• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Stanković

19.04.2023

08:00

10 GODINA OD POTPISIVANJA BRISELSKOG SPORAZUMA, I ŠTA SE DESILO? Vučić ZSO postavio kao uslov svih uslova, Priština nastavlja da Srbima uskraćuje osnovna prava!

printscreen

Politika

10 GODINA OD POTPISIVANJA BRISELSKOG SPORAZUMA, I ŠTA SE DESILO? Vučić ZSO postavio kao uslov svih uslova, Priština nastavlja da Srbima uskraćuje osnovna prava!

Podeli vest

Briselski sporazum od koga se očekivalo da otvori put normalizaciji odnosa Beograda i Prištine potpisan je na današnji dan pre deset godina, a ni posle čitave decenije nije formirana Zajednica srpskih opština, koja je bila ključna tačka sporazuma.

Konstantno obespravljivanje našeg naroda, stalni i dosledni napadi na Srbe i njihovu tradiciju, kulturu, veru, kao i pravno nasilje, širenje mržnje prema svemu srpskom, koje nisu pošteđena čak ni deca (u koju se upire puška i puca), prava su slika i prilika onoga što političari u Prištini vide kao "najmlađu evropsku demokratiju". U odsustvu realne slike demokratije, rođen je politički koncept Zajednice srpskih opština.

Pakt iz 2013. godine je predviđao da ZSO ima skupštinu, predsednika, odbor, savet, administraciju i kancelariju za žalbe, kao i da ima pun nadzor nad oblastima ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, urbanizma i ruralnog razvoja. Zajednica bi trebala da ima svoje simbole, da bude otvorena za pristupanje drugih opština uz saglasnost opština članica, a predviđeno je da će moći da se raspusti samo odlukom najmanje dve trećine članica.

Na ovo su svoj potpis tog 19. aprila 2013. stavili tadašnji premijer privremenih prištinskih institucija Hašim Tači i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, u prisustvu visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

Foto: Beta

Trenutak kada su Ketrin Ešton i Ivica Dačić potpisali Briselski sporazum

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, povodom godišnjice parafa na Briselski sporazum, za Informer je istakao da je srpska strana bila i ostala odgovorna strana u dijalogu Beograda i Prištine. 

- Deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma tokom kojih Priština odbija da formira Zajednicu srpskih opština, čitavom svetu je belodano jasno da je Beograd bio i ostao odgovorna i konstruktivna strana u dijalogu, dok Priština potkopava svaku mogućnost dogovora. Nažalost, izgubljeno je 10 godina mogućnosti da na terenu imamo normalizovane odnose, mir i stabilnost posebno kroz Zajednicu srpskih opština jer to jeste suština Briselskog sporazuma. Tu odgovornost svako snosi i međunarodna zajednica kao garantor sporazuma koja nije iskoristila svoj uticaj da privoli Prištinu na poštovanje potpisanih sporazuma - rekao je Petković za naš portal. 

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Petković dodaje da Priština kategorički odbija da formira ZSO. 

- S druge strana, lavovska borba predsednika Aleksandra Vučića za Briselski sporazum i svako slovo tog dokumenta pokazala je svu dalekovidost i pregovaračku virtuoznost predsednika Srbije, jer se i dan danas Beograd i čitava međunardna zajednica drže tog dokumenta kao kamena medjaša za uredjenje odnosa sa Prištinom. Dok Srbi na Kosovu i Metohiji traže i očekuju formiranje ZSO, koja treba da im garantuje njihova kolektivna  prava, omogući adekvatno finansiranje od strane države Srbije, obezbedi mir i sigurnost, Priština odbija da formira ZSO - kaže direktor Kancelarije za KiM. 

Kako ističe Petković, Srbija će nastaviti da se bori za sprovođenje Briselskog sporazuma. 

- Da je ZSO formirana u skladu sa četiri sporazuma iz 2013. i 2015. godine mi bismo danas na KiM imali mnogo stabilniju bezbednosnu situaciju, ali umesto svega Priština nastavlja da destabilizuje prilike na terenu i da Srbima uskraćuje i osnovna prava. Uprkos tome, Srbija će na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da insistira na poštovanju Briselskog sporazuma i bori se za njegovo sprovođenje na svakom mestu i trenutku. Upravo odbijanje Prištine da poštuje Briselski sporazum, nedvosmislen je pokazatelj da on štiti i garantuje prava Srba. Da nije tako, Priština bi do sada već formirala ZSO - zaključuje Petković za Informer. 

Stav Beograda i dalje jasan! 

U ZSO, kako je planirano, treba da uđe deset opština: Leposavić, Zvečan, Severna Mitrovica, Zubin Potok, Parteš, Ranilug, Novo Brdo, Gračanica, Štrpce i Klokot.

Stav Beograda je i deset godina kasnije jasan i konstruktivan: Bez formiranja ZSO ne može da se krene napred u procesu dijaloga i normalizacije odnosa.

Foto: informer.rs

 

Ali, obaveze koje proizilaze iz Briselskog sporazuma, mogle bi se grubo podeliti na "ispunjene" i "neispunjene".

Formiranje ZSO, ipak, lebdi u vazduhu kao jedna od neispunjenih obaveza, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojom mudrom politikom upravo tu tačku Briselskog spoarzuma diže na pijedestal i ističe kao nešto neminovno. 

Podsećanja radi. u novembru 2022. godine, Srbi su napustili sve kosovske institucije na severu KiM, u koje su ušli zahvaljujući Briselskom sporazumu. Od Briselskog sporazuma na kraju je ostala samo teorija, a u praksi je on nepostojan.

Zajednica sprskih opština složeno je pitanje, jer za prištinsku stranu njeno formiranje predstavlja "crvenu liniju".

Dačić: Prevarili su nas! 

Ministar inostranih poslova Srbije izjavio je za Informer da se od premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, očekuje da odmah formira Zajednicu srpskih opština.

Foto: Tanjug

 

- Mene su svi međunarodni faktori terali da potpišem Briselski sporazum. Prošlo je tačno 10 godina i šta se desilo? Prevarili su nas! Potpisao sam Briselski sporazum, a 10 godina ne može da se formira Zajednica srpskih opština. Pa kome će oni sad nešto da garantuju, kakav kredibilitet oni imaju - rekao je Dačić za Informer.

Prema njegovim rečima, danas, deset godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, od Aljbina Kurtija se očekuje da odmah formira Zajednicu srpskih opština i da je sledeći korak da se predstavi neka verzija Statuta ZSO. 

- Problem je što Kurti više nema gde i zato je sada opasan ovaj trenutak. Ako Kurti neće da formira ZSO, ostaje mu jedino da zaoštri situaciju na terenu i da dođe do incidenata, hapšenja, gde bi moralo da se kaže "ovo će morati da sačeka neka druga vremena" - istakao je Dačić.

Dijalog u Ohridu

U Ohridu je 18. marta ove godine održan sastanak evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija. Na poziv evropskog šefa diplomatije, u Ohridu se razgovaralo o sporazumu o implementaciji evropskog plana.

Foto: Insider/Aleksandar Jovanović Cile

 

Predsednik Vučić je nakon sastanka, koji je trajao 12 časova, rekao da je to bio pristojan i konstruktivan razgovor. 

- Ja verujem da će Prištinska strana ispuniti odmah formiranje ZSO, ako mi budemo želeli da istrajemo na EU putu, naš napredak biće cenjene i po tome koliko smo spremni da implementiramo dogovoreno - naveo je Vučić.

- Mislim ako je moguće da kažete da imate zrno zadovoljstva, ja mogu da kažem da imam zrno zadovoljstva, imali smo pristojan i konstruktivna razgovor. Naš posao je da kroz naša neslaganja, nađemo put do bolje budućnosti za srpski i albanski narod. Ne govorim da li je neko dobar ili loš sagovornik, na vama je da odlučite kome ćete da verujete. Meni je svejedno sa kim ću razgovarati iz Prištine - istakao je tada Vučić.

O ZSO

* Činiće je deset opština sa srpskom većinom severno i južno od Ibra

* Obuhvataće 20 odsto teritorije KiM
* Imaće zvanične simbole, predsednika veće, statut, odbor, administraciju
* Kontrolisaće policiju na svojoj teritoriji i kontrolisati i organizovati zdravstvo, školstvo, finansije, energetiku, infrastrukturu…
* Imaće mogućnost da blokira izvršenje odluka Prištine na svojoj teritoriji ukoliko smatra da su te odluke suprotne interesu Srba
* Imaće direktnu institucionalnu vezu s Beogradom, Srbija će moći da nesmetano finansira sve potrebe svog naroda u pokrajini

Formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu i Metohiji, koje je predsednik Vučić postavio kao uslov svih uslova u dijalozima Beograda i Pištine od sudbinskog je značaja za srpski narod. ZSO je najčvršća garancija opstanka i ostanka našeg naroda u južnoj pokrajini!

Srbija ni jednim jedinim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, kao što nije na bilo koji način ugrozila očuvanje mira, već nastavlja da se ponaša odgovorno i ozbiljno u rešavanju problema i otvorenih pitanja vezanih za južnu srpsku pokrajinu.

U samom briselskom dijalogu predstavnici Beograda nikada u proteklih 10 godina nisu prestali da se dosledno i odlučno bore za Zajednicu srpskih opština. Ona je za srpsku stranu bila tema na svakom sastanku, jer ne može biti kompromisa oko najelementarnije humanosti i zahteva da našem narodu bude dozvoljeno da traje i postoji tamo gde kontinuirano živi vekovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mara

pre 1 godinu

Срби на КИМ су сваки дана малтретирани и прогањани.Немају никаква права све док не буду добили ЗСО, које предсендик Вучић изричито тражи , неће моћи да живе нормално.

Alhemičar

pre 1 godinu

Приштина ускраћује сва права Србима са Космета. ЕУ-а ћути на све то и позива две стране на уздржаност и нормализацију односа. Па ко је овде луд ? Ми сигурно нисмо , ми смо испоштовали Бриселски споразум, они нису ни једну тачку из тог Споразума.

Lola

pre 1 godinu

Pristina i dalje misli i radi kako ona hoce.Vucic se i dalje drzi sporazuma od pre 10 god. i grčevito čuva mir u regionu.

Miloš

pre 1 godinu

Priština uskraćuje i ne ispunjava svoje obaveze,a EU ćuti.

Daki

pre 1 godinu

Prošlo je zaista dosta vremena a ZSO još uvek nije formirana i to samo zbog Albanaca koji odugovlače sa tim.

Sara

pre 1 godinu

Верујем да ће се Вучић изборити за већа права Срба на КИМ

Mara

pre 1 godinu

Srbija sve ispoštuje iz dogovora i uvek se dogovora pridržava, dok Priština ništa.

David

pre 1 godinu

Nadam se da će konačno Priština ispuniti svoj deo dogovora iz Briselskog sporazuma .

Miloš

pre 1 godinu

10 godina Priština nijeispunila svoje obaveze iz ugovora.

Jelica

pre 1 godinu

I posle 10 godina ZSO nije formirana, Priština nije ispunila svoju obavezu.

Jana

pre 1 godinu

Čitava decenija je prosla od Briselskog sporazuma i ZSO i dalje nema. EU mora da sedne i da razmisli sama sa sobom čemu onda pregovori ako Kurti ne ispunjava potpisano

Petar Todorović

pre 1 godinu

ЗСО је кључ опстанка Срба на својим вековним огњиштима. Управо због тога Албанци неће да формирају ЗСО, а ЕУ им прећутно то дозвољава !

Ivana

pre 1 godinu

Ja mislim da je konačno došlo vreme za formiranje ZSO.

gaga

pre 1 godinu

Jedva čekam dan kada će ZSO biti formiranja i ljudi na KIM malo odmoriti od svih problema.

miki

pre 1 godinu

10 godina nisu ispunili svoje obećanje i formirali ZSO, a Evropa im na to uredno ćuti.

Fićo

pre 1 godinu

Jedva čekam taj dana kada će EU da natera Kurtija da ispunjava obaveze.

Branka

pre 1 godinu

Nezkonito napadanje Kurtija na Srbe sa KiM ne prestaje a već je 10 godina da je potpisan Briselski sporazum. Vučić je formiranje ZSO postavio kao prioritet u dijalogu sa Albancima.

Dušan

pre 1 godinu

ЗСО-а мора бити формирана . Без тога нема наставка дијалога и разговора било где .

Dana

pre 1 godinu

Pristina ne prestaje sa bahacenjem i izivljavanjem nad neduznim narodom,i njihovom bezobrazluku nema kraja... Predsednik se na svaki moguci nacin bori za prava naseg naroda!

Obrenović

pre 1 godinu

Ovim oduglovačenjem Prištine,krše se osnovna ljudska prava našeg naroda na KIM.

Jaca

pre 1 godinu

Iz ovoga možemo jasno da vidimo da je Srbiaj spremna za mirno rešavanje svih rpoblema dok Priština odbija sve.

Milka

pre 1 godinu

Zahtevati hitno formiranje SZO, podrska za predsednika.

Ana

pre 1 godinu

Srbija ni jednim jedinim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum, dok Priština svoje nije ispunila.

aca

pre 1 godinu

nadamo se da ce potpisati napokon formiranje ZSO

Lule

pre 1 godinu

Deset godina je zaista dug period.Ovo što radi Kurti nad našim narodom na KIM treba da stane ,treba neko da mu stane na put.

Biksi

pre 1 godinu

Priština uopšte ne ispunjava obaveze koje je preuzela. Njima nije stalo do mirnog rešavanja problema.

joca

pre 1 godinu

Namerno Kurti nece da prizna formiranje ZSO,nego zeli da protera Srbe sa KiM,ali nece uspeti u tome

Kaja

pre 1 godinu

Priština namerno izbegava formiranje ZSO da bi mogla da maltretira Srbe na KIM

Aksa

pre 1 godinu

Podrška Vucicu koji se bori za svoj narod na KiM kao I očuvanju mira I teritorijalnog suvereniteta Srbije

Ana

pre 1 godinu

ZSO nije formirana, a ona bi bila najčvršća garancija opstanka i ostanka našeg naroda na KiM.

Miki

pre 1 godinu

Srbija je uvek poštovala dogovore koji su bili postignuti.

Miloš

pre 1 godinu

Da za 10godina niko nije reagovao,samo se odlaze,a Kurti non stop maltretira i provocira,stvarno nema smisla,do sada su valjda shvatili ko je kakav i ko zeli mir ,a ko probleme

Tamara

pre 1 godinu

Priština i dalje uskraćuje Srbima svoja prava i izbegava formiranje ZSO

Obrenović

pre 1 godinu

Ovo što radi Kurti nad našim narodom na KIM je zaista strašno.Konstantni napadi,ubistava.Svw to treba da stane.

Miki

pre 1 godinu

Nikada nismo kršili pravila niti postignute dogovore.

Jasmina

pre 1 godinu

Predsednik Vučić im je svima jasno stavio do znanja šta su naše crvene linije, ZSO je jedan od prvih uslova za dalji nastavak pregovora.

Ana

pre 1 godinu

Izgubljenih deset godina gde je mogao biti mir i stabilnost, sto je za dobrobit obe strane.

Jovan

pre 1 godinu

Nadamo se da ce sada potpisati i da na narod moze mirno da zivi ,a ne da strepi svakog dana. Proslo je 10 godina ,valjda ce stati na nasoj strani ovog puta

Olja

pre 1 godinu

10 godina čekamo da se ispoštuje dogovor potpisan davne 2013

Ana

pre 1 godinu

Briselski sporazum kao medjunarodni moraće da počne da se primenjuje kako od Srpske tako i od Albanske strane.

Miki

pre 1 godinu

Uvek smo težili saradnji i ostvarenju obostranih interesa.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Decenija od potpisivanja i još uvek nismo ispoštovani po pitanju SZO.

Miki

pre 1 godinu

Nadam se da će nakon onog sastanka koji će se održati u maju ove godine,konačno Priština popustiti ,i da će se formirati ZSO.

Samotaki

pre 1 godinu

Bojim se da ZSO jos neko vreme nece biti formirana

Iva

pre 1 godinu

Strašno je što se položaj Srba na KiM nije ni malo popravio od tada.

Mile

pre 1 godinu

Bez ispunjenja uslova da se formira ZSO nema daljih pregovora.

Rada

pre 1 godinu

Deset godina Priština ne postoje dogovor iz 2013,to se mora hitno promeniti

Kriss

pre 1 godinu

Proslo je mnogo godina,nema smisla. To konacno mora da se resi

Milena

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je neophodno kako bi se normalizovali odnosi i da bi Srbi na KiM bili bezbedni

Rada

pre 1 godinu

Mislim da će neko debelo da odgovora za uskraćivanje osnovnih prava Srbima na KiM.

Miki

pre 1 godinu

Srbija nikada nije kršila sporazume i kvarila dogovore.

Jelena

pre 1 godinu

Mora Kurtija da stisnu strane sile kako bi se opametio.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Bezbednost našeg naroda je najbitniji za nas sve zato nma je bitno da SZO formira.

Samotaki

pre 1 godinu

Mislim da EU mora da izvrsi veci pritisak na Kurtija da bi se formirala ZSO

Rada

pre 1 godinu

Srbi su od strane albanaca na KiM ugroženi do maksimuma.

Laki

pre 1 godinu

Dogovor potpisan 2013 koji je trebalo da uspostavi dobre odnose još uvek ne poštuju oni koji su ga potpisali

Miki

pre 1 godinu

Srbija će ostati dosledna svojoj politici i zahtevaće formiranje ZSO kao uslov za dalje pregovore.

Miki

pre 1 godinu

Sve vreme su se trudili da nam skrate osnovna prava,Srbija se uvek zalagala za mir.

Iva

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je neophodno jer Kurti koristi svaku priliku da teroriše Srbe na KiM.

Una

pre 1 godinu

Kurtiju dok ne podvikne Bajden, neće ništa da preduzme.

Rajka

pre 1 godinu

Neće više Priština moći da koči formiranje ZSO.

Jovana

pre 1 godinu

Nepostovanje Briselskog sporazume nije ni uvod u formiranje SZO.

Samotaki

pre 1 godinu

Ako Kurti ne bude nateran od strane zapada nece nista formirati

ceca

pre 1 godinu

Primena Briselskog sporazuma je obavezujuća i za Srbe i za Albance

Obilić

pre 1 godinu

Neće Kurti moći još dugo da voda. SAD i EU su promenile ploču.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Srpski narod trpi terora Kurtija ali isto tako je SZO potrebno formirati da bi se njihova bezbednost osigurala.

Bibili

pre 1 godinu

Pristina ne postuje sporazum i krsi osnovna ljudska prava. Kada ce tome doci kraj,kada ce ljudi moci normalnobda zive.

Aca

pre 1 godinu

Branićemo naše interese i čuvacemo mir i stabilnost

Laza

pre 1 godinu

Vučić će nastaviti sa hrabrom borbom da obezbedi našem narodu na KIM normalan život.

Mile

pre 1 godinu

Ovaj uslov svih uslova mora da se ispuni, htela to Priština ili ne.

Samotaki

pre 1 godinu

Mnogo godina se vuce mislim xda je krajnje vreme da albanci pocnu da ispunjavaju dogovoreno

Miki

pre 1 godinu

Cilj Republike Srbije je uvek bio mir i očuvanje mira.

Maja

pre 1 godinu

Sloga i jedinstvo naseg naroda je najvaznija, svi zajedno se borimo za svoju zemlju, celovitost i Srbe na Kosmetu.

Ana

pre 1 godinu

Borba za prava Srba na KiM je primarna jer Kutijev teror postaje sve veći. Zato je ZSO prioritet.

Aleksa

pre 1 godinu

Prosla je Cela decenija,valjda im je dovoljno i da ce sada napokon potpisati formiranje ZSO,nista ne trazimo mnogo samo da se ne dira nas narod na KiM

Rajka

pre 1 godinu

Nad Srbima na KiM albanci sprovode zastrašivanje i teror.

Petar

pre 1 godinu

Briselski sporazum je jedini kec u rukavu koji imamo trenutno u svim pregovorima. Postavlja se pitanje, da li će se i ostali sporazumi poštovati od druge stra kao i ovaj ili će se ipak EU uključiti u rešavanje tog problema umesto u podržavanju druge strane.

Relja

pre 1 godinu

Zapad mora da učini nešto i da primora Kurtija da sprovede potpisani dogovor.

Miki

pre 1 godinu

Mir i očuvanje mira i stabilnosti pre svega,a druga strana svi znamo kako i dan danas postupa.

Miki

pre 1 godinu

Srbi na KiM žive u strahu za svoj život i svoju imovinu.

Katarina

pre 1 godinu

Osnovno pravno srpskog naroda je formiranje ZSO i to im niko ne moze oduzeti. Put jeste trnovit do tog cilja ali ne i neostvariv

Samotaki

pre 1 godinu

Kurti je preterao malo malo pa se negde moze procitati da izjavljuje da nece formirati ZSO

Sudija Ris

pre 1 godinu

Srbija je jedina strana koja je na konkretan nacin pokazala da zeli dalju stabilizaciju odnosa sa Albancima

nona

pre 1 godinu

Zato sto Pristina nije ispunila svoju obavezu iz Briselskog sporazuma o formiranju ZSO, svakako je kriva EU.

Nikola

pre 1 godinu

Србији је доста ратовања и страдања и зато Вучић данас води политику мира и нормализације односа са Албанцима како више нико не би страдао.

Maja

pre 1 godinu

Srbija neće odustati od svojih prava i od pomoći svom narodu na KIM.

Sudija Ris

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je i posle 10godina prioritet za Srbiju

Nemanja

pre 1 godinu

Dokle god EU podržava svoje čedo Prištinu u nepoštovanju Briselskog sporazuma, nema svrhe potpisivati druge sporazume, jer se već unapred zna ishod poštovanja istih.

Sanja

pre 1 godinu

Nasa otadzbina Srbija je na politickoj platformi ciji put ne krivuda ne ukrsta se niti sece sa drugim putevima

Mia

pre 1 godinu

Glavna ideja iz Briselskog sporazuma nije ispoštovana i mi imamo svo pravo da na tome insistiramo jer da postoji ZSO Kurti ne bi mogao ovako lako da teroriše Srbe na KiM.

Ceca

pre 1 godinu

Vučić se svim silama bori za očuvanje mira i stabilnosti.

ceca

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je osnovni uslov za dalje pregovore

Deja

pre 1 godinu

Kurti više nema izlaza,ako ne formira ZSO jedino mu ostaje pravljenje haosa na KIM.

Milena

pre 1 godinu

Pristina idalje terorise srpski narod sto je uzasno..

Maja

pre 1 godinu

Vučić je čovek koji se uvek zalaže za mir I stabilnost!

Sudija Ris

pre 1 godinu

U cilju stabilizacije odnosa Srbija je nacinila konkretne koraka, dok je formiranje ZSO prioritet za Srbiju, siptarska strana nije nista preduzela za 10 god

Miloš

pre 1 godinu

Nemojte da smo smešni, Priština nikada neće da poštuje taj sporazum njih samo zanima nezavisno Kosovo, Kosovo u UN, al tako mogu jer ih štiti EU i podržava u svemu tome.

Mila

pre 1 godinu

ZSO mora biti uslov svih nastavaka dijaloga jer Srbi na KiM podnose Kurtijev teror svakodnevno.

Goran

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je i dalje preduslov Beograda za svaki dalji dijalog

Dada

pre 1 godinu

Pristinski teror se idalje nastavlja i bice tako dok se ne formira ZSO

Rada

pre 1 godinu

Proslo je 10 godina i nista se nije uradilo . Pristina ne postuje sporazum a formiranje ZSO je prioritet kako bi se ljudi na KiM osecali bezbedno

Tatjana

pre 1 godinu

Do kad će Priština biti pošteđena primene i poštovanja Briselskog sporazuma?

Maja

pre 1 godinu

Pametnim pregovorima i dobrom politikom Vučić je doveo Kurtija do bezizlazne situacije.

Goran

pre 1 godinu

ZSO je jedina institucija koja Srbima na KiM može pružiti bezbednost

Zare

pre 1 godinu

EU je šiptare nagradila viznom liberalizacijom za ugnjetavanje Srba, znači da sve polazi od njih.

Boro333

pre 1 godinu

Bez Vucica bi Kosovo odavno bilo izgubljeno. Bori se sam protiv svih i svaka mu cast. Kurti je teski kriminalac i fasista.

Dusan

pre 1 godinu

Kurti mora da shvati da nista ne postize odlaganjem formiranja ZSO, kada ce se to desiti kad tad!!

Jeca

pre 1 godinu

Albanci su prevrsili svaku meru,ni 10 godina od potpisivanja nisu sproveli potpisano u delo.

Vesna

pre 1 godinu

Pristina, je ta koja ne postuje nikakav dogovor Srbi nemaju prava , sramno

Tanja

pre 1 godinu

Beograd je ostao dosledan svojim zahtevima u dijalogu između Beograda i Prištine i ne odustaje od formiranja ZSO

Nedeljko

pre 1 godinu

Услов свих услова јесте формирање ЗСО-а, без тога нема напретка у дијалогу !

Dejana

pre 1 godinu

Vučić je istrajati i uspeti u svojoj nameri da formira ZSO i da zaustavi Kurtija u nameri da nam nasilno oduzme KiM.

Bole

pre 1 godinu

Sada je već svima jasno da dok god ne bude formirana ZSO,neće biti napretka u dijalogu!

Maja

pre 1 godinu

Licemerju EU nema kraja, da su hteli da se osnuje ZSO odavno bi pritisli šiptare da to urade.

Danko V

pre 1 godinu

Srbija će i dalje insistirati da Priština formira ZSO i to odmah.

Marija

pre 1 godinu

Kurti mora da shvati da nas ovim njegovim postupcima samo ojacava i da necemo pod pritiskom popustiti

Silvija

pre 1 godinu

Vec je proslo 10 godina od potpisivanja sporazuma a da Pristina nista nije potpisala, jos jednom je dokazano da Srbi nemaju prava

Jaca

pre 1 godinu

Ako misle da ovaj problem bude rešen, zapad će morati da se konkretnije i ozbiljnije uključi u ove pregovore.

Sandra

pre 1 godinu

Od kad je potpisan sporazum Pristina nista nije ispostovala

Goran

pre 1 godinu

Kurti na sve načine izbegava ispunjenje obaveze iz Briselskog sporazuma, a pored toga nastavlja da teroriše Srbe na KiM

Sasa

pre 1 godinu

Odnos Beograda i Prištine je loš, ali Vučić čini sve da se to reši.

Dijana

pre 1 godinu

I posle 10god ZSO nije formirana. To ide na teret međunarodne zajednice

Baja

pre 1 godinu

ZSO nikada neće biti osnovan, šiptari bi to možda i uradili ali Brisel i Berlin nedaju.

Mila

pre 1 godinu

Vučić se uvek bori za mir i stabilnost, nadam se da će konačno doći do normalizacije odnosa i da će naši ljudi na KiM živetu u miru.

Milica

pre 1 godinu

Šiptari će poštovati samo onaj sporazum u kome oni dobijaju sve, a mi ništa, a pitanje je da li bi i to poštovali.

Ljiljana

pre 1 godinu

Krajnji rok ispoštujte" Briselski sporazum" gospodo iz Prištine, i ne uskraćujte Srbima formiranje" Zajednica srpskih opština ".

Tanja

pre 1 godinu

EU mora prema Kurtiju da zauzme oštriji stav i natera ga da formira ZSO

Mirka

pre 1 godinu

Sramotno koliko godina je prošlo od potpisivanja Briaelskog sporazuma, a zahtev da se formira SZO nikada nije ispunjen.

Miki

pre 1 godinu

Kurti radi samo šta mu zapad i amerikanci kažu, pa bi i oni mogli jednom da pokažu iskrenu volju da se ovaj konflikt razreši.

Lea

pre 1 godinu

Vučić neće stati dok interesi Srbije ne budu ostvareni.

Jelena

pre 1 godinu

Od kad je potpisan Brisleski sporazum Pristina evo vc godina nista nije ipsunila i time se jasno stavlja do znaanja da Srbi nemaju prava vazno je da Siparima ide dobro

Miki

pre 1 godinu

Skandalozno je kroz sta prolazi nas narod na KiM. Nadam se brzom resenju za nase ljude.

Rade

pre 1 godinu

Uvek se samo Srbija drzala dogovora,Pristina nije nista ispostovala

Mikeli

pre 1 godinu

Da je ZSO formirana u skladu sa četiri sporazuma iz 2013. i 2015. godine mi bismo danas na KiM imali mnogo stabilniju bezbednosnu situaciju!

Goran

pre 1 godinu

Sramota je što EU ne preduzima ništa konkretno ka ispunjenju briselskog sporazuma i formiranja ZSO

Bane

pre 1 godinu

Iza šiptara stoje Berlin, Brisel, vašington, sve veliki igrači i mogli su da nateraju šipce da osnuju ZSO ali nisu, nije im u interesu.

Violeta

pre 1 godinu

Strasno je sto Pristina nije ispostovala ni jedan sporazum koji je potpisan

Branko N

pre 1 godinu

Sve dosadašnje postignute dogovore, Srbija je ispunila i zbog toga sada insistira da i svoje obaveze ispuni i Priština.

Una

pre 1 godinu

Vučić će učiniti sve da Srbi na KiM budu bezbedni i da KiM ostane deo Srbije.

Tijana

pre 1 godinu

10 godina je proslo od potpisivanja briselskog sporazuma u kome je sustina formiranje ZSO da bi time obezbedili mir i stabilnost i jos uvek nista od toga, jer Pristini se tako moze.

Jela

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da Priština ispuni svoj deo dogovora

Marija

pre 1 godinu

Kurti izbegava formiranje ZSO već 10godina. Pitanje je do kada će mu to biti tolerisano

Ljuba

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je kljucna stvar za nas narod i moramo vrsiti pritisak i na evropske institucije i na Pristinu sa se to ostvari...

Mile

pre 1 godinu

Desilo se to da Pristina zeza pola sveta i neko je za to pokriva!

Bole

pre 1 godinu

Može Priština da odugovlači,da se pravi luda,ali bez formiranja ZSO neće biti napretka u pregovorima!

Tijana

pre 1 godinu

Deset godina Siptari pod patronatom zapada nista nisu uraditi po pitanju ZSO.

Koja

pre 1 godinu

Nema od ZSO ništa, tako ne želi ni EU ni SAD.

Smilja

pre 1 godinu

Srbi trpe veliku nepravdu, ni jedan Briselski sporazum Pristina nije ispostovala vec 10 godina sramota

Draga

pre 1 godinu

Kurti vrši pritisak na Srbiju i sprovodi svoje basilne delatnosti, ali će Srbija uz Vučića tome stati na put.

sasa

pre 1 godinu

Tuzno je to sto Pristina ni posle 10 godina nije ispunila obavezu iz sporazuma, a jos tuznije sto EU godinama precutno odobrava takvo ponasanje.

Jelena

pre 1 godinu

Pristina nikad nije ispostovala ni jedan sporazum koji je potpisan , sramota

Mitar

pre 1 godinu

Srbi na KiM jsu dobili pojacani teror od extremista.

Dragan

pre 1 godinu

Iako predstavnici lazne i takozvane drzave odlazu, i medjunarodna zajednica cuti na ovo pitanje ja sam siguran da ce predsednik Vucic i nejgov pregovaracki tim uspeti inpobediti u pregovorima

Branko N

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je uslov svih uslova i zbog toga Srbija insistira da to Priština formira i to odmah.

Kosta

pre 1 godinu

Kurti je i sam rekao da od ZSO nema ništa, zapadne sile stoje iza njih i nadam se da će se raspored snaga u svetu promeniti u našu korist, a onda.....

sasa

pre 1 godinu

ZSO i dalje ostaje kao uslov svih uslova da bi se nastavili pregovori i da bi imali zapravo smisla-.

Kaca

pre 1 godinu

Sramno kako se EU ponasa prema Pristini koja deset godina ne implementira dogovor o osnivanju ZSO.

Bojana

pre 1 godinu

Jako sam kivna na činjenicu da svet ćuti i toleriše sve ovo što Albanci rade Srbima na KiM.

Tito

pre 1 godinu

Demokratija u izvedbi siptara znaci nastavak ciscenja Srba sa KiM.

Zoza

pre 1 godinu

Sa 10 godina dete se već kompletno opismeni, a Kurtijevci se nisu pomerili ka civilizovanosti.

Gaga

pre 1 godinu

Vucic je bezbroj puta dokazao svoj patriotizam i da za njega politika nije samo vlast nego interes gradjana Srbije. Narod na KIM živi u za nas nezamislivo teškim usluvima i zato ZSO naš prioritet..

tale

pre 1 godinu

bliži se trenutak kada će Priština morati ovaj uslov da ispuni

Branko

pre 1 godinu

Pristina mora da pristane na osnivanje ZSO, to mor ada bude nas glavni cilj i da se sva nasa politicka snaga usmsri u tom pravcu u pregovorima... samo tako ce nas narod na KiM dobiti normalne uslove za zivot

Vera

pre 1 godinu

Sve ove godine Srbija ispunjava sve moguce dogovore a krajnje je vreme da i Pristina to pocne da radi.

Sonja

pre 1 godinu

Vučić se lavovski bori da se poštuje Briselski sporazum!

Banćo

pre 1 godinu

Postavlja se pitanje koja je svrha pregovarati ako Priština sabotira ono što se dogovori.

Laki

pre 1 godinu

Iza šipaca stoje najveće zapadne sile i dok je tako od ZSO nema ništa, vremena se menjaju i šipci moraju da razmišljaju o tome.

Darko

pre 1 godinu

Vucic je jedini politicar koji će uciniti sve da zastiti gradjane na Kosmetu i da se formira ZSO.

stefan

pre 1 godinu

ZSO kao preduslov normalizacije odnosa na KIM i opstanka naseg naroda dole.

Mira

pre 1 godinu

Ovaj desetogodišnji period od potpisivanja Briselskog sporazuma je dokaz da nije dovoljno samo potpisati sporazum, već je potrebna i odlučnost i politička volja da se on sprovede u delo.

Suncica

pre 1 godinu

Da li će Kurti ikada snositi posledice za to što očigledno odbija da sprovede ono što je dogovoreno i potpisano?

Ivona

pre 1 godinu

Bitan sastanak za odnosne i saradnju izmedju Srbije i Svedske. Ocekujemo nove sporazume koje se ticu obe zemlje.

Grof

pre 1 godinu

Siptari i Kurti ce na sve nacine gledati da izbegne formiranje ZSO.

Saska

pre 1 godinu

Sramta je da Pristina vec 10 godina nije ispostovala ni jedan sporaym koji je potpisan sramno

Vanja

pre 1 godinu

Bezbednost i opstanak Srba na KIM je prioritetni cilj a jedini način da se to ostvari je ZSO

tale

pre 1 godinu

10 godina Srbija čeka da se pokrenu institucije međunarodnog prava

Mira

pre 1 godinu

Nedostatak napretka u formiranju Zajednice srpskih opština pokazuje da postoji nedostatak političke volje u Prištini da se ovaj sporazum sprovede u delo.

Role

pre 1 godinu

Ničija nije gorela do zore pa tako neće ni arnautima, imperije padaju i šta će onad biti sa njima, neka razmišljaju.

Suncica

pre 1 godinu

Uz čiju podršku Kurti sme da odbija formiranje ZSO?

Filip

pre 1 godinu

Decenija prošla, a položaj Srba sve gori, jer svet se pravi slep i nem na sve ovo.

Bore

pre 1 godinu

Srbija je sve ispunila a Brisel ništa pošto je i on potpisnik sporazuma, Priština je njihovo čedo.

Mira

pre 1 godinu

Nepoštovanje sporazuma i konstantno obespravljivanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji je zabrinjavajuće i pokazuje da postoji nedostatak vladavine prava i poštovanja ljudskih prava.

Ranka

pre 1 godinu

I ako su okolnosti izuzetno teske i naporne nemamo prava da odustanemo već moramo da nastavimo da se borimo za sve građane na KIM.

Kosta

pre 1 godinu

10 godina od kad je potpisann Briselski sporazum a Pristina nije nista ispostovala, i Srbima su uskratili vec 10 godina na ljudksa prava , dokaz da medjunarodna zajednica ne misli na zivote Srba na Kim sramno

Fiko Halimić

pre 1 godinu

Formiranjem ZSO, Kurti više ne bi mogao da sprovodi teror nad Srbima na KiM i zbog toga on i odbija da formira ZSO.

Patak

pre 1 godinu

Vucic ce i u Briselu 2.maja insistirati na ZSO, jer to je bila obaveza Pristine iz Briselskog sporazuma, to sigurno.

tale

pre 1 godinu

međunarodno pravo je zatajilo , ne samo u slučaju Srbije nego u celom svetu

Nadezda

pre 1 godinu

Zapad daje vetar u ledja Kurtiju i podsteh da nastavi tako da se ponasa davanjem vizne liberalizacijje

Sveja

pre 1 godinu

Srbija ima jasno definisan cilj ali ono što ne smemo zanemariti jeste bezbednost svih gradjana koji zive na KiM

Mira

pre 1 godinu

Nepostojanje Zajednice srpskih opština otežava život Srbima na Kosovu i Metohiji i stvara ozbiljne prepreke za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Miki

pre 1 godinu

Uprkos svim izazovima najvažnije je sačuvati narod koji živi u izuzetno lošim i teškim uslovima.

Miša

pre 1 godinu

Šiptari su se osilili jer iza sebe imaju mentore koji su im dali državu nastaloj na srpskoj krvi, oteto-prokleto, vratićemo mi to kad-tad.

Rale

pre 1 godinu

Mi smo ispoštovali sve što je EU od nas tražila, a oni? Naravno da nisu.

Pile

pre 1 godinu

Najvažnije od svega je da sačuvamo bezbednost gradjana na Kosmetu

Pavlovic

pre 1 godinu

Formiranje ZSO bi znatno olaksalo situaciju i mnogo bi znacila Srbima na KIM.

Mira

pre 1 godinu

Nedostatak poštovanja prema manjinama, poput srpske, na Kosovu i Metohiji je zabrinjavajući i mora biti adekvatno rešen.

tale

pre 1 godinu

da li je iko u međunarodnoj zajednici svestan koliko se u slučaju Briselskog sporazuma i njegovog nepoštovanja narušava međunarodno pravo

Jela

pre 1 godinu

Ono sto je za srpski narod najbitnije jeste da se uspostavi mir na teritoriji KiM

Dušan

pre 1 godinu

Situacija po Srbe i ostale nealbance je sve teža.

Kali

pre 1 godinu

Umesto da kazne Kurtija i siptare, zapad ih nagradjuje, a samim tim daju im podrsku i odobrenje tako da se ponasaju prema Srbima na KiM.

Fiko Halimić

pre 1 godinu

Te svoje uslove koje Kurti izmišlja za formiranje ZSO, može da ih okači mačku o rep. Briselski sporazum je tačno utvrdio šta ZSO treba da sadrži i to niko neće menjati.

stevica

pre 1 godinu

Vucic je neko ko se nesebicno daje i lavovski bori za Srbe na KIM, uprkos teskoj situaciji..

Era

pre 1 godinu

Naše teritorije su stalno bile pod nekom okupacijom, tako je vekovima i uvek smo uspeli da se oslobodimo, tako će biti i sa Kosmetom kog su okupirale NATO i arnautske snage.

Maja

pre 1 godinu

ZSO je i uslov i cilj. Kad bi svi postovali sporazume sve bi bilo bolje.

Dare

pre 1 godinu

Dosta je bilo! Vreme je da se podvuče crta i da se jasno stavi do znanja da se Srbija ne predaje, niti će!

Marija

pre 1 godinu

Ispoštovali smo svako slovo sporazuma, dok se za Albance to ne može reći.

Dalila

pre 1 godinu

Deset godina od Briselskog sporazuma je bilo mrtvo slovo na, papiru, a izgleda da ce tako i ostati sto se tice siptara i terorista.

Tara

pre 1 godinu

Da,potpisan je sporazum koga se pridrzavala samo jedna strana,Srbija

Suncica

pre 1 godinu

Ovako sramno ponašanje šiptara će ući u istoriju, ali očigledni ni Kurti ni EU ne brinu o tome.

Balsa

pre 1 godinu

Osnova bilo kakvog razgovora za nas ce biti formiranje ZSO

Mitar O

pre 1 godinu

Deset godina Srbija čeka da se Priština smiluje i ispuni sve ono što je do sada dogovoreno i više neće da čeka.

Macak

pre 1 godinu

Borba za KIM je pre svega borba za ocuvanje nacionalnih interesa, ali i za opstanak naseg naroda u pokrajini.

golden sabre 2023

pre 1 godinu

Dajte nam ZSO, pa da proglasimo istorijsku pobedu pičkoustog faraona ?

Suncica

pre 1 godinu

Jedina strana koja tu želi da se nađe rešenje i dođe do formiranja ZSO je Srbija.

Vida

pre 1 godinu

Sramotno je to sto je situacija nasem narodu na KIM i dalje ista,a Brisel nista ne preduzima.

Tina

pre 1 godinu

I ne treba niko nikada da odustane od svojih prava na normalan život u svom domu i svojoj domovini. Vučić svim silama se bori za normalan život gradjana Srbije.

Nikoleta

pre 1 godinu

Srbija se uvek zalagala za mir i stabilnost i na KiM i u globalu uopšte.

Stanicka

pre 1 godinu

Dobili smo deset godina kakvog takvog mira, ali dokaskom Kurtija napadi na Srbe su se pojacavali, preko 300 napada je bilo do sad.

Vida

pre 1 godinu

Brisel se pravi da ne vidi probleme koje imaju naši ljudi na KIM.

Rasta

pre 1 godinu

Jednim delom je i EU kriva sto do sada nije formirana ZSO, jer sve vreme precutno odobrava i tolerise ponasanje Pristine.

Drina

pre 1 godinu

Amerika je poslala oštro upozorenje Kurtiju da će ZSO biti formirana sa njim ili bez njega. Kako stvari stoje izgleda da će biti bez njega.

Goran

pre 1 godinu

Jedino je Vučić vratio temu Kosovo za pregovaracki sto.

Nina

pre 1 godinu

Nama ovaj Briselski sporazum nije nista pomogao niti doneo nesto dobro

Suncica

pre 1 godinu

Samo Vučić zna koliko su teški razgovori sa Kurtijem i koliko napora ulaže da ignoriše sve njegove provokacije.

Vera

pre 1 godinu

Toliko o tome da ni posle 10 godina ne može d se resi nista za nas narod koji je na KIM.

Aco

pre 1 godinu

Naša zemlja vodi politiku mira i to treba poštovati. EU kao da štiti Albance, a to nije fer.

Vida

pre 1 godinu

Brisel bas briga za Srbiju i njen narod ,po svemu to pokazuju.

tale

pre 1 godinu

Briselski sporazum je sramota međunarodne zajednice koja nije u stanju da izvrši pritisak na Prištinu da ga sprovede

Plavooki

pre 1 godinu

Ma koliko da bila teska situacija, drzava ce uciniti sve da sacuva mir i stabilnost na KIM..

Tinica

pre 1 godinu

Pristina nike ispostovala nista iz ovog sporazuma i niko nije reagovao

Tarik

pre 1 godinu

Potpisi ne vrede mnogo ako ih se Prištinska strana ne pridržava a u tome ima podršku zapada.

Tanja

pre 1 godinu

Gradjani KIM srpske nacionalnosti doživljavaju teror. Svakodnevno ih maltretiraju i oduzimaju im prava na normalan život. ZSO mora da bude prihvaćena.

Nika

pre 1 godinu

Ako je Brisel sila i ako hoće da pokaže da može nesto da uradi,onda treba da se založi za resenje.

Danko V

pre 1 godinu

Ako je Evropi stalo do mira na KiM, onda mora da upozori Kurtija da se ne igra vatrom.

tale

pre 1 godinu

nadamo se da će nakon 10 godina neko uspeti da natera Prištinu da sprovede sve odredbe iz Briselskog sporazuma

Ranko

pre 1 godinu

Od starta igramo fer i pošteno, poštujemo sve i svakoga, ali se to ne može reći za suprotnu stranu.

Cuperak

pre 1 godinu

Mir, stabilnost, sigurnost pre svega, to je ono sto moramo obezbediti nasem narodu na KIM.

Alex

pre 1 godinu

Treba da se potpise novi sporazum i da postuju obe strane to a ne samo jedna kao sto je u ovom slucaju bilo

Kosara

pre 1 godinu

Nastavljamo borbu, borimo se za nas narod i nasu zemlju.

Vlada

pre 1 godinu

Prošlo je deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma a predstavnici Prištininskih vlasti još nisu formirali ZSO na KIM.

Branko

pre 1 godinu

Zasto se uopšte potpisuje nesto što neće biti ispoštovano.

Milka

pre 1 godinu

Vučić neće dozvoliti više Kurtijevo iživljavanje nad Srbima, ZSO se mora formirati

Dragan J

pre 1 godinu

Ako je Evropi stalo do mira na KiM, onda mora da upozori Kurtija da se ne igra vatrom.

Petar

pre 1 godinu

ZSO jeste uslov svih uslova da bi došlo do stabilizacije na KiM.

jovana

pre 1 godinu

Срамно је што још увек ЗСО није формиран

Ana

pre 1 godinu

ZSO je glavni uslov koji Albanki narod mora ispoštovati.

Markonikolic

pre 1 godinu

Kurti će uskoro shvatiti da ne može biti kako je on zamislio i da se potpisani sporazumi moraju poštovati.

tale

pre 1 godinu

svako ko i malo poštuje i razume međunarodno pravo zna da je nepoštovanje odredaba iz Briselskog sporazuma velika sramota za međunarodnu zajednicu

zeka

pre 1 godinu

oni se prave pametni u Pristini a ne mogu nesto na papiru da prihvate.

jovana

pre 1 godinu

Какав кредибилитет има мешународна заједница када Курти избегава формирање ЗСО

Duško S

pre 1 godinu

Srbija je spremna i sposobna da svom narodu na KiM osigura miran i bezbedan život i to moraju svi da znaju.

jovana

pre 1 godinu

Курти не сме ускраћивати људска права Србима на КИМ

Lena

pre 1 godinu

ZSO mora sto pre biti formirana. To je jedini nacin da se zastiti srpski narod na KiM. Kuriju treba stati na put da bi prestao da se izivljava nad neduznim Srbima.

jovana

pre 1 godinu

Став Београда је јасан , не може се кренути у даље решавање проблема док се ЗСО не формира

jovana

pre 1 godinu

Србија води јасну политику и спремна је за мирна решења и договоре

Dana K

pre 1 godinu

Vučić je i u Briselu i u Ohridu ponovio da Srbija neće nikada priznati lažnu državu Kosovi niti će pristati da uđe u UN.

jovana

pre 1 godinu

Србија 10 година чека формирање ЗСО

jovana

pre 1 godinu

Изгубљено је десет година могло је одавно доши до нормализације односа са Приштином

Marinko R

pre 1 godinu

Srbija se neće nikada odreći ni pedlja svoje teritorije i to mora da zna i Kurti i svi njegovi mentori.

tale

pre 1 godinu

Srbima sa KIM niko više ne može da objasni zašto još uvek nisu dobili ZSO

jovana

pre 1 godinu

Међународна заједница треба да приволи Приштину да испуни споразум

Vera

pre 1 godinu

Ono sto je ostalo jeste to da Pristina sada ispuni svoj deo sporazuma!

jovana

pre 1 godinu

Вучић подржава Србе са КИМ

jovana

pre 1 godinu

Вучић се на све начине труди да Срби на КИМ живе нормално

Goran

pre 1 godinu

Koliko Srbija postuje sve i trudi se da odnosi budu korektni, toliko Pristina zateze.

Joka

pre 1 godinu

Suština Briselskog sporazuma jeste da imamo normalizovane odnose, mir i stabilnost u našoj zemlji.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

10 GODINA OD POTPISIVANJA BRISELSKOG SPORAZUMA, I ŠTA SE DESILO? Desilo se da je Aleksandar Vučić u međuvremenu Šiptarima poklonio sve što je mogao pokloniti: zdravstveni, energetski i vodni sistem, zemljišne i katastarske knjige, a dao im je i nezavisnost (to što nije potpisao nezavisnost Kosova* ništa ne znači, jer po Bečkoj konvenciji potpis nije obavezan) a Srbi će dobiti ZSO i to će imati isti značaj kakav ima lovačko udruženje - ali bez prava da na oružje i municiju - ili šahovski klub, ili udruženje ljubiteljki vezenja goblena. A kad Kurtiju kažu Amerikanci da pristane na formiranje ZSO (,,Kosovo* nema svoju politiku, našu politiku vodi Amerika'' - rekao Ramuš Haradinaj) to će Vučićevi dupeuvlakački vlasnici i(li) urednici medija tupavim simpatizerima srpskog veleizdajnika slavodobitno predstaviti kao ogromnu pobedu njegove pametne i rodoljubne politike a krivozubi i ne baš lepo vaspitan srpski ambasador u Americi da ,,foka pokretima'' ruku aplaudira i usana razjapljenih u smeh kaže da je to 10 : 0 za Srbiju.

Vlada

pre 1 godinu

I posle deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, Priština i dalje nastavlja svoj teror nad Srbima i uskraćuje i sva životna prava i slobode kretanja na KIM.

Ena

pre 1 godinu

Dok Priština ne formira ZSO besmisleni su svi dalji pregovori.

Nale79

pre 1 godinu

Priština odbija da ispuni svoju obavezu svet i Evropa ćute na bahatosti od Kurtija a Srbija mora sve obaveze ispuniti.

Predragm

pre 1 godinu

Nisu siptari ludi da prave drzavu u drzavi ko Dodik. Nema od toga nista kao ni priznanja Kosova od Vucica. Rat u Ukrajini ce se zavrsiti, Srbija ni svet kao ni Kina nece priznati Donjeck ni Lugansk u sastavu Rusije. I pocinje hladni rat koji ce trajati 10 godina do smrti Putina. Maskova raketa od 100m niko ne moze srusiti a napunjena sa 100 nuklearnih bombi kada bi se vinula u kosmos i odatle pala na Moskvu nestalo bi pola Rusije a krater dubine 500 metara i sirine 100 kilometara bi ostali od Moskve. No Rusia no problem with only one rocket.

Aleksandra

pre 1 godinu

Vučiću je Srbija i srpski narod na prvom mestu . Predsednik Vučić je iskreni borac za prava srba na našem kosovu. Naš narod na KiM, ali i u celoj Srbiji zna koliko je značaj formiranja ZSO. Mi ne tražimo ništa što odavno nije sporazumom dogovoreno!

Daki

pre 1 godinu

Desio se pozivni broj gazivode jarinje i brnjak i to sve od2012 za vreme ove vlasti a za vreme one vlasti trebalo bi skuvati litar kafe kolko toga ima da se kaze i to sve u korist šiptara.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija