• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.04.2023

08:37 >> 09:12

GOSPODO, ŠTA BISTE VI DALI ZA SVOJE PRINCIPE... 10 DINARA? Vučićević na TV Prva: Da li biste vi otišli u zatvor zbog onog u šta verujete? (VIDEO)

printscreen

Politika

GOSPODO, ŠTA BISTE VI DALI ZA SVOJE PRINCIPE... 10 DINARA? Vučićević na TV Prva: Da li biste vi otišli u zatvor zbog onog u šta verujete? (VIDEO)

Podeli vest

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, gostujući u jutarnjem programu na televiziji Prva, pričao je o sramnoj presudi koju je dobio zbog tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću i odlasku u zatvor.

- Sutra idem u zatvor. Svi me pitaju da li stvarno idem, šta da kažem još pa da poveruju - rekao je Vučićević i dodao:

- Ja idem na odsluženje zatvorske kazne, osuđen sam krivično, mogu da platim, ali odbijam da platim.

Glavni i odgovorni urednik Informera podsetio je šta se događalo prethodnih dana.

- Hejteri tvrde da je sve farsa i laž. Prvo su govorili da sam sve izmislio, pokazivali su neke potvrde da nisam dobio kaznu... Pa sam ja pokazao poziv za zatvor, pa su rekli da idem da pravim predstavu. Sada kada ne znaju šta će više, kažu "ostaće tamo pola sata". To koliko ću da ostanem ne zavisi od mene, a pitao bih i nešto drugo: "Izvinite, gospodo, da li biste vi otišli u zatvor zbog nečega u šta vi verujete? Da li biste dali deset dinara? Šta je čovek bez principa?".

Foto: printscreen

Kako naglašava, za neke principe, ideje i ideale valja nešto u životu i uraditi.

- Neki će da kažu da sam lud. Ovo je moj način da ukažem društvu na veliki problem, a krivično delo uvrede je veliki problem i način na koji sude srpske sudije, pojedine, je skandalozan i nema veze sa pravdom, već sa politikom. Ja sam osuđen iz političkih razloga - rekao je Vučićević i dodao:

- U konkretnom slučaju zbog Jugoslava Ćosića osuđen sam zbog istine. Dobio sam krivičnu prijavu i osuđen sam zbog toga što sam na Tviteru napisao da je on šiptarski plaćenik i dokazao sam to na sudu. Sudija me pitao na osnovu čega ste vi ovo napisali, ja sam podneo bankarsku dokumentaciju. Dokazao sam i sud konstatuje da sam dokazao, ali da to nije bitno. Oni kažu rekao sam istinu, ali to nije važno. To što nekome istina nanosi štetu - to je uvreda.

Vučićević je rekao da je sudu dostavio dokumentaciju u kojoj je navedeno da je albanski biznismen Baškim Umaj uplatio novac sa svoje firme na račun firme Jugoslava Ćosića.

Radomirović: Cenim Vučićevića koji je spreman da ode u zatvor kako bi ukazao na problem!

Vladimir Radomirović, glavni urednik portala Pištaljka i bivši predsednik Udruženja novinara Srbije, gostujući u jutarnjem programu na televiziji Prva zajedno sa glavnim i odgovornim urednikom Informera Draganom J. Vučićevićem, komentarisao je sramnu presudu od šest meseci zatvora koju je Vučićević dobio zbog dva tvita upućena Jugoslavu Ćosiću, novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1.

- Sporno je to što novinari podnose krivične tužbe protiv drugih novinara. Ja cenim principijelnost kolege Vučićevića koji je spreman da ode u zatvor kako bi ukazao na taj problem - rekao je Radomirović i dodao:

- Dok sam ja bio predsednik Udruženja novinara Srbije, davali smo saopštenja kada je Dragan Vučićević vređao druge novinare, protestovali smo svi... ali ne znam zbog čega druge kolege podnose krivične prijave - rekao je Radomirović, potom se obratio Vučićeviću:

- Moramo da se podsetimo da je Jugoslav Ćosić rekao da ste plaćenik zemunskog klana.

Glavni urednik Informera se zahvalio Radomiroviću što je to pomenuo uz ispravku da su ga optužili da je bio saučenik u ubistvu Zorana Đinđića.

- Tužio sam ih zbog toga - dodao je Vučićević.

Radomirović je naglasio da je bivša vlast još 2012. godine dekriminalizovala klevetu, to su i novinarska udruženja tražila, ali ostala je uvreda kao krivično delo, što je pogrešno.

- Vi ste dekriminalizovali klevetu, što je iznošenje neistina, a niste dekriminalizovali uvredu, koja može da bude i istina, ali ima lezioni karakter da uvredi nekoga. To je jako opasno za sve novinare. Neko može da dođe na ideju da sutra podnese tužbu protiv mene ili naših novinara u Pištaljci jer smo saznali neku istinu. Ja sam za to da se uvreda dekriminalziuje što pre, to je važno za sve novinare - rekao je Radomirović.

Foto: printscreen

 

Održana tribina "Pravosuđe u raljama politike"

Kako je objasnio, 23. marta su ogranizovali tribinu "Pravosuđe u raljama politike".

- Kažu da je na tribini zaključak da je pravosuđe u raljama vlasti i da crni Vučić i vlast sve kontroliše, a sada je pravosuđe odlično kada je mene osudilo. Istina nije ni jedno ni drugo, svesno lažu - dodao je Vučićević i rekao da će sutra, nakon odlaska u zatvor, saopštiti svoja dva zahteva:

- Sutra idem u zatvor i istog trenutka stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva. Jedan je da se naloži revizija postupka po kojoj sutra idem u zatvor, da ne treba da idem u zatvor zbog istine, druga stvar je da se pokrene zakonska inicijativa, može da je pokrene skupština, ili narodni poslanici, ili vlada, za izmenu krivičnog zakonika koji se odnosi na krivično delo uvrede. Da se to krivično delo dekriminalizuje, da postane prekršajno. Niko ne treba da ide u zatvor zbog toga što je nekoga uvredio.

Glavni urednik Informera naglašava da ovo što se sada dešava nekada nije bilo zamislivo.

- Ovo nekada nije bilo zamislivo, da novinari jedni druge tuže ili čak podnose krivične prijave, uvek su postojale polemike.

Foto: printscreen

Vučićević kaže da on nije jedina žrtva pravosuđa.

- Ovo nije nikakva kampanja, nije ni politika, ovo je moj protest protiv strašne nepravde. Nisam ja jedina žrtva, imamo i naše kolege iz Leskovca, iz Niša... Javili su mi se ovih dana.

Vučićević je rekao da je spreman da odsluži zatvorsku kaznu u trajanju od šest meseci.

- Ja moram sutra da odem u zatvor da bi neko u ovoj zemlji razmislio da li može ovako. Spreman sam da ostanem svih šest meseci. Ja uopšte ne tražim da me puste, odrobijaću šest meseci, ako stigne presuda Žakline Tatlović i to ću odležati. U redu je, ali ja mislim da je društveno korisno i izuzetno značajno da se dekriminalizuje uvreda. Mislim da je to važno za sve nas. Danas mečka igra na mojim vratima, sutra bi mogla da zaigra ispred njihovih vrata.

Predsednik Vučić je zamolio da plati kaznu

Predsednik Aleksandar Vučić je juče, tokom obraćanja građanima Srbije, izjavio da je zamolio Vučićevića da plati kaznu i ne ide u zatvor.

- To nema veze sa mojim odnosom prema politici predsednika Vučića, mi se poznajemo dugi niz godina, decenijama, to je nešto drugo. Ovo je moja čvrsta odluka, moj čvrst stav i ne može niko da me odgovori od toga, da me ubedi da pogazim svoju reč. Ja sutra idem u zatvor, nemoguće je da ostane stanje ovakvo kakvo jeste, nemoguće je za sve nas - zaključio je Vučićević.

Pogledajte šta je sve Vučićević rekao na TV Prva:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mihaljica

pre 1 godinu

Ne sekiramo se mi za tebe. Vucko ce to sve da sredi ko sto je sredio i za ostale. Nego, pocni da planiras neku drugu komediju, ova ti nije uspela, provaljen si.

Dragi

pre 1 godinu

Majstore, ti ideš u zatvor zbog vere u Vučića. 99% Srba to nikad ne bi uradili. Kako ne bi? Tako lepo, platili bi kaznu. I prestani bre da kukaš. Idi već jednom. Ne pravi cirkus od sebe i novina(ra).

aca

pre 1 godinu

znaci on je osudjen na novcanu kaznu a ne zatvor ako nece da plati drzavi onda drzave treba da plijeni imovinu do tog iznosa ako nece znaci da je Dragan J u dogovoru sa drzavom ovo izveo prosto ko pasulj to svi znaju a ovo sto vi pisete to je za da ne kazem koga PS-cuvaj bulju tamo ima svakakvog naroda

Kentaur

pre 1 godinu

Ako obecas da neces da se vracas. I ne kmeci vise, dozlogrdio si i svojima. Niko i ne izvestava vise o ovoj budaletini

Sima

pre 1 godinu

Lazi su tvoji principi? Interesantno. Izgleda da ti nisi za zatvor vec za ludnicu.

Ratko

pre 1 godinu

u zatvor ne ide stoka koja je izdala ovu zemlju od Djilasa preko ponosa Tadica ,Jeremica i da ih ne nabrajam Solaka ,Marinike itd ima tog olosa na kile.....

zoran

pre 1 godinu

Bilo bi lepo da odrobijaš ... jeo si govna i moraš tamo gde ti je mesto. Što si ti bolji od drugih? Nikada nisi bio čovek niti ćeš biti ... prava svinja od čoveka.

ante

pre 1 godinu

ha ha koji retardirani majmun, nije mu pomoglo pusenje kite od vucica jedinog i ljubljenog vode i davanje guze danilcetu dileru heroina. haha eto povampirene ustase napadaju nevinog urednika informera. hahaha. saljemo ga direktno u jasenovac s vucicem i onda ga jebemo s dildom od nekog jakog crnje. rasturimo ovog srpskog pateticara i fasisticku pickicu. retardirani majmuni svi redom. ajde urednice daj guzu svome jedinom pickousnom vaginalnom vucicu. hahaha.

Vns

pre 1 godinu

Farsa se nastavlja...mali DJV će ispasti Gandi,Mendela....ja ga prelažem d ga SPC proglasi za svetog DJV....

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

BEZ OBRAZA: Pogledajte kako bestidno laže režimski novinar (,,Kurirov'' naslov na Jutjubu a odnosi se na Dragana J. Vučićevića.)

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija