Vučić nas je naučio da budemo odgovoran narod jer to donosi rezultate. Šteta što se opozicija tome nikada neće naučiti.

cesa

pre 1 godinu

PRedssednik države mora brinuti od svemu što je od ogormnog značaja za budućnost zemlje i Vučić svoj posao radi savršeno

Nika

pre 1 godinu

Gospoda koja tvrde takve stvari o predsedniku bolje da preispitaju sebe. Sta rade i kako rade. Strasno.

Dinka

pre 1 godinu

Od ogromnog je značaja to što Vučić ima inicijativu i ne prenosi obaveze na drugog već se bori da se ostvari sve eono što nam je prioritet

era

pre 1 godinu

Bezumne izjave opozicionara . Kad su oni pa nešto smisleno izjavili?

era

pre 1 godinu

Predsednik lepo kaže nakon sednice vlade, a opozicija se namerno pravi gluva, zato i jeste najjadnija opozicija u istoriji Srbije

Nina

pre 1 godinu

Opozicija stvara utisak da Vučić treba da ostavi sve države obaveze po strani i da kao predhosni predednici ne meša se u sovje nadležnusti

oki

pre 1 godinu

Vucic uvek sve radi transparentno, u tome se i ogleda njegova odgovorna politika!

Doksa

pre 1 godinu

Vučić Kaqo pravi domaćin vodi borbu da se ostvare svi naši interesi i naravno da je i to njegova ustavna obsveza

era

pre 1 godinu

Vucic je naglasio, da se razgovarati sa clanovima vlade, po pitanju pronalazenja resenja za KiM, pa ce tek onda razmatrati predlog velikih sila! Nema nista sakriveno ovde!

Mira

pre 1 godinu

Dok je nama Vucica, nemamo mi razloga za brigu.

era

pre 1 godinu

Opoziciji smeta sto Vucic radi kvalitetno i sto Srbija napreduje

oki

pre 1 godinu

Opozicijo shvati da te niko nece, prokockala si sve sanse.

Maki

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić ne povređuje Ustav, ako ide na pregovore u Brisel. Predsednik po Ustavu izražava državno jedinstvo. Narod ga je izabrao.

Mata

pre 1 godinu

Uvek su gori o boljima lose pricali, pa tako i sad.

era

pre 1 godinu

Vucic je covek koji radi za Srbiju najbolje sto moze

dejan

pre 1 godinu

Utisak nedelje je opoziciona emisija koja svoj progrm bazira na mrznji i lazima protiv predsednika.

era

pre 1 godinu

Nije Vucic kao ovi iz opozicije pa da krije od naroda sta radi

era

pre 1 godinu

Koliko god istina bila gorka, Vucic je kaze takvu kakva jeste

Nikola

pre 1 godinu

Opozicija shvata da redovnim putem, znači izborima, nikad neće doći na vlast. Razlozi su jednostavni, bili su na vlasti, pokazali da su samo radili za svoje interese, upropastili zemlju i osiromašili narod. Pustili su Prištinu da proglasi nezavisnost a prstom nisu mrdnuli. To se narodu smučilo. Sada samo smenom Vučića vide mogućnost za dolazak na vlast. Pominjanje njegovog kršenja Ustava je samo usput, da bi dobilo na značaju a ne da je stvarno to uradio.

Mija

pre 1 godinu

Uopste nije stvar da se krsi Ustav jer o tome nema govora, poenta je samo da se srusi Vucic.

Mirko

pre 1 godinu

Opozicija je preopterećena Vučićem, ljubomorni su na njega i njegovu politiku.

Clipsy

pre 1 godinu

Tajkunski mediji su uvek pokušavali da poremete mir i stabilnost.

Maja

pre 1 godinu

Opozicija pokusava na sve nacine da srusi vlast. Trazi dlaku u jajetu, koju za sada ne nalazi osim sto maltretiraju narod.

Suzana

pre 1 godinu

Bitno je jako da oni okrive Vucica kako znaju i umeju, iako nije kriv. Ali eto, mora da odgovara.

Milan

pre 1 godinu

Nema opozicija ni jedan jedini argument da rusi Vucica, ali po svaku cenu se trude i rade na sili.

Ivana

pre 1 godinu

Naravno da se hvata opozicija za svaku dlaku kako da sruse Vucica.

Andja

pre 1 godinu

Bolest je sta je opozicija spremna da radi samo da bi se Vucic srusio.

Petar

pre 1 godinu

Pozivanje na odgovornost nekoga ko izražava državno jedinstvo je u najmanju ruku jadno i bedno. Takođe, svako ko želi da uruši to jedinstvo je izdajnik.

Nikola

pre 1 godinu

Hvataju se za Ustav, lupetaju svasta, koriste ne osnovane cinjenice, samo da bi skinuli Vucica.

Julija

pre 1 godinu

Da li je Vucic zaista kriv, ili nije, dokaza nema, a nema ni cinjenica, ali je opozicija resena da ga skloni.

Milos

pre 1 godinu

Ne treba ni da postoje dokazi, sa njima il bez njih, sustina je da opozicija samo zeli Vucica da okrivi.

Ana

pre 1 godinu

Alo ovi tajkunski mediji što polemišu ove stvari samo zato što mrze Vučića. Strašno.

Ivan

pre 1 godinu

Pa ko se jos bavi utiskom nedelje i njihovim propalim analiticarima i gostima.

Predrag

pre 1 godinu

Predsednik je u Briselu postupio kao pravi patriota, a oni mogu samo da ga mrze.

Mirko

pre 1 godinu

Tajkunski mediji su toliko zadojeni mežnjom prema Vučići da ne vide sve što on radi za našu zemlju, fanatici.

Nemanja

pre 1 godinu

Odgovornosti za patriotizam nema, niti će je ikada biti. Lako je izdajnik na izdaju da se poziva.

Ivana Smiljanic

pre 1 godinu

Punu podršku dajem našem predsedniku koji se neumorno bori radi budućnosti naše zemlje i našeg naroda. Bravo Aleksandre Vučiću...

Tijana

pre 1 godinu

Vucic nikada nista ne bi uradio sto bi bilo na stetu Srbije i to mogu samo da misle oni koji mrze Srbiju i zele joj zlo i da lazno optuzuju.

Marko

pre 1 godinu

Zakon u ovoj državi mora da se poštuje jednaki je za sve nema zaštićenih svako će da odgovara za svoje postupke

Nikola

pre 1 godinu

Vodjenjem odgovorne politike postigli su se mir i stabilnost u nasoj zemlji i zato predsednik nece dozvoliti da to neko pokvari, narocito ne neko iz opozicionih redova ko radi protiv svoje zemlje i svog naroda. A o utisku nedelje ne vredi trositi reci

Ivan

pre 1 godinu

Svoju nemoc opozicija demonstrira tako sto po emisijama na tajkunskim televizijama pokusava da ponizi Vucica i nametne svoje frustracije narodu

zagorkapatrnozic

pre 1 godinu

Vučić je odgovoran političar koji nikada ne bi povredio Ustav u učinio zakonski prekršaj

Mirko

pre 1 godinu

Smučili su mi se ovi tajkunski mediji i emisija "Utisak nedelje" što šire laži, uzbunu prave i obmanjuju narod.

Ana

pre 1 godinu

Narod veruje predsedniku na svemu što radi za naš narod, vodi miroljubivu i pametnu politiku.

Sanja

pre 1 godinu

Tacno vidimo kako zele i koliko se hrane time da ugroze naseg predsednika!

Milica

pre 1 godinu

Vučić vodi politiku u cilju razvoja zemlje i odbrane naroda, a tajkuni samo gledaju nemire da unesu i da izdaju narod.

Sanja

pre 1 godinu

Nas predsednik nikada nije pomislio a kamoli dopustio da urasi nesto sto je van propisa i sto nije u Ustavu navedeno!

Sanja

pre 1 godinu

Tu smo da podrzimo naseg predsednika i da ga sacuvamo od ovih propagandnih tajkunskih medija

Sanja

pre 1 godinu

Moramo da pokazemo da smo tu uz naseg predsednika da ga stitimo i da necemo dozvoliti da oni koji ne vole svoju drzavu i svoj narod uticu na naseg predsednika!

Sanja

pre 1 godinu

Tajkunski mediji su mnogo pustili maha i mnogo promovisu svoju neistinu ali,mi dobro znamo kako nas predsednik radi i koliko je uctljiv za sva pitanja!

virdžoni

pre 1 godinu

Tajkunski mediji i opozicija gledaju samo da blate državu i Vučića, drugi program ne maju

Virdžoni

pre 1 godinu

Tajkunski mediji su u službi žutih i zapada, tako da svi zajedno gledaju kako da oslabe pozicije Srbije u ovim teškim vremenima

Virdžoni

pre 1 godinu

Žuta opozicija i tajkunski mediji samo lažu i obmanjuju narod o izdajama, Vučić se bori za svoj narod i Srbiju

Vladana

pre 1 godinu

Vučić ni za šta nije kriv.Laži opozicije klasične

Vladana

pre 1 godinu

Vučić je priseban i nikada nije kršio zakon

Vladana

pre 1 godinu

Vučić je oduvek vodi Srbiju kako dolikuje.Nikada ništa nije krio i nije se bavio bezazlenim stvarima

Vladana

pre 1 godinu

Vučić nema čega da se plaši, čist je u svakom smislu te reči

Vladana

pre 1 godinu

Svima je jasno da Vučić sve radi po pravilima i propisima

Miloš

pre 1 godinu

Velikoj većini "patriota" iz opozicije je Vučić kriv i za loše vreme. Tolika opsednutost davno nije viđena na srpskoj političkoj sceni.

alexandra

pre 1 godinu

Kad nemas argumente ni temu,bavis se opsesijama

Rajko

pre 1 godinu

Opozicija bi rado volela da Vučić ima neku krivicu za koju mogu da ga optuže,međutim ovim lažima koje plasiraju to nikako ne mogu.

laza

pre 1 godinu

Time što pokušavaju da stvore među narodom mržnju prema Vučiću ustvari udaraju direktno na Srbiju kao državu a ne na njega kao čoveka. Sramno.

Lika

pre 1 godinu

Opozicija je u stanju da neumorno laže samo kako bi došli do jeftinih poena.

milan

pre 1 godinu

Toliko laži je proisteklo od plaćenih opozicionih novina, da njima više niko ništa ne veruje.

Jana

pre 1 godinu

Ne postoji povreda Ustava Srbije. Predsednik nije potpisao ništa.

Bojana

pre 1 godinu

Opoziciji je smisao života "Vučićeva krivica" a čovek nije kriv ni za šta.

Rada

pre 1 godinu

Predsednik stalno poziva na jedinstvo pri donošenju važnih odluka, ali opozicija je ta koja ne želi da razgovara.

Sonja

pre 1 godinu

Konačno je neko objasnio opoziciji da predsednik Rebuplike.izrazava državno jedinstvo , i predstavlja državu u inostranstvu.

Branko

pre 1 godinu

Opsesija je opasna bolest, gospodari čovekom. A opozicija je ima, dobro je to profesor Ustavnog prava to primetio i definisao. Bolest je želeti nečiju poziciju bez iakvog pravnog osnova i volje birača. Birači odlučuju o svojoj vlasti. Živimo u demokratiji.

Zvezdan

pre 1 godinu

Opoziciji je svako kriv osim njih samih, nek pogledaju malo sta su sve oni radili, da se prisete

Banćo

pre 1 godinu

Šta to vredi našoj opoziciji. Oni će i dalje izmiljati razne laži samo da bi napadali Vučića.

Milanko V

pre 1 godinu

Besposlen Pop i jariće krsti, pa i naša bedna opozicija izmilja razne stvari koje nemaju blage veze sa istinom.

Branko N

pre 1 godinu

Pa ovi bednici znaju da Vučić u Briselu nije ništa potpisao, pa šta oni sada traže.

Mitar O

pre 1 godinu

Vučić je u Briselu samo izneo stav Srbije da nema nastavka dijaloga dok Priština ne formira ZSO. Pa to nije nikakva povreda Ustava.

Veljko M

pre 1 godinu

Pa ti jadnici treba da znaju da još niko nije odgovarao na osnovu pretpostatki, nego moraju da postoje dokazi.

Ana

pre 1 godinu

Opozicija pre svega ne poseduje dokaze da je predsednik povredio Ustav.

Zorica

pre 1 godinu

Vučić ništa u Briselu nije potpisao a bori se za srpski narod sa KiM najbolje što može. ZSO je osnova svih daljih pregovora i to je ono što opoziciju žulja.

Aleksandra

pre 1 godinu

Vučić je prvi koji uvek poziva na jedinstvo i mir.

ranko

pre 1 godinu

Vučić se uvek držao Ustava niti ga je prekršio niti bilo šta, ovi iz opozicije nastavljaju svoju teoriju laći, pošto samo to znaju da rade .

filip

pre 1 godinu

Opsesija prema Vučiću koju imaju tajlunski mediji su u krajnu ruku bolesni, da je to strašno,,Vučić se jedini bori za dobrobit Srbije i svaki vid zakona je ispoštovan, niti je prekršen ustav.

innamorato

pre 1 godinu

Njihova opsesija prema Vučiću je ogromna da je to srašno,toliko laži su izrekli u yadnje vreme, da je prekršen ustav to je tako gnusna laž.

Vejo

pre 1 godinu

Tog jedinstva u ovom trenutku i po ovim pitanju nema.Tako da gos.sudija laprda šta mora.

miloš

pre 1 godinu

Oni su opterećeni likom i delom Aleksandra Vučića toliko lažu i napdaju da je to strašno,niko nije prekšio ustav tako lažu a uvek budu demantova

Zoran

pre 1 godinu

Kolika je to bolest biti opsednut samo da se Vucic srusi, jedini cilj opozicije.

ranko

pre 1 godinu

Toliko lažu gamad iz opozicije, izmišljaju da je prekšen ustav to je takva notorna laž i uvek budut demantovani .

Djolle

pre 1 godinu

Ovo je samo vest od strane tajkuna, koja naravno nema veze sa istinom!

Djolle

pre 1 godinu

Srbija je ozbiljna i suverena zemlja koja se ne bavi takvim stvarima. Ovo je samo tajkunsko spinovanje!

dobrivoje

pre 1 godinu

Toliko laži od opoycije, da je to nemoguće napadati nekog da je prekršio ustav Republike Srbije je zadnje ono što su mogli da smisle, kao da Srbija ne na istinu ,da je jedini Aleksandar Vučić poštuje i brani, za rayliku od Opozicije.

cvele

pre 1 godinu

svima je jasno da se Vučić bori isključivo za jaku i sigurnu Srbiju

vera

pre 1 godinu

Opozicija iznosi samo lažii , narod je uz Vučića i veruje predsedniku

cveli

pre 1 godinu

Sva podršku Vučiću i njegovoj politici , opozicioni klovnovi mogu smo da laju

Mile

pre 1 godinu

Nek opozicija i mediji koji ih podrzavaju potraze malo svoju krivicu za sve sto se ranije desavalo.

vasil

pre 1 godinu

Srbija ima jakog i dobrog predsednika Vučića , njegova borba za bolju i jaču zemlju zaslužuje divljenje

vesna

pre 1 godinu

Vučić ima ogromnu podršku naroda , opozicija može samo da ga napada ali bez uspeha .

ceki

pre 1 godinu

opozicioni kerovi mogu samo da laju na Vučića, narod je svestan da je Vučić najbolji izbor i da se on bori isključivo za Srbiju i njen narod

Zora

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se na sve načine bori za KIM i formiranje ZSO.

feniks

pre 1 godinu

Srbija se za vrme Vučićeve vladavine uzdigla u nebesa kao Feniks , dok bi ove opozicione snage rado fidele Srbiju kako propada

ceca

pre 1 godinu

Srbija je na jako dobrom putu da se razvije i bude jedan od vodeći zemalja Evrope

Ljubica

pre 1 godinu

Opoziciju boli što je Vučić uspešan, što se bori za srpski narod sa KiM, poštuje Ustav, voli ga narod. To je istina.

feri

pre 1 godinu

Vučić opoziciju može da otrese opoziciju jednim potezom , ali njemu je zanimljivo da gleda i sluša kako kerovi laju

cvele

pre 1 godinu

Vučić je odličan političar i samo neka tako nastavi

Student hemije

pre 1 godinu

Koja su ovlašćenja predsednika po Ustavu RS, to nije naveo?

Mile

pre 1 godinu

Opozicija je opsednuta Vucicem jer znaju da nikad nece imati toliku podrsku naroda.

Ana

pre 1 godinu

Pod neverovatnim pritiskom Vucic se bori za Srbiju.

Andrijana

pre 1 godinu

Najbitnije je da ljudi argumentovano brane svoju struku, a samim tim i da brane Vucica.

Goran

pre 1 godinu

Napadi opozicije na Vučića su skroz bez osnova

Goran

pre 1 godinu

Opozicija napada Vučića znajući da za te svoje napade neće snositi odgovornost

Rasa

pre 1 godinu

Vucic je samo kriv sto je pokazao kako se Srbija voli i kako moze da se radi za njeno dobro. Sta je za Srbiju dobro ucinio Bosko, Jeremic, Milica, Aleksic, Jovanovic

Goran

pre 1 godinu

Vucic svoj posao radi odgovorno, ne postoji ni jedan propust ili mrlja u njegovom radu. Srbija je ponosna na to.

Marijana

pre 1 godinu

Okupiranost predsednikom Republike, njegovom moći ili nemoći, odgovornošću ili krivicom često je odraz slabosti opozicije.

Nemanja

pre 1 godinu

Slažem se sa predsednikom Vučićem da je krivica za nastavak problema između Beograda i Prištine na strani Prištine i njenog premijera Vlora Čitaku.

Nikola

pre 1 godinu

Vučić je hrabar i odlučan lider koji se ne boji da preuzme odgovornost i stane na branik interesa Srbije i njenog naroda.

Vesna

pre 1 godinu

Srbija ima stabilnu i jaku vladu, koja se bori za prava svojih građana i teritorijalni integritet zemlje, a predsednik Vučić je ključni faktor u tome.

Nevena

pre 1 godinu

Odlučnost i hrabrost predsednika Vučića u suočavanju sa problemima u regionu pokazuju da je on lider koji vodi Srbiju u pravom smeru.

Sava

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je pokazao da je spreman da pregovara sa svim stranama u cilju postizanja stabilnosti i mira u regionu.

Katarina

pre 1 godinu

Vučićeva odlučnost da se bori za srpske interese je inspiracija za sve nas da se borimo za ono što je pravedno i ispravno.

Nemanja

pre 1 godinu

Srbija može biti ponosna na svog predsednika i na njegovu posvećenost zaštiti nacionalnih interesa.

Ana

pre 1 godinu

Vučićeva sposobnost da se nosi sa teškim izazovima, kao što je pitanje KiM, pokazuje da je on lider koji zna kako da upravlja zemljom.

Minja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je uvek spreman da se suoči sa kritikama i da preuzme odgovornost za svoje odluke, što ga čini još većim liderom.

Jelena

pre 1 godinu

Dzavno jedinstvo je neoborivo. Narod zna ko uspesno vodi ovu drzavu

Stojkovic

pre 1 godinu

Ustav nikada nece drzati nesto sto slabi Srbiju, a posto ga predsednik postuje, nikakve povrede Ustava nema.

Saladin

pre 1 godinu

Eto glasa struke i prava. Ako je on kazao da nema povrede Ustava, onda ga zaista nema.

Danijela82

pre 1 godinu

Drago mi je da jos uvek imamo strucne i obrazovane sudije poput ovog.

Nevena

pre 1 godinu

Cim smo zadrzali ovako strucnog sudiju, znaci da su reforme pravosudja izglasane na referendumu urodile plodom.

Vesna94

pre 1 godinu

Nadam se da cemo jos imati prilike da cujemo ovako strucnog i uverljivog sudiju.

Vesna94

pre 1 godinu

Cim imamo ovakvog sudiju, znaci da nam je drzava pravno uredjena.

Bogdan

pre 1 godinu

Upravo ovakve sudije su nam potrebne u sudovima!

Nada

pre 1 godinu

Vucic je pravnik i nikada se ne bi ogresio o pravo.

Nina

pre 1 godinu

Voleli bi opozicionari da Vucic pogresi ali taj film nece gledati.

Sima

pre 1 godinu

Vucic je najveci patriota i nikada ne bi povredio Ustav.

Milan

pre 1 godinu

Tajkunski mediji ne znaju ništa drugo ni da pišu, sem o Vučiću.

Radule

pre 1 godinu

Sudija Ustavnog suda zapušio usta srbomrscima iz "Utiska nedelje": Predsednik po Ustavu izražava državno jedinstvo!

Nana

pre 1 godinu

Ovi iz opozicija po automatizmu svaku grešku u svom životu i svako nezadovoljstvo svaljuju na teret Vučića

Milan

pre 1 godinu

Opozicija izgleda da osim pljuvanja predsednika nista drugo ne zna. Sva sreca, pa nam takvi ne vode drzavu u ovim teskim vremenima. Narod je izabrao predsednika Vucica sa razlogom, zato sto je u njemu video pravog borca za Srbiju.

Miloš

pre 1 godinu

Nije ni prvi ni poslednji put da napadaju Vucica bez razloga.

Beli

pre 1 godinu

Interesantno je to da je Vucic tema vecine emisija u Srbiji a i sire.

Nikola

pre 1 godinu

Gde je to Vucic prekrsio Ustav pa da se govori o njegovoj smeni.

Beli

pre 1 godinu

Velika sramota je to da se Vucicevo ime stalno izgovara u negativnom kontekstu i stalno nevino optuzuje.

Nikola

pre 1 godinu

Treba raditi po zakonu, Vucic tako i radi, a sud neka radi svoj posao.

Anja

pre 1 godinu

Veoma poucna lekcija za sve one koji bi da mrze sebe. Procitajte jos jednom clanak.

Jelena

pre 1 godinu

Вучић води одговорне све преговоре у име Србије и никада не би повредио Устав.

Jovanović Saša

pre 1 godinu

Neodgovorni su svi oni koji napadaju sopstvenu državu i narod u ovom trenutku, svi oni koji su spremni da šire najgore laži kako bi dobili koji glas više i malo tajkunskih para. A takvu politiku uglavnom vodi naša opozicija.

Natasa

pre 1 godinu

Koncizno, strucno i jasno receno, za one koji zele i mogu da razumeju.

Milena

pre 1 godinu

Napad na predsednika drzave, olicenje drzavnog jedinstva i demokratije sramota je onih koji na taj nacin i svoju zemlju ugrozavaju!

Bojke

pre 1 godinu

Jedinstvo je nesto za sta se Vucic zalaze i puna podrska za svaki potez koji je napravio.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija