• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

30.04.2023

11:39

U PRIŠTINI SU MNOGO NERVOZNI! Dačić: Pre 15 godina su proglasili nezavisnost, a nema ništa od međunarodnog priznanja! (VIDEO)

printscreen

Politika

U PRIŠTINI SU MNOGO NERVOZNI! Dačić: Pre 15 godina su proglasili nezavisnost, a nema ništa od međunarodnog priznanja! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da ponašanje Prištine ukazuje na veliku nervozu jer su 15 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti daleko od toga da mogu biti međunarodno priznati.

 

- Ovo mi je bio 25. put da učestvujem na sednici Saveta bezbednosti. Ovo je bila najgora sednica. Ja Kurtija i Gervalu ne poznajem jer dok sam ranije učestvovao u razgovorima Beograda i Prištine bili su neki drugi ljudi koji su sada u Hagu i tek sada mogu da vidim kako je Vučiću kada priča sa Kurtijem - naveo je Dačić.

Kako je dodao, kao primer beščašća i licemerja ostaće upamćena Gervalina izjava da je Kosovo najdemokratskija zemlja na Balkanu, faktor mira i stabilnosti, koja ispunjava svoja obećanja.

Šef srpske diplomatije je gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić je podsetio da 10 godina nije formirana Zajednica srpskih opština koja je predviđena Briselskim sporazumom.

- To je samo jedna stvar koju oni nisu uradili, a po našem mišljenju i nemaju nameru. Sigurno je da će sada pokušati da potpuno minorizuju priču o Zajednici srpskih opština u smislu ovlašćenja, upravljačkog tima... To je ujedno i smešno i tragično. Kada tome dodate jednostrane poteze koje stalno sprovode, poput upada specijalnih jedinica na sever KiM, transfomraciju bezbednosnog korpusa u takozvanu vojsku, hapšenja Srba, ranjavanja, zastrašivanja...Sve je to van dogovora - naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, sve to ukazuje na jednu veliku nervozu jer je prošlo 15 godina od jednostranog proglašenja nezvisnosti,a daleko su od toga da mogu da budu međunarodno priznati.

Po instrukciji predsednika Vučića ja sam jasno rekao stav Srbije - mi nikada nećemo priznati Kosovo, nećemo glasati za prijem Kosova u UN i Zajednica srpskih opština je prvi korak koji je uslov za implementaciju svega drugog o čemu se govori.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jel Milica Rakić manje vredi o

pre 11 meseci

Što si bucko (zajedno sa Vučićem i Volinom) dozvolio da nam to Kosovo okupiraju 1999. godine? Da nije bilo tog rata, Kosovo bi još uvek bilo deo Srbije.

Ja

pre 11 meseci

Priznale ih najmocnije zemlje, ulaze u SE i kazete nisu priznati, hahah. Jedini ko hoce sukobe, rat i nestabilnost su Srbija i Rusija.

Krivi

pre 11 meseci

Njima i ne treba međunarodno priznanje. Šiptarima je bitno da su 2013 dobili celo Kosovo, kao na tacni. A ko im je predao Kosovo te godine? IVICA DAČIĆ i ALEKSANDAR VUČIĆ. Kako? Lepo, prihvatili su i potpisali Briselski sporazum.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija