• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2023

21:34

VESIĆ: Prošli smo kroz vekove stradanja, vreme je za naše VASKRSENJE!

MGSI

Politika

VESIĆ: Prošli smo kroz vekove stradanja, vreme je za naše VASKRSENJE!

Podeli vest

Sutra pravoslavni vernici širom sveta obeležavaju Hristovo stradanje na Golgoti. Stradanje nevinog nikada i nikog ne ostavlja ravnodušnim. Stvar je osnovne ljudskosti u nama da se saosećamo sa svima koji nevino stradaju, objavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Hristovo stradanje je krunisano Vaskrsenjem, koje ćemo proslaviti u nedelju. 
Stradanje dobija smisao samo ako vodi ka preobražaju i vaskrsenju. 


Stoga, Veliki petak je samo prvi stepenik ka Vaskrsu. Vaskrs je konačnica i cilj. 

Naš narod je kroz istoriju mnogo stradao, pogotovo u prošlom veku. Nismo imali sreću da gradimo svoju državu u miru kao Švajcarci ili Skandinavci. 


Na žalost, delimično smo i sami odgovorni za to, jer smo olako ulazili u sukobe, bez svesti o njihovim posledicama po naš narod i državu u budućnosti. 
Danas moramo biti mudriji od Švajcaraca i staloženiji od Skandinavaca. 


Mir nema cenu jer ni ljudski život nema cenu. A vreme koje je pred nama nije vreme mira, već nemira i turbulencija koje mogu da uvedu svet u globalni sukob. 


Baš zato, mi, koji smo prošli ogromna stradanja kroz istoriju, moramo biti mudri i staloženi ako želimo da našoj deci ostavimo Srbiju koja ima budućnost. 


Prošli smo vekove stradanja, sada je vreme za naše VASKRSENjE. Da podignemo ekonomiju i izgradimo Srbiju. Da generacije koje dolaze uživaju na svom ognjištu u svojoj zemlji u miru i prosperitetu - napisao je Vesić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić i Davidoju: Da ponovo krene voz između Srbije i Rumunije
Politika

Vesić i Davidoju: Da ponovo krene voz između Srbije i Rumunije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da dve zemlje nisu adekvatno saobraćajno povezane, što bi trebalo da se promeni u narednom periodu, izgradnjom i obnovom putne i železničke infrastrukture, uz obostranu želju da se ponovo uspostavi voz između Srbije i Rumunije.

07.04.2023

17:17

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija