• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.04.2023

08:45 >> 10:28

OTADŽBINA ISPRED SVEGA! Veliki prikaz sposobnosti Vojske Srbije - Predsednik Vučić završio obilaženje naoružanja

Informer

Politika

OTADŽBINA ISPRED SVEGA! Veliki prikaz sposobnosti Vojske Srbije - Predsednik Vučić završio obilaženje naoružanja

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" u Batajnici.
12.28 - Vučić ispratio Orbana

Predsednik Vučić ispratio je mađarskog prijatelja Viktora Orbana.

11.55 - Predsednik Srbije obilazi naoružanje i vojnu opremu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu mađarskog premijera Viktora Orbana obilazi naoružanje i vojnu opremu na aerodromu Batajnica.

- Ponosan sam na našu vojsku.

- Cena i kvalitet je izvanredan - rekao je Vučić. 

- Kada imate jeftinu pretnju iz vazduha, morate da odgovorite jeftinim naoružanjem, to smo videli sada u Ukrajini. Mi sada ponovo obnavljamo Sterele i imamo ih mnogo - naveo je Vučić. 

Predsednik je razgovarao i sa pripadnicima Vojske Srbije.

- Sada ste sa platama malo bolji - rekao je Vučić i poželeo im srećan rad. 

 

 

Predstavljen je i modernizovani "Miloš". 

Gostima je predstavljen i "lazar 3". 

Predsednik Vučić je gostima predstavio i unutrašnjost "lazara". 

- To je izum naše pameti. Polako se približavamo onome što se u Ukrajini pokazalo kao najpotrebnije, To su višecevni bacači raketa. To su sve stvari koje do sada niste imali priliku da vidite - naveo je Vučić. 

Kako kaže sada moramo da se posvetimo municiji i da je čuvamo za sebe. 

- Svi u Evropi znaju za "noru". Relativno jeftina a veoma uspešna - navodi on. 

- Zainteresovani su za svaku vrstu saradnje i oni sa nama i mi sa njima - rekao je Vučić misleći na mađarske prijatelje. 

- Nismo imali ništa. Ni modernizovane tenkove, a kamo li sve ostalo - istakao je predsednik. 

 

11.45 - Održan defile Vojske Srbije

Uz Marš na Drinu i nalet aviona migova-29 koji su prleteli brzinom od 1.000 kilometara na čas, nakon čega je bio nalet modernizovanih "orlova", održan defile Vojske Srbije.

11.35 - Defile pripadnika različitih specijalnih jedinica

Početak defilea pripadnika različitih specijalnih jedinica - prvi put na jednom mestu.

11.26 - PVO sistemi

Prikazani su i PVO sistemi, modernizovani ručni raketni lanseri „igla“ i „šilo“, kao i novi raketni sistem „mistral“.

Foto: printscreen RTS

11.22 - Nalet "orlova J22", lete brže od zvuka

"Orao J22" prvi avion domaće proizvodnje koji može da leti brže od zvuka.

11.17 - "Kobre" neutrališu teroriste

Pripadnici "Kobri" blokiraju oteto motorno vozilo i neutrališu terotiste, presreće se vozilo čeonim sudarom.

11.14 - Helikopterski desant (Mi-8 i Mi-17)

Helikopterski desant sa helikopterima Mi-8 i Mi-17 koji sa timovima vrše desantiranje i sa užadima iz Mi-17, sa 72. brigadom za specijalne operacije.

11.12 - Predsednik dao dozvolu za početak prikaza

Prikaz će otvoriti padobranski skokovi pripadnika 63. padobranske brigade sa zastavama Srbije i Vojske Srbije. Oni iskaču iz helikoptera H-145M sa visine od 1.500 metara.

Zastavu Srbije nosi padobranac stariji vodnik Dejan Cvetković, a zastavu Vojske Srbije zastavnik prve klase Milan Svetozarević, članovi padobranske ekipe „Nebeske vidre“.

Foto: Informer

 

11.10 - Orban pored Vučića

Mađarski premijer Viktor Orban takođe prisustvuje prikazu, a pored njega je i Milorad Dodik. 

Foto: printscreen RTS

11.08 - Smotra počasnog stroja Garde

Vučić, Vučević i Mojsilović obavljaju smotru počasnog stroja Garde Vojske Srbije. Nakon ovoga intonirana je himna Bože pravde. 

11.05 - Vučić stigao na aerodrom

Predsednik Vučić stigao je na aerodrom u Batajnici u pratnji ministra Vučevića i načelnika generalštaba Milana Mojsilovića. 

Foto: Informer

10.45 - Sve je spremno za prikaz tehnike sposobnosti Vojske Srbije

Završene su i poslednje pripreme za prikaz tehnike sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023".

10.30 - Postrojavanje vojnika

U toku je postrojavanje vojnika. Obavljaju se poslednje pripreme pred prikaz tehnike i sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" u Batajnici.

Foto: Informer

Postrojavanje vojnika
09:09 - Otvorene kapije vojnog aerodroma u Batajnici do 15 časova

Vojska Srbije prikazaće danas na aerodromu u Batajnici novu opremu i veštine svojih pripadnika. Kapije aerodroma otvorene su za građane od 9.00 do 15.00 časova.

09:07 - Vučić sa Orbanom na prikazu sposobnosti Vojske Srbije u Batajnici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit“ na vojnom aerodormu na Batajnici.

- Srećan sam što sam još jednom dočekao velikog prijatelja Srbije @orbanviktor i što su srpsko-mađarski odnosi na najvišem nivou u istoriji naših naroda i država - objavljeno je na Instagramu "budućnostsrbijeav".

 

 

08:44 - Obaveštenje o prevozu za posetioce prikaza sposobnosti VS "Granit 2023“

Povodom prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023” na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, u subotu će, kako je saopštio Sekretarijat za javni prevoz, od 7 do 16 časova doći do promena u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

U potpunosti će biti obustavljen saobraćaj u ulici Pukovnika Milenka Pavlovića, na delu od raskrsnice sa ulicama Jovana Brankovića i Carice Jelene do raskrsnice sa ulicama Novosadska i Drage Mihailović u Batajnici (osim za vozila privremene lokalne autobuske linije 706AM).

Zbog toga će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći način: vozila sa linije 700 će saobraćati od okretnice "Batajnica (železnička stanica)", ulicama Matrozova, Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada i dalje redovnom trasom, linije 73, 706 i 706E će saobraćati ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Carice Jelene, Matrozova do okretnice „Batajnica (železnička stanica)". Dok će vozila sa linije 702 saobraćati ulicama Šangajska, Mladih gorana do privremenog terminusa "Batajnica (Šangajska)".

Iz ovog sekretarijata su takođe saopštili da se vozila sa linije 703 dele na dva dela, i to: linija 703L: privremeni terminus "Batajnica (Šangajska)", Mladih gorana, Šangajska, Put za Ugrinovce, Beogradska do terminusa „Ugrinovci“ kao i linija 703L1: terminus Zemun /Kej Oslobođenja/, Marka Nikolića, dr Jovana Subotića, Stevana Markovića, Glavna, Trg Branka Radičevića, Cara Dušana, Batajnički drum, Batajnički drum 6.deo, Batajnički drum 17.deo, Slobodana Bajića Batajnički drum, Majora Zorana Radosavljevića, (Matrozova, Carice Jelene, u smeru ka Keju oslobođenja), Stevana Dubajića, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanjevića, Matrozova do terminusa "Batajnica (železnička stanica)".

Uspostaviće se privremena lokalna autobuska linija 706AM koja će saobraćati na relaciji "Batajnica (železnička stanica)" - Aerodrom Batajnica. Trasa linije biće sledeća: Batajnica (železnička stanica), Matrozova, Carice Jelene, Pukovnika Milenka Pavlovića, terminus Aerodrom Batajnica. Vozila sa ove linije će koristiti sva postojeća stajališta.

08:06 - Komandant prikaza: Na Batajnici od vojnika do generala - opremljeni i osposobljeni da brane otadžbinu

Uoči sutrašnjeg Dana Vojske Srbije, na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas će biti izveden prikaz sposobnosti Vojske Srbije pod nazivom "Granit 2023“.

Foto: Informer

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" prisustvuje državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a priliku da pogledaju prikaz sposobnosti i izloženo naoružanje imaće i građani.

Ovaj prikaz upriličen je povodom Dana Vojske Srbije, koji se obeležava 23. aprila u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Više od 5.000 pripadnika učestvuje u prikazu, tokom kojega će moći da se vidi više od 2.300 komada oruđa i oružja - svega čime vojska raspolaže, najavio je ranije ministar odbrane Miloš Vučević i dodao da će na aerodromu biti i poseban deo u kojem će izlagati predstavnici grupacije odbrambene industrije Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je ocenio da do sada ovakav obim i sadržaj prikaza naoružanja i vojne opreme nije viđen u Srbiji. Dodao je da će u jednom trenutku na nebu biti više od 50 vazduhoplova.

"Sve ono što ćete videti na prikazu, moram da naglasim da je i u operativnoj upotrebi Vojske Srbije, da jedinice Vojske Srbije raspolažu i upotrebljavaju navedena sredstva u skladu sa njihovim namenama i funkcijom", naveo je Mojsilović u razgovoru za RTS.

Danas će biti prikazan i novi raketni sistem malog dometa "Mistral" koga Srbija još nije videla. Posetioci će moći da vide hibridni sistem PASARS, vozilo „miloš“, borbene avione, tehniku i borbene sisteme.

Kapije aerodroma otvorene su od 9.00 do 15.00.

Na sajtu Ministarstva odbrane objavljeno je obaveštenje o prevozu za posetioce prikaza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kosta

pre 1 godinu

Mozemo biti ponosni na nasu vojsku koja je ulaganjem drzave sve snaznija, a samim tim nasa zemlja sve bezbednija.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Danas će vojska Srbije pokazali da kojim naoružanjem raspolaže i biće ti atrakcija za sve građane Srbije koji će moći da dođu danas.

Aksa

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vucicu Srbija danas ima snažnu vojsku koja je spremna da u svakom trenutku čuva svoju državi i narod

Hana

pre 1 godinu

Ovo je posebna čast gledati šta sada vojska Srbije sve ima, koliko je napredovala i na koji način može da čuva našu zemlju!

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Posle teškog vremena od bombardovanja kada nam je vojska bila na poslednjoj lestvici razvoja,sada je konačno stala na svoje noge zahvaljujući ulaganju koje je potencirao predsednik Vučić.

Mira

pre 1 godinu

Danas u Batajnici očekujem spektakl kakav se reko viđa .

Petar

pre 1 godinu

Oduševljen sam istrajnošću ovog Čoveka. Ljudina, uprkos stalnim pritiscima, on ima snage da se bori za bolju budućnost Srbije.

Daca

pre 1 godinu

Pažnja i treba da se posveti VS koja nas zaista brani, i koja je uz narod kada god je teško.

Daca

pre 1 godinu

Vojska je narodna i nerazdvojivi deo našeg bića

Željko

pre 1 godinu

Srbija je danas ubedljivo najsnažnija vojna sila u regionu.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Posle uništenja naše vojske zahvaljujući pomoći koji nam je topio tenkove i naoružanje,vojska sada ima nove uslove za život i rad,nova naoružanja pristižu novini obečeniji kadrovi.

Sanja

pre 1 godinu

Vojska Srbije je poslednjih godina ojačala i respektabilna je sila.

Daca

pre 1 godinu

Kakva nam je vojska bila pre pet godina, sada je za svaku pohvalu.

Mila

pre 1 godinu

Danas će se videti snaga Srbije ? Zahvaljujući modernizovanoj opremi i usavršavanju vojne snage Srbija je vojno neutralna država.

Sladjana

pre 1 godinu

Danas cela Srbija treba prisustvovati i biti ponosna na nasu vojnu silu!

Daca

pre 1 godinu

Konačno imamo vojsku koja je sposobna da nam obesbeti mir i stabilnost.

Caca

pre 1 godinu

Narod će uživati u onome što će naša vojska da nam pokaže!

Tanja

pre 1 godinu

Vučić je od vojske Srbije napravio vojnu snagu za respekt.

Saša

pre 1 godinu

Zahvaljujući ulaganjima u Vojsku Srbije, danas je naša zemlja najsnažnija vojna sila u ovom delu Evrope.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Drago nam je da je naša vojska konačno oporavljena jer ona je štit naše zemlje i nemamo boljeg i bezbednijeg štita od nje.

Daca

pre 1 godinu

Trudi se drzava da savremenost i spretnost nase vojske drzi na najvisem mogucem nivou. Pohvala za sve divne momke i devojke koji su se opredelili da se bave time.

Sneza

pre 1 godinu

Ponosna Srbija sto može ovo da predstavi svom narodu...

Daca

pre 1 godinu

Veoma lep dan za Srbiju i srpsku vojsku,konacno se moze reci da vojska uliva poverenje i daje sigurnost gradjanima.

Zoki

pre 1 godinu

Srpska vojska nikad nije bila jača nego što je danas , to su činjenice .

Daca

pre 1 godinu

Vojska Srbije je postala prava savremena vojska.

Mirka

pre 1 godinu

Naša vojska je naš ponos.Svake godine je sve jača i jača.

Sloba

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću naša vojska je danas moderna , snažna i ponos je naroda Srbije.

Goran

pre 1 godinu

Danas ćemo imati priliku da vidimo čime raspolaže naša vojska

Daca

pre 1 godinu

Svi gradjani bi trebalo danas da odu i vide ovaj ponos

Mile

pre 1 godinu

Hvala predsedniku Vučiću što se kao malo ko trudi da ojača našu vojsku .

Maki

pre 1 godinu

На понос Србије српска војска.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Batajnica danas pokazuje svojim građanima Srbije dokle stigla sa razvojem i unapređenjem naša vojska i drago nam je da posle tolikog pada i tolikih nevolja u vezi preživljavanja što je imala da je konačno uspela da se oporavi i da ima još bolje uslove i da je u korak sa svetom po pitanju naoružanja.

Lazar

pre 1 godinu

Treba da nas čini ponosnim da je država koja je bila pred gašenjem vojske, danas postala država u kojoj vojska dobija onu poziciju kakvu treba da ima. Zato danas i jesmo dominantna vojna sila na Zapadnom Balkanu.

Filip

pre 1 godinu

Predsednik Vučić će danas prisustvovati spektakularnom prikazu sposobnosti Vojske Srbije u Batajnici!

Anja

pre 1 godinu

Danas u Batajnici zaista očekujemo spektakl i da ceo svet vidi našu vojsku .

Branka

pre 1 godinu

Za Srbiju je ovo veliki dan, vojska je podignuta od nule a sada je na švedskom nivou!

Milan

pre 1 godinu

Snažnija, brojnija i bolje naoružana Vojska Srbije je faktor koji nas udaljava od mogućih sukoba. Kada imate snažnu vojsku, vi niste lak plen i nikome niste džak za udaranje.

Danilo

pre 1 godinu

Vojska Srbije ce pokazati čime sve raspolaže i kakve su im neverovatne moći i brzina dejstvovanja

Hana

pre 1 godinu

Imamo čime da se pohvalimo, jer je naša vojska danas jača nego ikada pre.

Vojka

pre 1 godinu

Bice ovo parada za ponos i za prestiz jer vojska je postala jaka institucija.

Siniša

pre 1 godinu

Ovo je velika prilika da se pokaže snaga i sposobnost naše vojske u Granit 2023.

Mirko

pre 1 godinu

Posle deset godina borbe danas imamo jaku i dobro opremljenu vojsku

Sloba

pre 1 godinu

"Granit 2023" je prilika da se pokaže snaga i sposobnost srpske vojske da zaštiti svoju zemlju i građane.

Jasna

pre 1 godinu

Sposobnost naše vojske je na najvišem nivou i verujem da će današnji prikaz na batajničkom aerodromu biti veličanstven.

Caca

pre 1 godinu

Srbija ima sposobnu i jaku vojsku,vojsku na koju se svi ponosimo!

Kaca

pre 1 godinu

Danas se ulaže u vosjku više nego ikada, tako da verujem da ce danas u Batajnici zaista biti pravi spektakl.

Zoran

pre 1 godinu

Samo snažna vojska je garant slobode i nezavisnosti.

Tanja

pre 1 godinu

Vučićeva poseta manifestaciji dokazuje podršku države vojsci i njenim naporima.

Vojka

pre 1 godinu

Srbija je zadnju deceniju vojsku digla iz pepela.

Natalija

pre 1 godinu

Kao i uvek Vucic uz nase pripadnike Vojske. Ponosni smo na nasu Vojsku, jaku opremu i sposobnost!

Kihot

pre 1 godinu

Jacina srpske vojske je garant mira i stabilnosti!

Miljan

pre 1 godinu

Srbija je danas jaka , stabilna i moderna država , a vojska Srbije je naš ponos .

Tito

pre 1 godinu

Ponosni smo na našu vojsku i saznanjem da je naša vojska iz dana u dan sve brojnija. Srbija može mirno da spava

Zoran

pre 1 godinu

Samo snažna vojska je garant slobode i nezavisnosti.

Munir

pre 1 godinu

To je prilika za vojnike da pokažu svoje sposobnosti i vežbaju svoje veštine.

milica

pre 1 godinu

Ovo je važan događaj za Vojsku Srbije i Srbiju u celini, i predsednik Vučić pokazuje svoju podršku kao i uvek do sada.

Goran

pre 1 godinu

Država je veliki novac izdvojila za osposobljavanje naše vojske

Miloš

pre 1 godinu

Vojska je jedan od najvažnijih faktora društva i to je predsednik prepoznao.

Pera Detlić

pre 1 godinu

Svi na aerodrom da vidimo snagu vojske Srbije.

Goran

pre 1 godinu

Danas će Batajnica biti puna ljudi koji će doći da podrže našu vojsku

Miša

pre 1 godinu

Snažna vojska je preduslov za snažnu Srbiju.

Ana

pre 1 godinu

Batajnica će danas zadijati sa nasom Vojskom i našim ponosom.

Bojan

pre 1 godinu

Jaka vojska je garant jake i stabilne države.

ana

pre 1 godinu

Prikaz sposobnosti vojske je prilika da se pokaže gradjanima šta Srbija ima i može da uradi kada je reč o odbrani i sigurnosti.

Vojka

pre 1 godinu

Vucic je jedini nas lider koji je pokazao da bez snazne vojske nema ni snazne Srbije.

Sonja

pre 1 godinu

Srbija od kada je Vučić na čelu države ima najjaču vojsku u ovom delu Evrope .

Darko

pre 1 godinu

Srbija puno ulaze u vojsku , oni su nas ponos!

Sasa

pre 1 godinu

Nasa vojska je danas garant mira i stabilnosti u regionu

Caca

pre 1 godinu

Uživaćemo u svemu što će naša vojska danas da nam predstavi!

Sara

pre 1 godinu

Srpska vojska ima kompletnu opremu i naoružanje,država je uložila u sigurnost i bolju budućnost jer istorija je pokazala da uvek moramo biti spremni.

Darko

pre 1 godinu

Vojska Srbije snažna, sposobna da brani građane i državu.

Tanja

pre 1 godinu

Danas se mogu videti rezulati ulaganja u vojsku Srbije! Ona je naš ponos i dika! Bravo!

Tika

pre 1 godinu

Srbija se ponosi svojom Vojskom , koja iz dana u dan sve više jača .

anja

pre 1 godinu

Postavljanje ratne tehnike na tako velikom prostoru deluje impresivno i sigurno će privući pažnju publike.

Minja

pre 1 godinu

Granit 2023 će pokazati visok nivo obuke i opremljenosti vojnika.

Šone

pre 1 godinu

U Batajnici ce danas biti prikazana sjajna obucenost nase vojske.

Iva

pre 1 godinu

Vojska je dosta ojacana poslednjih par godina i povecana je njena borbena gotovost, ali i standard zaposlenih u njoj.

Nada

pre 1 godinu

Председник увек уз свој народ!

Željko

pre 1 godinu

Snažna vojska garant je stabilnosti i bezbednosti Srbije.

Tanja

pre 1 godinu

Našoj vojsci znaci podrška predsednika i sto uvek dodje da ih podrži i gleda.

Daca

pre 1 godinu

Vojska Srbije je veoma osnazena i jedva cekamo da vidimo taj prikaz danas u Batajnici

Ruza

pre 1 godinu

Sposobnost naše vojske je na najvećem nivou. Sve pohvale.

Olivera

pre 1 godinu

Ozbiljna zemlja mora da ima i ozbiljnu vojsku. Ulazemo u ljudstvo, opremu, naoruzanje. Pri tome, ostajemo vojno neutralni.

Vojka

pre 1 godinu

Vojska je posle svih ulaganja i reorganizacije povratila ugled i postala svojevrsni brend.

Gavro

pre 1 godinu

Manifestacija će pružiti priliku da se javnost upozna sa radom vojske i njenom ulogom u društvu.

Mila89

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću sa ponosom možemo da kažemo da ima ko da odbrani našu zemlju,vojska je konačno obnovljena.

Vladan

pre 1 godinu

Nasa zemlja je neutralna i nezavisna i njoj ne treba nicija vojska da je brani jer ima svoju i to dobro uvezbanu i obucenu.

Dar

pre 1 godinu

Uoci Dana Vojske Srbije "Granit" je lepa manifestacija i Srbija moze da se ponosi

Ana

pre 1 godinu

Danas u Batajnici ce biti velicanstven prizor nase Vojske i vojnog naoruzanja i opreme

Iva

pre 1 godinu

Kvalitetno naoruzanje i jos bolja obucenost nasih vojnika ,bice poruka mnogima koji na bilo koji nacin zele da ugroze granice i narod Srbije

Jeja

pre 1 godinu

Ponos Srbije i predaka, ovo ce biti prelepo, hvala predsednice

Ceca

pre 1 godinu

Nema te sile koja se u istoriji naše države nadvila nad Srbijom a nije pognute glave pre ili kasnije otišla sa ovih prostora. Srbija je dobar domaćin za sve ljude ovog sveta i u isto vreme hrabar narod koji zna da se izbori za svoju slobodu i mir. Puna podrška Vučiću.

Vojka

pre 1 godinu

Najveci uspeh je sto je nekim novim klincima vojska itekako pozeljna i sto bi oni rekli cool.

Vladan

pre 1 godinu

Nas stav je da ostanemo vojno neutralni i to treba podrzati, nasa vojska je itekako dobra i jaka, sa tendencijom da postane jos bolja i jaca!

Ana

pre 1 godinu

Vojska Srbije ima sta da pokaze danas gradjanima

sanja

pre 1 godinu

Poslednje doterivanje letačkog dela programa znači da je događaj dobro organizovan i pripremljen i da vojska ništa ne prepušta slučaju kada je njihova promocija u pitanju.

Daki

pre 1 godinu

Lepo je videti koliko imamo modernu, sposobnu i spretnu vojsku danas.

Petar

pre 1 godinu

Danas će predsednik Vucic prisustvovati prikazu vojske u Batajnici.Imamo mogućnost da pogledamo čime naša vojska raspolaže.

Bojan

pre 1 godinu

Vučić i država Srbija su uspeli da ponovo povrate ugled Vojske Srbije i da je ponovo naoružaju modernim oružjem posle uništavanja Vojske od strane DSS i DS.

Saša

pre 1 godinu

Vojska Srbije je garant mira i stabilnosti Srbije. Što je naša vojska snažnija, opremljenija i obučenija, to su naš mir i stabilnost sigurniji.

Maja

pre 1 godinu

Srbija je svoja na svome, naša zemlja naše nebo

Sale

pre 1 godinu

Povecavamo iz dana u dan svoje vojne kapacitete, ovo je za postovanje

Jela

pre 1 godinu

Veliki spektakl ,jaka i modernizovana Ako se privatni sektor ne poboljša ,odlazak gradjana je neiminovan

Vuk

pre 1 godinu

Danas imamo jaku i stabilnu Srbiju sa naravno jakom vojskom koja je spremna da sacuva mir i stabilnost i odbrani svoju zemlju od bilo kakvog potencijalnog napada.

Ana

pre 1 godinu

Ovo će biti odlična prilika da vidimo kakva je zapravo vojska Srbije

Nikola

pre 1 godinu

Nebo je sigurno nad Srbijom jer ga mi čuvamo.

Lazar

pre 1 godinu

Mi moramo da znamo da samo onaj ko ima snažnu i moćnu vojsku, može da odlučuje o sebi.

Jana

pre 1 godinu

Jedva cekamo da vidimo prikaz sposobnosti Vojske Srbije u Batajnici.

Ale

pre 1 godinu

Vojna neutralnost, i jacanje vojske, na pravom smo putu

Sanja

pre 1 godinu

Ovo je prilika za građane da se upoznaju sa savremenim oružjem i tehnologijom koja se koristi u našoj vojsci.

Sanja

pre 1 godinu

S ponosom možemo reći da smo unapredili našu sposobnost zaštite i odbrane. Ulaganjem u našu nacionalnu sigurnost i razvojem naših odbrambenih kapaciteta, stvorili smo snažnu i nezavisnu državu koja se može uspešno odupreti svakoj pretnji.

Vladan

pre 1 godinu

Opremanje naše vojske nam je važno, jer mi kao vojno neutralna zemlja treba da imamo stabilnu vojsku. Zato Srbija i ulaže u svoju vojsku.

Milica

pre 1 godinu

Mnogo se priča o srpskoj vojsci da vidimo da li su priče tačne

Uki

pre 1 godinu

Ponosni smo na našu vojsku, ona je ponos države.

Ivana

pre 1 godinu

Vucic se bori da nasa vojska izgleda mocno i snazno

Kaća

pre 1 godinu

Naši vojnici slabo pričaju o svojoj sposobnosti oni puste dela da govore

Rea

pre 1 godinu

Najjaci u regionu postajemo, bravo, sila se vraca

Ana

pre 1 godinu

U Batajnici se danas obeležava Dan vojske Srbije kojem će prisustvovati Vučić sa zvaničnicima iz regiona

Maja

pre 1 godinu

Sada su nasi vojni kapaciteti na istorijskom maksimumu

Ave

pre 1 godinu

Predsednice hvala ti za borbu, na mnogo frontova, vazan dan za Srbiju

Ceca

pre 1 godinu

Vučić jača vojsku, ne topi tenkove kao Ponoš, avioni su na nebu umesto po hangarima, a vojna industrija u nikad jačem zamahu.

Tanja

pre 1 godinu

Učešće predsednika Vučića na ovom događaju pokazuje njegovu podršku vojsci i nacionalnoj bezbednosti.

Sanja

pre 1 godinu

Nasa politika je vojna neutralnost,i niko nema pravo da nam u nasoj zemlji govori sta je najbolje za nasu zemlju.

Tanja

pre 1 godinu

Uvek je lepo videti šta sve naša vojska zna i može da pokaze.

ceca

pre 1 godinu

Poziv predsednika Vučića da građani prisustvuju događaju pokazuje transparentnost i otvorenost prema javnosti, a sa druge strane predpostavljam da je i jedan deo namenjen mladima koji možda pretenduju na upis u vojne škole i akademije. Na ovaj način mogu videti kako sve to funkcioniše i da se možda opredele za vojni poziv.

dani

pre 1 godinu

Osećam se kao dete, jedva čekam da vidim avione

Una

pre 1 godinu

Vucic se borio da osnazi nasu vojsku i uspeo je u tome. Danas cemo videti najbolji prikaz Vojske Srbije u Batajnici.

Ksenija

pre 1 godinu

Danas u Batajnici možemo videti dosta naoružanja koje ima naša vojska.

Zoi

pre 1 godinu

Dizanje vojnih kapaciteta, je odraz mocne i jake drzave, a Srbija to jeste

Sara

pre 1 godinu

Stub jake i moderne drzave je vojska. Potrebno je ulagati i podizati vojsku.

krompirko

pre 1 godinu

Dok je nama ovakve vojske, narod može mirno da spava.

tina

pre 1 godinu

Ovaj prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" predstavlja veliki korak ka modernizaciji i jačanju vojske u Srbiji.

Dr

pre 1 godinu

Predsednik je uvek uz našu vojsku, a oa akcija je dokaz koliko je naša vojska spremna da odgovori na sve zahteve.

Vladan

pre 1 godinu

Nasa vojska vraca stari ugled, i to nam je potrebno kao drzavi.

Esperanza

pre 1 godinu

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствоваће приказу способности Војске Србије „Гранит 2023” данас у 11.00 часова, на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

daca

pre 1 godinu

Ovo je prilika da se građanima pokaže čime vojska raspolaže kakve su im sposobnosti i da Vojska Srbije ima sposobnost da odbrani svoju zemlju i narod.

Nele

pre 1 godinu

Vojska Srbije danas na zavidnom nivou opremljena. Prelepa manifestacija.

Jana

pre 1 godinu

Srbija može da se pohvali da ima jednu od najboljih vojski u regionu

ena

pre 1 godinu

Očigledno je da postoji velika pažnja posvećena detaljima i organizaciji, što je ključno za bilo koji uspešan događaj ovakvog obima. Pogotovo kada se prezentacija pored državnika organizuje i ispred svog naroda.

Rada

pre 1 godinu

Zahvaljujuci odgovornoj vlasti na celu sa Vucicem, nasa vojska danas raspolaze najsavremenijim naoruzanjem.

Milica

pre 1 godinu

Снага војске Србије која је војно неутрална, спремна војницима и опремљена опремама захваљујући Вучићу, данас ћемо видети у Батајници.

Nikola

pre 1 godinu

U vojsku i vojno naoruzanje je bitno ulagati, to je porebno za sigurnost naroda

Danko V

pre 1 godinu

Ovo je prilika da se danas u Batajnici građani upoznaju kakvu sada Srbija ima vojsku.

Jana

pre 1 godinu

Srbija ima sposobnu ,jaku vojsku koja je spremna u svakom trenutku da zastiti državu

Marko

pre 1 godinu

Vučić će danas ispratiti borbenu gotovost vojske Srbije. Dosta se ulagalo u vojnom sektoru.

cica

pre 1 godinu

Prikaz sposobnosti vojske je i prilika da se javnosti pokaže koliko su značajne i važne investicije u odbranu.

Banćo

pre 1 godinu

Dobro bi bilo da danas i Ponoš dođe u Batajnicu i da vidi kakvu sada vojsku imamo, a kakvu je on ostavio.

Milan

pre 1 godinu

Vucic se bori i trudi svim mogucim silama da sve sto moze odradi u najboljoj meri za svoj narod .

jana

pre 1 godinu

Kao i u mnogim drugim zemljama, vojska predstavlja važnu kariku u nacionalnoj bezbednosti i ovo je prilika da se to naglasi.

Jana

pre 1 godinu

Gradjani Srbije uzivace u danasnjem prikazu sposobnosti naše vojske

Banćo

pre 1 godinu

Da smo 1999. godine imali ovako opremljenu vojsku, situacija bi bila sasvim drugačija.

Marija

pre 1 godinu

u Batajnici u toku su poslednje pripreme za veliki prikaz sposobnosti Vojske Srbije Granit 2023, koji je zakazano za danas na Dan Vojske Srbije

Gole

pre 1 godinu

Srbija danas pokazuje ponos svoje odbrane. Zivela Srbija.

Jana

pre 1 godinu

Srbija ima vojsku koja je zahvaljuci Vučicu moderna,startna i može da parira svim vojnim jedinicama u okruženju

Maki

pre 1 godinu

Predsednik će prisustvovati velikom prikazu sposobnosti Vojske Srbije!

Sandra 60

pre 1 godinu

Vojska Srbije će danas pokazati svoje znanje i spremnost da u svakom momentu sačuva granice naše države.

Danko V

pre 1 godinu

Zahvaljujući politiku koju vodi Vučić, sada imamo vojsku sa kojom možemo da se ponosimo.

Lole

pre 1 godinu

Vojska Srbije je nasa snaga,nasa odbrana, na koju smo svi ponosni

Ivana

pre 1 godinu

Bravo za sve naše vojnike koji čuvaju našu otadžbinu.

Fiko Halimić

pre 1 godinu

Što nam je opremljenija jača vojska, Srbija nam je bezbednija.

Jana

pre 1 godinu

VS je jedna od najboljih vojski u regionu!Konstatnim ulaganjem u opremanje vojske,povecavanjem broja vojnog ljudstva Srbija može da se pohvali da ima dobru odbranu zemlje

Branko N

pre 1 godinu

Srbija ima vojsku koja je spremna i sposobna da osugura svoju samostalnost i miran i bezbedan život svom narodu.

Bojana

pre 1 godinu

Bice ovo fantasticna smotra, bice prelepo za videti.

Marinko R

pre 1 godinu

Za razliku od Ponoša koji je bio doveo vojsku da liči na jedno lovačko društvo, danas imamo vojsku sa kojom se Srbija ponosi.

Gaga

pre 1 godinu

Војска Србије је данас јака, може сама да чува своје небо а све то захваљујући људима који је воде.

Miloš K

pre 1 godinu

Dok je Ponoš topio u livnicama ono malo tenkova što je u njegovo vreme vojska imala, sada Vučić nabavlja nove tenkove i oprema vojsku sa raznim oruđem i naoružanjem, tako da sada imamo moderno opremljenu vojsku.

Glasinac

pre 1 godinu

Da nam je Ponoš ostao na čelu vojske, danas Srbija ne bi ni imala vojsku.

Mitar O

pre 1 godinu

U vreme Ponoša u vojsci je samo funkcionisao vojni orkestar. Sve ostalo je uništio.

Maja

pre 1 godinu

Bice ovo veliki praznik za oci i dusu svih ljubitelja naorizanja

Joka

pre 1 godinu

Srbija ima cime da se pohvali danas, a sve to zahvaljujuci zalaganju Vucica.

Julijana

pre 1 godinu

Danas smo ponosan narod ,zahvaljujuci predsedniku Aleksandru Vucic nasa vojska je ojacana modernizovana,sigurna da odbrani i zastiti svoju Srbiju.

Mila

pre 1 godinu

Batajnica ce danas biti "centar Srbije" uz prelepu ceremoniju i prikaz svega sto nasa vojska ima i ume. Vojska nikada nije bila ovako jaka kao sada. Cestitam im njihiv danasnji dan

Mira

pre 1 godinu

Vučić ce uzivati sa ostalim posetiocima u onom sto je stvorio od nase vojske

Informator Vučićevog kartela z

pre 1 godinu

Jesu li „spontano" krenuli sendvičari iz državnih preduzeća ka Batajnici ???

Predrag

pre 1 godinu

Čovek koji stvara jaku, lepšu i sposobniju Srbiju!!!

Ljilja

pre 1 godinu

Nasa vojska će danas zablistati,da znamo čime da se ponosimo

Ljubica

pre 1 godinu

Vojnu vezbu , i oruzje narod u miru uvek voli da gleda

vlajko

pre 1 godinu

Svi u Batajnicu , da vidimo snagu nase vojske.

Mila

pre 1 godinu

Sposobnost vojske je vazna za svaku zemlju. Predsednik Vucic nastavlja da se zalaze za bolju buducnost i negovanne prijateljskih odnosa. Nasa Srbija je nase blago!

Minja

pre 1 godinu

Prikaz "Granit 2023" je dokaz da Srbija ima jaku, sposobnu i dobro opremljenu vojsku koja moze da odgovori na svaki izazov.

Nale79

pre 1 godinu

Snažna i jaka Srbija vojska je stub bezbednosti naše zemlje.

Aca

pre 1 godinu

Velike količine ljudi građana Srbije je danas na Batajnici da se dici sa opremom naše vojske.

Aca

pre 1 godinu

Velike količine ljudi građana Srbije je danas na Batajnici da se dici sa opremom naše vojske.

Ana

pre 1 godinu

Vučić danas u batajnica, posmatra se vežba naše vojske, koja nikad jača nije bila.

Aca

pre 1 godinu

Velike količine ljudi građana Srbije je danas na Batajnici da se dici sa opremom naše vojske.

Julijana

pre 1 godinu

Ponosna srbija! danas ce se videti koliko je snazna i slina nasa vojska,zahvaljujuci predsedniku Aleksandru Vucic.

Ivana

pre 1 godinu

Jaka vojska znaci bezbedniju, stabilniju i mirnu Srbiju. Zato moramo sto vise raditi na jacanju vojske.

Branka458

pre 1 godinu

Jedna divna ceremonija na kojoj ce prisustvovati i nas predsednik. Podrzimo vojnike nase Srbije.

Vele

pre 1 godinu

Sve je džabe,kad ne smeju niže od Raške.Bacanje para u uzaludno paradiranje.Mala maca koja ne sme da pisne

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Stvarno je za pohvalu što prisustvuju predstavnik Mađarske i predstavnik Republike Srpske, ali zašto Veleizdajnik nije smogao snagu da od Kristofera Hila izmoli dozvolu da prisustvuje i predstavnik Rusije?

Nataša

pre 1 godinu

Veličanstven događaj u kome gradjani Srbije mogu videti sposobnost naše vojske.

Marija

pre 1 godinu

Svi smo ponosni na našu Vojsku koliko je samo jaka i koliko nas štite, kako na Vojsku tako i na našu Srbiju!

Juca

pre 1 godinu

Vucic i treba da bude ponosan na vojsku Srbije kao sto smo i svi mi, hvala mu na tome

Milica

pre 1 godinu

Odlično je što država ulaže u vojsku. Snažna vojska je najvažnija za sigurnost jedne države.

Kristina

pre 1 godinu

Ovo je Srbija kakvu svi želimo. Moćna i neustrašiva.

Jelena

pre 1 godinu

I treba da bude ponosan. Od uništene vojske napravili smo vojsku na koju bi svako bio ponosan. Jaka i savremena vojska je garant bezbednosti zemlje.

Sanja

pre 1 godinu

Otadžbina iznad svega! Ponosni smo na našu Vojsku koja je u svakom trenutku spremna da odbrani i zaštiti Srbi

Nina

pre 1 godinu

Srpska vojska i jeste veliki ponos naše zemlje.

Jakov

pre 1 godinu

Ne postoji osoba koju ne imponuje dobro opremljena vojska.

Marija

pre 1 godinu

Trenutno smo vojno najjača država u regionu.

Zvončica

pre 1 godinu

Srbija ima i avione domaće proizvodnje orao J22, ima helikoptere, specijalne jedinice,zaista se vidi napredak.

Zvončica

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je vrhovni komandant vojske Srbije koja nikada nije bila snažnija!

Djordje

pre 1 godinu

Današnja vojna smotra je poslužila kao prilika da se prikaže efikasnost vojske Srbije i naglasi njena ključna uloga u daljem razvoju zemlje.

Zvončica

pre 1 godinu

Vojska je ključan faktor za očuvanje mira i stabilnosti naše države!

Zlatko

pre 1 godinu

Vojska Srbije nikad nije bila opremljenija i sposobnija nego sto je danas

Djordje

pre 1 godinu

Vojna parada je bila prilika da se promovišu vojne sposobnosti Srbije i njena sposobnost da se suoči s bilo kakvim sigurnosnim izazovima.

Djordje

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je naglasio da je srpska vojska ključni faktor za očuvanje stabilnosti i mira u zemlji te da će se vlada usredsrediti na jačanje vojnih kapaciteta kako bi osigurala sigurnost zemlje.

Srpe

pre 1 godinu

Predsednik Vučić ima viziju modernizovane i jake vojske koja će doprineti sigurnosti i prosperitetu Srbije.

Djordje

pre 1 godinu

Današnja vojna smotra odražava širu društvenu i političku važnost srpske vojske te potvrđuje njenu ključnu ulogu u nacionalnoj sigurnosti.

Srle

pre 1 godinu

Otadžbina je zajednička odgovornost svih građana, i svako bi trebao doprinieti na način na koji je najbolje moguće

Djordje

pre 1 godinu

Današnja vojna parada je bila prilika da se pokaže vojna moć Srbije i njen potencijal u slučaju bilo kakvog sigurnosnog izazova.

Zigi

pre 1 godinu

Имали смо великих проблема у периоду од 2000. до 2012. године, Војска #Srbija је у том периоду била уништена, али зато данас захваљујући avucic имамо модерну војску а и војну индустрију унапређујемо све више.

Nataša

pre 1 godinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič prisustvuje danas prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" u Batajnici.

Tanja

pre 1 godinu

Srbija je sa ovakom Vojskom bezbedna. Ponos i dika.

Nada

pre 1 godinu

Fascinantno je videti tu moć i naoružanje naše vojske.

Nataša

pre 1 godinu

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" prisustvuje državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a priliku da pogledaju prikaz sposobnosti i izloženo naoružanje imaće i građani.

Djordje

pre 1 godinu

Današnja vojna smotra odražava ozbiljnost s kojom srpska vlada shvata nacionalnu sigurnost.

Nina

pre 1 godinu

Mene su oduševili migovi koji lete 1000 km na sat.

Nataša

pre 1 godinu

Ovaj prikaz upriličen je povodom Dana Vojske Srbije, koji se obeležava 23. aprila u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica moderne srpske države i vojske.

Nela

pre 1 godinu

Vučić je doprineo da nam vojska bude najmodernija na Balkanu.

Rade

pre 1 godinu

Igra o se i paradiramo ,mažemo oči narodu a Otadžbina sve manja i manja

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija