• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2023

12:42

UVEREN DA SE PROFESIONALNO I ODGOVORNO REALIZUJU ZADACI! Ministar Vučević na Vaskrs sa pripadnicima Vojske Srbije (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo odbrane

Politika

UVEREN DA SE PROFESIONALNO I ODGOVORNO REALIZUJU ZADACI! Ministar Vučević na Vaskrs sa pripadnicima Vojske Srbije (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem i načelnikom Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnikom Želimirom Glišovićem, obišao je na današnji praznik - Vaskrs pripadnike Treće brigade kopnene vojske u bazi „Merdare“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar Vučević istakao je da je srećan jer vaskršnje jutro provodi sa onima koji svakog dana na položajima čuvaju slobodu i nezavisnost naše države, starajući se i garantujući bezbednost za sve njene žitelje.

- Siguran sam da građani Srbije, od severa do juga, od zapada ka istoku, cene, poštuju, vole svoju vojsku. Vole, cene i poštuju zbog onoga što rade svaki dan, tokom cele godine. Pa i na praznik, kada smo svi sa porodicama, pripadnici Vojske Srbije su i tada na svojim zadacima, jer su odabrali takav poziv. To je njihova životna odluka i nešto što mora da se uvažava, poštuje i ceni. Takav status Vojska Srbije zaslužuje i Srbija će se starati da vojska ima sve ono što je potrebno da može da izvršava efikasno svoje zadatke, pre svega zadatke koji su usmereni na očuvanje slobode i nezavisnosti naše države – istakao je ministar Vučević.

Ministar odbrane čestitao je današnji praznik - Vaskrs pripadnicima vojske i pravoslavnim vernicima.

- Čestitam svim pripadnicima Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, ali i svim građanima Srbije koji slave najveći hrišćanski praznik Vaskrs Isusa Hrista po julijanskom kalendaru uz tradicionalni pozdrav - Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse! – rekao je ministar odbrane.

 

Ministar Vučević, tokom današnje posete, razgovarao je sa pripadnicima Vojske Srbije i tom prilikom uverio se da profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

 

Današnjem obilasku prisustvovao je komandant Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić, a sa zadacima u odseku odgovornosti i organizacijom života i rada u bazi, ministra odbrane upoznao je komandir baze „Merdare“  kapetan Božidar Milanko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivana

pre 1 godinu

Bravo za vojsku Srbije ! Nikad jaca i ogovornija!

Ivana

pre 1 godinu

Svim vojnicima pravoslavne veroispovesti srecan Vaskrs!

Ena

pre 1 godinu

Jačanje vojske garantuje mir i stabilnost Srbije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija