• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.03.2023

16:39

SPS-ov ministar traži uvođenje sankcija Rusiji!  Po tom i po drugim pitanjima očekuje se Vučićevo obraćanje najkasnije u četvrtak

Informer

Politika

SPS-ov ministar traži uvođenje sankcija Rusiji! Po tom i po drugim pitanjima očekuje se Vučićevo obraćanje najkasnije u četvrtak

Podeli vest

Kandidat za poslanika na izbornoj listi SPS Ivice Dačića, a sada ministar privrede Rade Basta, zatražio je danas u saopštenju da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

– Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju – poručuje ministar Basta.

Kao zemlja koja je i sama kroz istoriju bila suočena sa sankcijama i čiji je narod trpeo teške ekonomske posledice, nismo doneli tu odluku jer smo se nadali da će se sukobi okončati, da će prevladati razum i da će dve strane konačno sesti za pregovarački sto, naveo je ministar Basta.

– Nažalost, sa protokom vremena suočeni smo sa jednom novom realnošću. Sukobu se ne vidi kraj, a razuma kao da je ponestalo. U sukobu velikih uvek stradaju male države i usled globalnih previranja Srbija je suočena sa strahovitim pritiscima – upozorava ministar Basta.

Prema njegovim rečima, potrebno je da Vlada Srbije donese jedinstven stav o tome u kom pravcu će zemlja ići dalje.

– Od početka rata osuđujemo rusku agresiju na Ukrajinu, ali istovremeno štitimo nacionalne interese u odnosima sa Ruskom Federacijom. Zbog toga se u prvi mah nismo pridružili velikom broju zemalja koje su uvele sankcije zemlji agresoru. Ipak, situacija se svakim danom sve više komplikuje, a zapadne zemlje oštro zameraju Srbiji zbog toga što se nije priključila sankcijama – dodaje Basta.

Rukovodstvo Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem će učiniti sve da sačuva mir i stabilnost, uveren je Basta.

– Ekonomija je ključna za Srbiju i zato kao ministar privrede ukazujem da i pored teške spoljnopolitičke situacije moramo da sačuvamo privredni rast i da se borimo da naši građani bolje žive. Srbija ima svoju ozbiljnu, odgovornu i samostalnu politiku i nastaviće da štiti svoje građane – zaključio je Basta u saopštenju.

Kako saznajemo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se, o ovom, ali i svim drugim pitanjima, obratiti naciji najkasnije u četvrtak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 1 godinu

Ovog Ivicinog "konja"...msm "trojanskog" odmah da postavite za PREMIJERA !!! Covek koji nema pojma, nista ne radi....al' zato zna da pametuje....bas kao i svi iz SPS-a !!!!

Đurđa

pre 1 godinu

Ko je ovaj miš? Ministar? Sedi 1 (jedinica) i marš u ćošak.

Srboholik

pre 1 godinu

To što ti "otpočetka osuđuješ agresiju na ukrajinu" je tvoj stav i tvoja sramota! Nisi ti jedini, ima još smradova poput tebe! Na sreću ogromna većina je protiv sankcija i osuđuje agresiju ukronacosta na rusko i ukrainsko stanovništvo u donbasu i celoj ukrajini! Slava Rusiji!!!

dare

pre 1 godinu

Pod Hitno sklonit budalo sa svih funkcija…. Auuuu bre…

Tomić bane

pre 1 godinu

Ti bi da uvedeš sankcije Rusiji, a Vučić nek vadi iz pičke trnje. Ivice Dačiću, ne vredi ti sapunjanje, posle Bastilne izjave, ti si samo prefinjenije govno...

Doca

pre 1 godinu

Sada uvesti sankcije je isto kao 1944.g otići u četnike.

dare

pre 1 godinu

Pa ovaj nije normalan…. Sto Basta prica… to Dacic Misli….. bruka i Sramota…. Vani bre ovog aman ljudi…

Penzionerj

pre 1 godinu

Tog soma od ministra već sada izbaciti iz vlade!!! Ako to Dačić ne uradi,potajno je tog mišljenja.

Perica

pre 1 godinu

Dačiću ovu budalu odmah da isteraš iz stranke ili idem i ja i mnogo drugih. Neznam k'o ga je predložio na listu ali i ti nemaju mozga!

Vejo

pre 1 godinu

Kako kurvinski zajedno pripremate teren?Probajte,dobićete odgovor naroda na ulici!Basta ne basta ti

deda Raša

pre 1 godinu

Ee JADNIČE, kada bi ti znao ko je VELIKA RUSIJA. A šta bi time postigao? Nebi seljaci izvezli JABUKE AJDARED? a ti bi dobio velike bezvredne poene ZAPADA, opet na štetu "svoga" naroda. Da Rusija zavisi od Srbije, davno bi je nestalo, jadniče jedan.Zar ne vidite da je to čisto političko pitanje i želja zapada da nas odvoji od čamca Rusije i Kine te natera da se jednostavno PODAVIMO bez njihove podrške u UN a oni bi tada pričali kako su ukrotili i SRBIJU, bastion podrške RUSIJI i to upotrebili u čistu PROPAGANDU. Ni je ti jasna poruka, DA SRBIJA VEĆ ZNA KAKO JE ŽIVETI POD SANKCIJAMA i da to ne bi želela da iskusi NIKO na zemaljskoj kugli. Srami te se, plaćeniku jedan, ne branite interese Srbije, branite sopstvene interese.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija