• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs

01.04.2023

16:53

SAMARDŽIĆ PRIZNAO: Nismo poštovali Ustav zato što je bio neodrživ

Politika

SAMARDŽIĆ PRIZNAO: Nismo poštovali Ustav zato što je bio neodrživ

Podeli vest

Na drugoj posebnoj sednici Narodne Skupštine Republike Srbije, održanoj 26. aprila 2013. godine, poslanik tadašnjeg Koštuničinog DSS-a Slobodan Samardžić pokušao je da opravda razloge zbog kojih je tadašnja Vlada izgubila iz svog sastava Crnu Goru i dopustila jednostrano proglašenje tzv. Kosova.

Poslanik Veroljub Arsić iz SNS-a rekao je da mu je žao što čuje neke nečuvene reči od strane poslanika DSS:

- I to iz političke stranke koja je na najgrublji mogući način poništila Ustav SRJ, isti onaj Ustav na kome se zakleo Vojislav Koštunica trajao je samo godinu dana i na neustavan način doneta ustavna povelja o državnoj zajednici Srbije i Crne Gore.

Foto: Privatna arhiva

Prema zapisniku, poslanik Samardžić je odgovorio na sledeći način:

Foto: Privatna arhiva

- Naime, prvo Ustav SRJ je bio neodrživ u ono vreme iz prostog razloga što ga crnogorska vlast nije poštovala. Trebalo je naći rešenje, ono je nađeno kasnije u Beogradskom sporazumu i ustavnoj povelji.

Takođe, Samardžić je rekao da jednostrano proglašenje nezavisnog tzv. Kosova nije imalo veze sa radom tadašnje vlasti koje je on bio deo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bedi

pre 1 godinu

Jedini koji su u ovoj našoj državi (ne)održivi su održivi nesposobni politički podobni politiĉari.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija