• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2023

13:04

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Dačić: Znam da je Vučićević spreman da ide do kraja - UVREDA MORA DA SE DEKRIMINALIZUJE, DA SE OVAKO NEŠTO NIKAD NE PONOVI!

printscreen

Politika

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Dačić: Znam da je Vučićević spreman da ide do kraja - UVREDA MORA DA SE DEKRIMINALIZUJE, DA SE OVAKO NEŠTO NIKAD NE PONOVI!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, izjavio je da u potpunosti podržava zahtev glavnog urednika Informera, Dragana J. Vučićevića, da se dekriminalizuje uvreda, kako se nikad ne bi ponovilo da jedan novinar mora u zatvor zbog iznešenog mišljenja

 

- Pre svega mislim da nije dobro za državu Srbiju da u 21. veku novinari idu u zatvor zbog iznešenog mišljenja. To je, između ostalog, slika i prilika stanja u našem pravosuđu. Jer, ako je Vučićević taj koji treba da ide u zatvor, kojom kaznom treba da budu kažnjeni oni koji već 10 godina iznose razne neistine i laži o Srbiji, a naročito o predsedniku Srbije i njegovoj porodici - rekao je Dačić.

Znajući Vučićevića, pošto ga poznajem duže od 20 godina, istakao je Dačić, znao sam da će do kraja ostati pri onome što je rekao, jer je on uveren u ispravnost svojih reči i da to treba isterati do kraja.

- Na kraju krajeva, ako ima nešto korisno od svega toga je što će svi videti besmislenost takve sudske prakse i uvrede koja se i dalje zakonom tretira kao krivično delo - rekao je šef diplomatije.

Prema njegovim rečima, zaista je licemerno da danas neki likuju nad tim, umesto da se svi novinari solidarišu i da budu protiv toga da bilo ko od njih ide u zatvor.

- Vi imate situaciju da se neki sada raduju, da se nadaju da će, ako Vučićević bude štrajkovao glađu, ići do kraja i do teških posledica po njegovo zdravlje. To pokazuje veliko njihovo licemerje i nešoveštvo - kazao je Dačić i dodao:

- U svakom slučaju, ja dajem punu podršku Vučićeviću i već sam dao apel pravosuđu da učini sve da se izbegne njegov odlazak u zatvor, ali to nije urodilo plodom. 

Dačić je naglasio da je upravo Vučićevićev zahtev da se dekriminalizuje uvreda suština svega.

- Nadam se da će taj zahtev biti prihvaćen i da će se pronaći rešenje da se ovako nešto nikad ne ponovi - poručio je Dačić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija